Буженина - досить поширене блюдо в російської кухні. Для її приготування використовують свинину, баранину, яловичину, рідше ведмежатину та м'ясо птиці. Смачну буженину легко приготувати в домашніх умовах.
Сьогодні ми розкриємо декілька секретів приготування домашньої буженини з яловичини.
Буженина з яловичини - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - задня частина філе або ошийок - 15-2 кг; часник – 2-3 зубчики; морква - 300-350 м; масло рослинне - 20-25 г; сіль - 60 г на літр води; спеції (перець запашний і чорний, лавровий лист, розмарин, базилік) - за смаком Приготування Попередньо вимите і просушену м'ясо маринуємо в розсолі з пряними спеціями. Для цього в проварений і охолоджений маринад для буженини з яловичини занурюємо м'ясо і витримуємо близько двох діб. Потім нашпиговываем часником, морквою, натираємо спеціями, обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику ще на 4-45 години. Добре промаринованное м'ясо підсмажуємо в режимі «Випічка» по 15 хвилин з обох сторін для отримання красивої рум'яної скоринки. Далі готуємо буженину з яловичини 2-25 години в режимі «Гасіння» і охолоджуємо, попередньо обернувши фольгою.
Буженина з яловичини у вині
Інгредієнти: м'якоть яловичини (задня частина філе або ошийок) - 15-2 кг; часник – 2-3 зубчики; сухе червоне вино - 150 г; олія оливкова першого віджиму - 25-30 г; гірчиця в зернах - 30-40 г; масло рослинне - 25-30 г; сіль - за смаком; спеції (чорний перець свіжого помелу, розмарин , коріандр, базилік, кардамон, паприка, куркума) - за смаком. Приготування М'ясо для приготування смачної, ароматної буженини в домашніх умовах солимо, нашпиговываем часником, натираємо спеціями, заливаємо вином та оливковою олією, посипаємо зернами гірчиці. Потім розміщуємо всю цю красу в пакет і залишаємо в холодильнику маринуватися на добу.
Просочене, ароматне м'ясо загортаємо у фольгу (два або три шари), попередньо змащену олією. Готуємо нашу буженину в духовці при температурі 165-170 градусів приблизно протягом двох годин.