Буженина – святкове м'ясне блюдо, яке традиційно подають на стіл у холодному вигляді з пікантними приправами: гірчицею або хріном. Давайте дізнаємося, як приготувати буженину по-домашньому з свинини в розсолі.
Рецепт буженини в розсолі
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; спеції . Для розсолу:
вода фільтрована – 1 л; сіль велика – 65 р. Для маринаду:
вода – 500 мл; лавровий листочок; перець чорний горошком; трави пряні. Приготування Як замаринувати буженину в розсолі? Беремо шматок м'яса, ретельно промиваємо його і висушуємо. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього беремо каструльку, наповнюємо її водою і кидаємо необхідну кількість солі. Далі акуратно викладаємо шматок м'яса і відставляємо посуд в бік. Окремо заварюємо запашний маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави по вашому смаку. Потім рідину знімаємо з плити, охолодити і виливаємо в каструлю з м'ясом. Ставимо в прохолодне місце і залишаємо там на 5 днів. Після закінчення часу, зважуємо шматок свинини – він повинен стати трохи важче. Якщо цього не сталося, то з допомогою шприца обколюємо м'ясо розсолом. Далі необхідно запекти буженину, мариновану в розсолі: обвалюємо її в паніровці з сухих трав, посипаємо за бажанням білим кунжутом, викладаємо на деко і відправляємо в добре прогріту духовку на 30 хвилин. Випікаємо блюдо півгодини при 60 градусах, а потім збільшуємо температуру до 80 і засікаємо ще 30 хвилин. Готове м'ясо охолоджуємо і подаємо до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Рецепт соковитою буженини з свинини в розсолі
Інгредієнти: шматок свинини – 1 кг; морква – 2 шт.; часник – 2 зубчики; олія оливкова. Для розсолу:
вода – 500 мл; лавровий листочок; перець горошком; трави пряні. Приготування Для приготування розсолу для буженини з свинини беремо каструльку, наповнюємо її водою, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави. Потім рідину знімаємо з вогню і залишаємо остигати. М'ясо промиваємо, обсушуємо і замочуємо в розсолі на 3 дні. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою, а часник подрібнюємо. Підготовлену свинину шпигуємо овочами і горошинами перцю. Потім обмазуємо буженину часниковою сумішшю і маринуємо 5 годин. Після цього загортаємо страву у фольгу і запікаємо в духовці 2 години.