Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
Буженина – святкове м'ясне блюдо, яке традиційно подають на стіл у холодному вигляді з пікантними приправами: гірчицею або хріном. Давайте дізнаємося, як приготувати буженину по-домашньому з свинини в розсолі.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 1 кг;
спеції .
Для розсолу:
вода фільтрована – 1 л;
сіль велика – 65 р.
Для маринаду:
вода – 500 мл;
лавровий листочок;
перець чорний горошком;
трави пряні.
Приготування
Як замаринувати буженину в розсолі? Беремо шматок м'яса, ретельно промиваємо його і висушуємо. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього беремо каструльку, наповнюємо її водою і кидаємо необхідну кількість солі. Далі акуратно викладаємо шматок м'яса і відставляємо посуд в бік. Окремо заварюємо запашний маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави по вашому смаку. Потім рідину знімаємо з плити, охолодити і виливаємо в каструлю з м'ясом. Ставимо в прохолодне місце і залишаємо там на 5 днів. Після закінчення часу, зважуємо шматок свинини – він повинен стати трохи важче. Якщо цього не сталося, то з допомогою шприца обколюємо м'ясо розсолом. Далі необхідно запекти буженину, мариновану в розсолі: обвалюємо її в паніровці з сухих трав, посипаємо за бажанням білим кунжутом, викладаємо на деко і відправляємо в добре прогріту духовку на 30 хвилин. Випікаємо блюдо півгодини при 60 градусах, а потім збільшуємо температуру до 80 і засікаємо ще 30 хвилин. Готове м'ясо охолоджуємо і подаємо до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
шматок свинини – 1 кг;
морква – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
олія оливкова.
Для розсолу:
вода – 500 мл;
лавровий листочок;
перець горошком;
трави пряні.
Приготування
Для приготування розсолу для буженини з свинини беремо каструльку, наповнюємо її водою, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави. Потім рідину знімаємо з вогню і залишаємо остигати. М'ясо промиваємо, обсушуємо і замочуємо в розсолі на 3 дні. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою, а часник подрібнюємо. Підготовлену свинину шпигуємо овочами і горошинами перцю. Потім обмазуємо буженину часниковою сумішшю і маринуємо 5 годин. Після цього загортаємо страву у фольгу і запікаємо в духовці 2 години.
Рецепт буженини в розсолі
Інгредієнти:
Для розсолу:
Для маринаду:
Приготування
Як замаринувати буженину в розсолі? Беремо шматок м'яса, ретельно промиваємо його і висушуємо. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього беремо каструльку, наповнюємо її водою і кидаємо необхідну кількість солі. Далі акуратно викладаємо шматок м'яса і відставляємо посуд в бік. Окремо заварюємо запашний маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави по вашому смаку. Потім рідину знімаємо з плити, охолодити і виливаємо в каструлю з м'ясом. Ставимо в прохолодне місце і залишаємо там на 5 днів. Після закінчення часу, зважуємо шматок свинини – він повинен стати трохи важче. Якщо цього не сталося, то з допомогою шприца обколюємо м'ясо розсолом. Далі необхідно запекти буженину, мариновану в розсолі: обвалюємо її в паніровці з сухих трав, посипаємо за бажанням білим кунжутом, викладаємо на деко і відправляємо в добре прогріту духовку на 30 хвилин. Випікаємо блюдо півгодини при 60 градусах, а потім збільшуємо температуру до 80 і засікаємо ще 30 хвилин. Готове м'ясо охолоджуємо і подаємо до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Рецепт соковитою буженини з свинини в розсолі
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Для приготування розсолу для буженини з свинини беремо каструльку, наповнюємо її водою, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави. Потім рідину знімаємо з вогню і залишаємо остигати. М'ясо промиваємо, обсушуємо і замочуємо в розсолі на 3 дні. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою, а часник подрібнюємо. Підготовлену свинину шпигуємо овочами і горошинами перцю. Потім обмазуємо буженину часниковою сумішшю і маринуємо 5 годин. Після цього загортаємо страву у фольгу і запікаємо в духовці 2 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з свинини в мультиварці
Раніше на приготування буженини витрачалося кілька годин. А зараз, коли вже майже кожна господиня подружилася з мультиваркою, її можна приготувати
Буженина в домашніх умовах
Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте
Буженина в скороварці
Буженина - це смачне запечене м'ясо, приправлене спеціями. Її готують в духовці, аерогрилі. І сьогодні ми розповімо про те, як легко і швидко зробити