Скумбрія – рецепти

Один з найбільш улюблених на пострадянському просторі варіантів – скумбрія пряного посолу рецепт зазвичай варіюється: приготування в розсолі або на суху. Простіше готувати другим способом, а як смачніше – вирішуйте самі.
Суха засолювання
Інгредієнти:
Приготування
У ступку поміщаємо сіль, цукор, перець, гвоздику, насіння і лавровий лист, поламавши його шматочками і перетираємо в однорідну суміш. Розморожуємо скумбрію, потрошимо, видаляємо непотрібне: голови, хвости і плавники, добре промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Ретельно натираємо сумішшю кожну рибку всередині і зовні, щільно пакуємо в харчову плівку і прибираємо в морозильну камеру дня на 2-3 потім ще пару днів тримаємо в холодильнику. Смачна малосольна риба готова.
Використовуємо розсіл
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо рибу: розморозимо, видалити нутрощі, відокремимо голови, добре промиємо. Приготуємо заправку: в закипілу ключем воду (трохи більше 1 л) помістимо всі інгредієнти і після активного закипання вимкнемо вогонь і дамо настоятися. У скляну або емальовану ємність щільно укладемо рибу і заллємо розсолом. Якщо тушки цілі – час засолювання 2-3 доби, якщо зняти філе або нарізати рибу скибочками (на 5-6 частин кожну), то досить доби.
Сагудай з скумбрії - рецепт
Ще один з варіантів засолювання прийшов з півночі, де рибу намагаються приготувати простіше і швидше.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу розморожуємо і готуємо: видаляємо нутрощі, обробляємо на філе. Цибулька чистимо і ріжемо тонкими смужками уздовж. Моєму і дрібно ріжемо кріп. У ємність шарами викладаємо рибу і цибулю, посипаємо сумішшю солі, цукру і перцю, кропом, додаємо лавровий лист. Збиваємо воду з оцтом і олією і заливаємо цією сумішшю рибу. Щільно закриваємо і чекаємо 5-6 годин. Якщо приготувати сагудай з вечора, вранці можна робити бутерброди.
Хе з скумбрії - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо скумбрію на філе і ріжемо тонкими довгими смужками. Оскільки риба продається зазвичай замороженої, можна не боятися паразитів і сміливо готувати без додаткової обробки. Цибулю чистимо і шаткуємо чверть кільцями як можна тонше. Рибні шматочки і цибулю складаємо в глибоку миску і заливаємо свіжовіджатим соком лимона і лаймів. Перемішуємо кілька разів протягом півгодини, поки вони маринуються. Додаємо соєвий соус, роздавлений часник і спеції (краще купити готовий набір у спеціалізованій крамниці), заливаємо киплячим олією і перемішуємо рази 3 через кожні 7-8 хвилин. Можна дати страві настоятися, а можна подати відразу.
Шашлик зі скумбрії на решітці - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Рибу розморожуємо, потрошимо, в черевця вкладаємо тонко нарізані скибочки лимона (обов'язково видаляємо кісточки) і зелень. Солимо, чекаємо 20-40 хвилин, потім змащуємо кожну рибину маслом і готуємо на грилі, барбекю або звичайною решітці. Можна готувати і на шпажках або шампурах, порізавши тушки скибочками. Не забуваємо перевертати і пам'ятайте – риба не вимагає тривалої термічної обробки. Всього 20 хвилин і смачний шашлик зі скумбрії готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти

Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька

Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
Існує багато способів засолювання риби в домашніх умовах. Пропонуємо найбільш прості і бюджетні методи маринування скумбрії. Розповімо, як засолити

Скумбрія на багатті на решітці
Сезон пікніків в самому розпалі, і вже на вогнищі перепробовано безліч варіантів м'ясного шашлику. Саме час перейти на рибу. Скумбрія, запечена на

Шашлик зі скумбрії на решітці – рецепт
Любителі пікніків часто цікавляться новинками кулінарії, тому що хочеться приготувати що-небудь, щоб і час для відпочинку залишилося, і їжа була не

Малосольна скумбрія
Малосольна скумбрія в продаж представлена у великому асортименті. Природно, цей продукт не захочеться їсти кожен день, але періодично адже можна і

Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,