» » Малосольна скумбрія

Малосольна скумбрія

Малосольна скумбрія
Скумбрія малосольна в домашніх умовах готується двома способами: сухим засолкою і залиті розсолом. І та, і інша виходять смачно, вирішувати, як готувати рибку – вам. Найкраще скумбрія малосольна поєднується з відварним рисом , картоплею (вареною, смаженою, запеченою), овочевими салатами, ну, і звичайно, не завадить келих якісного світлого пива.

Скумбрія малосольна швидкого приготування


Інгредієнти:

  • тушки скумбрії без голів – 3-4 шт.;

  • перець горошком (суміш чорного, духмяного червоного) – 1/2 ч. ложки;

  • сіль – 4 ст. ложки з гіркою;

  • вода – 15 л;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • оцет – 2 ч. ложки (9%) або 3 ч. ложки (6%);

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • кріп – 1 маленький пучок.


  • Приготування
    Щоб зварити маринад, нагріваємо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор, додаємо трохи роздавлений перець і проварюємо близько хвилини. Охолоджуємо суміш до 40-45 градусів, кладемо дрібно нарізаний кріп, віджимаємо сік лимона і додаємо оцет.
    Поки все це настоюється, займемося рибою: видалити нутрощі, ретельно промиємо й наріжемо поперек кожну рибку на 4 частини. Покладемо шматочки в скляну банку або емальовану ємність, заллємо нашим розсолом і залишаємо в холодильнику на 12 годин. Малосольна скумбрія готова, рецепт дуже простий. Цим способом можна солити і свіжу, і морожену скумбрію (звичайно, розморозивши її попередньо).
    Якщо немає можливості чекати 12 годин, доведеться трохи напружитися: знімаємо філе з кісток, ріжемо невеликими шматочками (крок в півтора пальця приблизно) і заливаємо теплим розсолом. Риба готова до вживання в їжу через 3 години.
    Зберігається скумбрія малосольна в розсолі в холодильнику тиждень-півтори. Однак ця смачна рибка рідко залишається в недоторканності так довго, найчастіше з'їдається за день-два.

    Малосольна скумбрія швидкого приготування без розсолу


    Інгредієнти:

  • тушки скумбрії – 2-3 шт.;

  • цукор – 1 ст. ложка з гіркою;

  • перець (чорний, білий, духмяний – в суміші) – 1/2 ч. ложки;

  • гвоздика – 5-6 бутонів;

  • коріандр – за смаком;

  • сіль – 2-3 ст. ложки;
  • Малосольна скумбрія

  • рослинна олія без запаху холодного віджиму – 3 ст. ложки;

  • лавровий лист – 2 шт.


  • Приготування
    Перець, коріандр, гвоздику та лавровий лист покласти в ступку і старанно розтираємо до отримання однорідної суміші. Додаємо сіль і цукор, перемішуємо, потім, вливаючи потроху рослинне масло, отримуємо кашку. Рибку потрошимо, добре промиваємо і обсушуємо серветками. Натираємо сумішшю спецій, загортаємо в поліетиленові пакети дуже щільно і прибираємо в морозильну камеру на добу. Скумбрія малосольна готова.
    Додав: admin | 15-09-2015, 18:34
    Переглядів: 750