Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик зі скумбрії на решітці – рецепт

Шашлик зі скумбрії на решітці – рецепт

15-09-2015, 21:00
1 771
Шашлик зі скумбрії на решітці – рецепт
Традиційно готують шашлик з м'яса однак відомо безліч рецептів цієї страви з інших продуктів: риби, грибів, овочів. Один з найсмачніших – шашлик зі скумбрії на решітці, рецепт цієї страви простий, а смак вразить навіть найвимогливіших гурманів.
Для початку розповімо, як замаринувати скумбрію для шашлику на решітці. Оскільки риба маринується швидко, не можна залишати її на ніч, пари годин цілком достатньо.
Маринуємо на суху
Найпростіший спосіб отримати ніжний і смачний шашлик зі скумбрії – використовувати маринад з солі і спецій.
Інгредієнти:

  • скумбрія потрошена без голів – 15 кг;

  • сіль – 1 невелика жменька;

  • коріандр (насіння) – 2 ч. ложки;

  • фенхелю в насінні – 1 ст. ложка;

  • гвоздика – 5-6 суцвіть;

  • перець чорний і запашний – по 12 горошин;

  • масло рослинне – 2-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Тушки риби слід акуратно і ретельно вимити під проточною водою, після цього розбираємо їх порційними шматочками – товщина скибочки близько 3 пальців. У ступці перетираємо всі спеції із сіллю і рослинним маслом, щоб вийшла відносно однорідна кашка. Натираємо цією кашкою шматки риби, після чого поміщаємо їх щільно в емальовану або скляну ємність. Через годину-півтора укладаємо рибку на змащену решітку гриля і готуємо наші шашлички по 7 або 10 хвилин (залежить від товщини шматочків) з кожної сторони.
    Медовий маринад
    Як не дивно, дуже смачно поєднання риби та меду, особливо якщо в маринад додати трохи бальзамічного оцту.
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • тушки скумбрії – 4 шт.;

  • бальзамічний оцет – 60 мл;

  • травневий мед – 3 ст. ложки;

  • перець запашний мелений – 1 /3 ч. ложки;

  • гвоздика – 3-4 суцвіття.


  • Приготування
    У ступці перетираємо перець і гвоздику, додаємо мед і оцет. Змішуємо ретельно. Тушки риби розбираємо: відокремлюємо
    Шашлик зі скумбрії на решітці – рецепт
    голови, видаляємо нутрощі, виймаємо хребет з кісточками. Отримані заготовки натираємо маринадом і перекладаємо цибулею. Залишаємо на пару годин, а потім викидаємо цибулю.
    Далі розповімо, як приготувати шашлик з скумбрії на мангалі. Можна просто викласти рибу на решітку і готувати під кришкою, а можна загорнути у фольгу і запекти на вугіллі або на решітці. Головне пам'ятайте, що риба готується швидко, не передержите: за 10 хвилин максимум з кожної сторони. Сервірувати шашлик зі скумбрії найкраще з лимоном або лаймом, свіжими овочами або овочевим салатом, велика кількість зелені теж не завадить.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Скумбрія на багатті на решітці
    Скумбрія на багатті на решітці
    Сезон пікніків в самому розпалі, і вже на вогнищі перепробовано безліч варіантів м'ясного шашлику. Саме час перейти на рибу. Скумбрія, запечена на
    Скумбрія на вугіллі
    Скумбрія на вугіллі
    Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
    Скумбрія на мангалі
    Скумбрія на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої з димком у вихідний день! Та ще й своїми руками. Скумбрія для цих цілей підходить як не можна краще: ціна
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
    Скумбрія на грилі - рецепти
    Скумбрія на грилі - рецепти
    З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування