Гасіння – є рятівною технологією приготування для тих, хто не налаштований длубатися над вечерею або не може похвалитися розвиненими гастрономічними навичками. Покладіть шматок м'яса або риби в жаровню разом з овочами, залийте мінімумом бульйону і тушкуйте, чим довше, тим краще. Саме таким чином ми будемо готувати тушковану рибу з морквою і цибулею в наших наступних рецептах.
Рецепт тушкованої риби з цибулею і морквою
Інгредієнти: філе тріски - 1 кг; морква - 140 г; сік лимона - 15 мл; ріпчаста цибуля - 170 г; солодкий перець - 1 шт.; часникові зубки - 2 шт.; томатне пюре - 440 мл; овочевий бульйон - 240 мл; лист лавра; вершки - 180 мл Приготування Переконавшись у тому, що рибне філе звільнився від кісток, збризкуємо його соком лимона і залишаємо промаринуватися. У жаровні пасеруємо цибулю і солодкий перець з морквою. До овочевої засмажки, фінальні хвилини приготування, кладемо нарізані зубчики часнику. Через півхвилини заливаємо томатним пюре овочі, вершками і бульйоном, кладемо лист лавра. Через 10 хвилин у вируючому соусі розміщуємо шматочки тріски. Коли риба почне розпадатися після дотику вилки – знімайте жаровню з вогню.
Риба тушкована з буряками, морквою і цибулею
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 160 г; буряк - 60 г; селера - 4 стебла; часник - 5 зубків; картопля - 350 г; томати - 440 г; морква - 180 г; овочевий бульйон - 900 мл; рибне філе - 700 р. Приготування
Спассеровав півкільця цибулі з буряком, селерою і морквою, додаємо до них часник і чекаємо ще півхвилини, після чого заливаємо засмажку бульйоном з пюрированными свіжими томатами. Як тільки рідина закипить, покладіть в неї кубики картоплі. Через 20 хвилин, коли картопля практично дійде до готовності, додайте в вируючому соусі шматочки риби. Останнім буде потрібно мінімум часу, щоб дійти до готовності, буквально 6-7 хвилин.
Риба минтай тушкована з морквою і цибулею по-алжирськи
Інгредієнти: чермула - 2 ч. ложки; зелень петрушки і коріандру - 1 /4 ст.; червоний винний оцет - 25 мл; оливкова олія - 45 мл; філе минтая - 350 г; кускус - 150 г; вода - 290 мл; часник - 2 зубки; фіолетовий цибулю - 180 г; морква - 180 г; томати - 240 г; картопля - 200 р. Приготування Починаємо з приготування маринаду для риби на основі традиційного алжирського соусу чермула. Чермулу збиваємо з зеленню, маслом, часником і оцтом, а в отриману суміш занурюємо шматочки рибного філе.
Поки риба насичується смаками маринаду, у нас є достатньо часу для того, щоб спасерувати цибулю з морквою. До овочів додаємо нарізані томати та картопля, вливаємо воду. Як тільки овочі розм'якшуватися, закладаємо шматочки риби разом з маринадом.
Поки риба гаситься, залийте кускус окропом і дайте йому набрякнути. Подавайте рибу тушковану з морквою і цибулею поверх подушки з кускуса.
Філе риби тушковане з морквою, солодким перцем і цибулею
Інгредієнти: томати, консервовані у власному соку - 400 г; мелений кумін, солодка паприка - 1 ч. ложці; часникові зубки - 2 шт.; рибне філе - 450 г; морква - 270 г; фіолетовий цибулю - 90 г; солодкий перець - 160 г; жменя оливок; картопля - 420 г; зелень петрушки і кінзи. Приготування Кубики картоплі і моркви бланшируем 6 хвилин, відкидаємо на друшляк. Тим часом пасеруємо півкільця цибулі і перцю. Додаємо до засмажки бланшовані овочі, підрум'янюємо всі разом. Додаємо спеції, оливки і шматочки рибного філе. Вливаємо в ємність 60 мл води або бульйону, після чого залишаємо нудитися під кришкою півгодини.
Готову страву щедро посипаємо зеленню. Подаємо окремо або з гарніром з відвареного рису.