Вернуться назад Распечатать

Буженина по-домашньому з свинини в розсолі

Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
Буженина – святкове м'ясне блюдо, яке традиційно подають на стіл у холодному вигляді з пікантними приправами: гірчицею або хріном. Давайте дізнаємося, як приготувати буженину по-домашньому з свинини в розсолі.

Рецепт буженини в розсолі


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 1 кг;

  • спеції .


  • Для розсолу:

  • вода фільтрована – 1 л;

  • сіль велика – 65 р.


  • Для маринаду:

  • вода – 500 мл;

  • лавровий листочок;

  • перець чорний горошком;

  • трави пряні.


  • Приготування
    Як замаринувати буженину в розсолі? Беремо шматок м'яса, ретельно промиваємо його і висушуємо. Тепер давайте приготуємо розсіл. Для цього беремо каструльку, наповнюємо її водою і кидаємо необхідну кількість солі. Далі акуратно викладаємо шматок м'яса і відставляємо посуд в бік. Окремо заварюємо запашний маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави по вашому смаку. Потім рідину знімаємо з плити, охолодити і виливаємо в каструлю з м'ясом. Ставимо в прохолодне місце і залишаємо там на 5 днів. Після закінчення часу, зважуємо шматок свинини – він повинен стати трохи важче. Якщо цього не сталося, то з допомогою шприца обколюємо м'ясо розсолом. Далі необхідно запекти буженину, мариновану в розсолі: обвалюємо її в паніровці з сухих трав, посипаємо за бажанням білим кунжутом, викладаємо на деко і відправляємо в добре прогріту духовку на 30 хвилин. Випікаємо блюдо півгодини при 60 градусах, а потім збільшуємо температуру до 80 і засікаємо ще 30 хвилин. Готове м'ясо охолоджуємо і подаємо до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.

    Рецепт соковитою буженини з свинини в розсолі


    Інгредієнти:

  • шматок свинини – 1 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія оливкова.


  • Для розсолу:

  • вода – 500 мл;

  • лавровий листочок;

  • перець горошком;

  • трави пряні.
  • Буженина по-домашньому з свинини в розсолі


    Приготування
    Для приготування розсолу для буженини з свинини беремо каструльку, наповнюємо її водою, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння, додаємо перчик, лавровий листочок і пряні трави. Потім рідину знімаємо з вогню і залишаємо остигати. М'ясо промиваємо, обсушуємо і замочуємо в розсолі на 3 дні. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою, а часник подрібнюємо. Підготовлену свинину шпигуємо овочами і горошинами перцю. Потім обмазуємо буженину часниковою сумішшю і маринуємо 5 годин. Після цього загортаємо страву у фольгу і запікаємо в духовці 2 години.