Як приготувати тріску з морквою і цибулею в духовці?
Так як тріска – риба досить нейтральна за своїми смаковими характеристиками, приготувати її можна з чим завгодно. Однак, нашими господинями гаряче улюблені саме прості і дуже доступні варіації. Сьогодні ми розповімо, як приготувати тріску з морквою і цибулею в духовці. Сподіваємося, це популярне блюдо сподобається і вам.
Інгредієнти:
філе тріски - 4 шт. (по 200 г);
цедра великого лимона;
пара часникових зубчиків;
щіпка чебрецю;
морква - 200 г;
порей - 200 г;
зелень петрушки;
біле вино або вермут - 80 мл
Приготування
Розтерши часник в пасту з пучкою солі, змішуємо її з маслом і чвертю чайної ложки цедри. Зелень середнього пучка петрушки з'єднуємо з залишками цедри. Морква з пореєм нарізаємо довільно, але тонко, і з'єднуємо, приправивши свіжомеленим перцем і сіллю.
Робимо невеликі «човники» з фольги, між якими розподілена суміш овочів і заливаємо їх вином або вермутом. Обсушені шматочки риби покриваємо маслом, викладаємо поверх овочевий подушки і закриваємо другим листом фольги зверху. Приготування філе тріски в духовці займе всього 12-15 хвилин, при цьому температура повинна досягати позначки в 220 градусів. Готову рибу посипаємо сумішшю дрібно рубленої зелені і цедри.
Інгредієнти:
філе тріски (велике) - 3 шт.;
картопля - 900 г;
морква - 550 г;
цибуля ріпчаста (великий) - 2 шт.;
часникові зубчики - 5 шт.;
яйце - 2 шт.;
шпинат - 300 г;
лист лавра;
сушені трави провансу - 2 ч. ложки;
щіпка копченої паприки.
Приготування
Очистивши цибулю, моркву, картоплю і часник, ставимо на сильний вогонь будь-яку глибоку ємність з водою. Бульби картоплі нарізаємо кубиками і кладемо в воду. Даємо дійти до напівготовності, після чого закладаємо до них моркву і варимо ще хвилин 15 з лавром і парою часникових зубков. Відварені овочі пюрируем.
Пасеруємо часник з цибулею і шматочками риби. В окремому посуді припускаємо шпинат, приправивши його прованськими травами і паприкою.
У форму шарами викладаємо шпинат з картопляним пюре і шматочками тріски, верхівку покриваємо фінальним шаром пюре. Змащуємо останній шар запіканки парою збитих жовтків і розміщуємо блюдо духовці (температура запікання 180-190 градусів). Філе тріски в духовці з цибулею і морквою буде готове через півгодини.
Тріска, запечена в духовці у фользі з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Розтерши часник в пасту з пучкою солі, змішуємо її з маслом і чвертю чайної ложки цедри. Зелень середнього пучка петрушки з'єднуємо з залишками цедри. Морква з пореєм нарізаємо довільно, але тонко, і з'єднуємо, приправивши свіжомеленим перцем і сіллю.
Робимо невеликі «човники» з фольги, між якими розподілена суміш овочів і заливаємо їх вином або вермутом. Обсушені шматочки риби покриваємо маслом, викладаємо поверх овочевий подушки і закриваємо другим листом фольги зверху. Приготування філе тріски в духовці займе всього 12-15 хвилин, при цьому температура повинна досягати позначки в 220 градусів. Готову рибу посипаємо сумішшю дрібно рубленої зелені і цедри.
Тріска, запечена в духовці з морквою і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши цибулю, моркву, картоплю і часник, ставимо на сильний вогонь будь-яку глибоку ємність з водою. Бульби картоплі нарізаємо кубиками і кладемо в воду. Даємо дійти до напівготовності, після чого закладаємо до них моркву і варимо ще хвилин 15 з лавром і парою часникових зубков. Відварені овочі пюрируем.
Пасеруємо часник з цибулею і шматочками риби. В окремому посуді припускаємо шпинат, приправивши його прованськими травами і паприкою.
У форму шарами викладаємо шпинат з картопляним пюре і шматочками тріски, верхівку покриваємо фінальним шаром пюре. Змащуємо останній шар запіканки парою збитих жовтків і розміщуємо блюдо духовці (температура запікання 180-190 градусів). Філе тріски в духовці з цибулею і морквою буде готове через півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані
Хочемо поділитися з вами рецептами приготування тріски, запечена з картоплею. Готується рибка досить просто і швидко, до того ж, вам не доведеться
Риба тушкована з морквою і цибулею
Як правило, тушена риба з морквою і цибулею подається до столу в якості смачного гуляшу до гарніру. Саме тому в процесі приготування такої страви
Тріска з помідорами
Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
Смажена тріска з цибулею
Хто з нас не любить смажену рибу? Звичайно ж, багато хто знайомий з такою стравою. І сьогодні ми розповімо, як посмажити тріску з цибулею. Вийде
Тріска в фользі в духовці
Фольга - річ незамінна в кулінарії, особливо для недосвідчених господинь. Адже при запіканні у фользі риба або м'ясо не втрачають своєї форми і не
Філе тріски в духовці
Риба тріска має не тільки замечателньними смаковими якостями, але і безсумнівно харчовою цінністю. Якщо ви хочете приготувати смачне і корисне блюдо,