Так як тріска – риба досить нейтральна за своїми смаковими характеристиками, приготувати її можна з чим завгодно. Однак, нашими господинями гаряче улюблені саме прості і дуже доступні варіації. Сьогодні ми розповімо, як приготувати тріску з морквою і цибулею в духовці. Сподіваємося, це популярне блюдо сподобається і вам.
Тріска, запечена в духовці у фользі з овочами
Інгредієнти: філе тріски - 4 шт. (по 200 г); цедра великого лимона; пара часникових зубчиків; щіпка чебрецю; морква - 200 г; порей - 200 г; зелень петрушки; біле вино або вермут - 80 мл Приготування Розтерши часник в пасту з пучкою солі, змішуємо її з маслом і чвертю чайної ложки цедри. Зелень середнього пучка петрушки з'єднуємо з залишками цедри. Морква з пореєм нарізаємо довільно, але тонко, і з'єднуємо, приправивши свіжомеленим перцем і сіллю.
Робимо невеликі «човники» з фольги, між якими розподілена суміш овочів і заливаємо їх вином або вермутом. Обсушені шматочки риби покриваємо маслом, викладаємо поверх овочевий подушки і закриваємо другим листом фольги зверху. Приготування філе тріски в духовці займе всього 12-15 хвилин, при цьому температура повинна досягати позначки в 220 градусів. Готову рибу посипаємо сумішшю дрібно рубленої зелені і цедри.
Тріска, запечена в духовці з морквою і цибулею
Інгредієнти: філе тріски (велике) - 3 шт.; картопля - 900 г; морква - 550 г; цибуля ріпчаста (великий) - 2 шт.; часникові зубчики - 5 шт.; яйце - 2 шт.; шпинат - 300 г; лист лавра; сушені трави провансу - 2 ч. ложки; щіпка копченої паприки. Приготування Очистивши цибулю, моркву, картоплю і часник, ставимо на сильний вогонь будь-яку глибоку ємність з водою. Бульби картоплі нарізаємо кубиками і кладемо в воду. Даємо дійти до напівготовності, після чого закладаємо до них моркву і варимо ще хвилин 15 з лавром і
парою часникових зубков. Відварені овочі пюрируем.
Пасеруємо часник з цибулею і шматочками риби. В окремому посуді припускаємо шпинат, приправивши його прованськими травами і паприкою.
У форму шарами викладаємо шпинат з картопляним пюре і шматочками тріски, верхівку покриваємо фінальним шаром пюре. Змащуємо останній шар запіканки парою збитих жовтків і розміщуємо блюдо духовці (температура запікання 180-190 градусів). Філе тріски в духовці з цибулею і морквою буде готове через півгодини.