» » Риба тушкована з морквою і цибулею

Риба тушкована з морквою і цибулею

Риба тушкована з морквою і цибулею
Гасіння – є рятівною технологією приготування для тих, хто не налаштований длубатися над вечерею або не може похвалитися розвиненими гастрономічними навичками. Покладіть шматок м'яса або риби в жаровню разом з овочами, залийте мінімумом бульйону і тушкуйте, чим довше, тим краще. Саме таким чином ми будемо готувати тушковану рибу з морквою і цибулею в наших наступних рецептах.

Рецепт тушкованої риби з цибулею і морквою


Інгредієнти:

  • філе тріски - 1 кг;

  • морква - 140 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • томатне пюре - 440 мл;

  • овочевий бульйон - 240 мл;

  • лист лавра;

  • вершки - 180 мл


  • Приготування
    Переконавшись у тому, що рибне філе звільнився від кісток, збризкуємо його соком лимона і залишаємо промаринуватися. У жаровні пасеруємо цибулю і солодкий перець з морквою. До овочевої засмажки, фінальні хвилини приготування, кладемо нарізані зубчики часнику. Через півхвилини заливаємо томатним пюре овочі, вершками і бульйоном, кладемо лист лавра. Через 10 хвилин у вируючому соусі розміщуємо шматочки тріски. Коли риба почне розпадатися після дотику вилки – знімайте жаровню з вогню.

    Риба тушкована з буряками, морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • буряк - 60 г;

  • селера - 4 стебла;

  • часник - 5 зубків;

  • картопля - 350 г;

  • томати - 440 г;

  • морква - 180 г;

  • овочевий бульйон - 900 мл;

  • рибне філе - 700 р.


  • Приготування
    Спассеровав півкільця цибулі з буряком, селерою і морквою, додаємо до них часник і чекаємо ще півхвилини, після чого заливаємо засмажку бульйоном з пюрированными свіжими томатами. Як тільки рідина закипить, покладіть в неї кубики картоплі. Через 20 хвилин, коли картопля практично дійде до готовності, додайте в вируючому соусі шматочки риби. Останнім буде потрібно мінімум часу, щоб дійти до готовності, буквально 6-7 хвилин.

    Риба минтай тушкована з морквою і цибулею по-алжирськи


    Інгредієнти:

  • чермула - 2 ч. ложки;

  • зелень петрушки і коріандру - 1 /4 ст.;

  • червоний винний оцет - 25 мл;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • філе минтая - 350 г;

  • кускус - 150 г;

  • вода - 290 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • фіолетовий цибулю - 180 г;

  • морква - 180 г;

  • томати - 240 г;

  • картопля - 200 р.


  • Приготування
    Починаємо з приготування маринаду для риби на основі традиційного алжирського соусу чермула. Чермулу збиваємо з зеленню, маслом, часником і оцтом, а в отриману суміш занурюємо шматочки рибного філе.
    Поки риба насичується смаками маринаду, у нас є достатньо часу для того, щоб спасерувати цибулю з морквою. До овочів додаємо нарізані томати та картопля, вливаємо воду. Як тільки овочі розм'якшуватися, закладаємо шматочки риби разом з маринадом.
    Поки риба гаситься, залийте кускус окропом і дайте йому набрякнути. Подавайте рибу тушковану з морквою і цибулею поверх подушки з кускуса.

    Філе риби тушковане з морквою, солодким перцем і цибулею


    Інгредієнти:

  • томати, консервовані у власному соку - 400 г;

  • мелений кумін, солодка паприка - 1 ч. ложці;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • рибне філе - 450 г;

  • морква - 270 г;

  • фіолетовий цибулю - 90 г;

  • солодкий перець - 160 г;

  • жменя оливок;
  • Риба тушкована з морквою і цибулею

  • картопля - 420 г;

  • зелень петрушки і кінзи.


  • Приготування
    Кубики картоплі і моркви бланшируем 6 хвилин, відкидаємо на друшляк. Тим часом пасеруємо півкільця цибулі і перцю. Додаємо до засмажки бланшовані овочі, підрум'янюємо всі разом. Додаємо спеції, оливки і шматочки рибного філе. Вливаємо в ємність 60 мл води або бульйону, після чого залишаємо нудитися під кришкою півгодини.
    Готову страву щедро посипаємо зеленню. Подаємо окремо або з гарніром з відвареного рису.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:13
    Переглядів: 2326