Тушкований минтай
Для того, щоб рибне філе пережило ловлення в густому соусі воно обов'язково повинно бути щільним, тобто не розпадатися на шматки, не вбирати вологу, стаючи слизьких, а зберігати свою форму і текстуру. Подібними характеристиками володіє філе минтая, яке ми будемо гасити різними способами в нижченаведених рецептах.
Стандартна цибульно-морквяна зажарка може називатися класикою або пережитком минулого, в залежності від ваших кулінарних уподобань, ми ж, так або інакше, мають намір перетворити це звичне поєднання в основу приголомшливого рибного рагу по бразильському рецептом.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 290 г;
гострий перець чилі - за смаком;
часник - 3-4 зубки;
мелений коріандр - 1 ст. ложка;
червоний солодкий перець - 170 г;
морква - 260 г;
філе минтая - 12 кг;
томати - 430 г;
вершки - 240 мл;
рибний бульйон - 325 мл;
сік і цедра 1 лайма;
пучок зелені коріандру.
Приготування
Першим ділом беремося за саму зажарку, для приготування якої пасеруємо цибульні кільця, потім додаємо до них гострий перець, часник і шматочки моркви. Обсмажені овочі доповнюємо шматочками солодкого перцю і томатами, а після спільної обжарювання останньої пари інгредієнтів протягом 3-4 хвилин, заливаємо все бульйоном і кладемо шматочки філе минтая. Після закипання рідини, доповніть блюдо порцією вершків. Тушкований минтай буде готовий через 15-20 хвилин проведених під кришкою на середньому вогні.
Готову страву приправляють цитрусовим соком і цедрою, а слідом посипають свіжою зеленню коріандру.
Продовжуючи низку рецептів на молочній основі, неможливо пройти повз рецепта минтая томленого в сметанною підливі. Шматочки риби в такому соусі зберігають свою соковитість, позбавляються від специфічного аромату і набувають вершкову ніжність.
Інгредієнти:
оливкова олія - 35 мл;
цибуля ріпчаста - 90 г;
картопля - 160 г;
цибулина фенхелю - 1 шт.;
часник - 3 зубки;
біле сухе вино - 115 мл;
вода - 470 мл;
сметана - 75 мл;
філе минтая - 750 г;
стручкова квасоля - 2 ст.
Приготування
У будь товстостінній каструлі розігрійте масло і спасеруйте на ньому цибульні кільця. Через 5 хвилин до цибулі покладіть картоплю, дайте шматочками бульб схопитися рум'янцем, а потім покладіть фенхель і пюрированные часникові зубки. Затока все вином, дайте напою випаруватися на 2/3 а потім залийте все водою і тушкуйте, не накриваючи кришкою, близько 6-8 хвилин, щоб картопля дійшов до готовності, а соус загус. Доповніть соус сметаною, покладіть шматочки минтая і стручкову квасолю, накрийте посуд кришкою і тушкуйте ще 4-6 хвилин, залежно від товщини шматків риби.
Якщо ви вирішите приготувати тушкований минтай в мультиварці, то спершу обсмажте всі овочі разом в режимі «Випічка». Додайте вино, влийте розведену у воді сметану, покладіть рибу з квасолею і готуйте все на «Гасіння» 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
нут (сушений) - 150 г;
філе минтая - 550 г;
оливкова олія - 90 мл;
часник - 2 зубки;
гострий перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 220 г;
лист лавра;
паличка кориці;
мелений кумін - щіпка;
консервовані томати - 430 г;
вода - 180 мл
Приготування
Попередньо замочити нут, відваріть його. У великій кількості оливкової олії спасеруйте цибулю з часником і перцем чилі. Як тільки цибуля дійде до напівготовності, покладіть лист лавра, корицю, кумін, залийте все томатами і покладіть нут. Тушкуйте нут в томатному соусі близько 45 хвилин, потім покладіть в посуд шматочки минтая і продовжуйте готування ще 20-25 хвилин до повної готовності риби. Перед подачею вийміть з страви лавр і паличку кориці.
Минтай, тушкований з морквою і цибулею – рецепт
Стандартна цибульно-морквяна зажарка може називатися класикою або пережитком минулого, в залежності від ваших кулінарних уподобань, ми ж, так або інакше, мають намір перетворити це звичне поєднання в основу приголомшливого рибного рагу по бразильському рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом беремося за саму зажарку, для приготування якої пасеруємо цибульні кільця, потім додаємо до них гострий перець, часник і шматочки моркви. Обсмажені овочі доповнюємо шматочками солодкого перцю і томатами, а після спільної обжарювання останньої пари інгредієнтів протягом 3-4 хвилин, заливаємо все бульйоном і кладемо шматочки філе минтая. Після закипання рідини, доповніть блюдо порцією вершків. Тушкований минтай буде готовий через 15-20 хвилин проведених під кришкою на середньому вогні.
Готову страву приправляють цитрусовим соком і цедрою, а слідом посипають свіжою зеленню коріандру.
Минтай, тушкований в сметані
Продовжуючи низку рецептів на молочній основі, неможливо пройти повз рецепта минтая томленого в сметанною підливі. Шматочки риби в такому соусі зберігають свою соковитість, позбавляються від специфічного аромату і набувають вершкову ніжність.
Інгредієнти:
Приготування
У будь товстостінній каструлі розігрійте масло і спасеруйте на ньому цибульні кільця. Через 5 хвилин до цибулі покладіть картоплю, дайте шматочками бульб схопитися рум'янцем, а потім покладіть фенхель і пюрированные часникові зубки. Затока все вином, дайте напою випаруватися на 2/3 а потім залийте все водою і тушкуйте, не накриваючи кришкою, близько 6-8 хвилин, щоб картопля дійшов до готовності, а соус загус. Доповніть соус сметаною, покладіть шматочки минтая і стручкову квасолю, накрийте посуд кришкою і тушкуйте ще 4-6 хвилин, залежно від товщини шматків риби.
Якщо ви вирішите приготувати тушкований минтай в мультиварці, то спершу обсмажте всі овочі разом в режимі «Випічка». Додайте вино, влийте розведену у воді сметану, покладіть рибу з квасолею і готуйте все на «Гасіння» 20-25 хвилин.
Минтай, тушкована у томаті
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо замочити нут, відваріть його. У великій кількості оливкової олії спасеруйте цибулю з часником і перцем чилі. Як тільки цибуля дійде до напівготовності, покладіть лист лавра, корицю, кумін, залийте все томатами і покладіть нут. Тушкуйте нут в томатному соусі близько 45 хвилин, потім покладіть в посуд шматочки минтая і продовжуйте готування ще 20-25 хвилин до повної готовності риби. Перед подачею вийміть з страви лавр і паличку кориці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Минтай, тушкований з овочами
Минтай відрізняється своїм ненав'язливим смаком, що дозволяє готувати з нього різні страви. Пропонуємо його тушкувати з овочами. Смак рибки чудово
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Минтай в мультиварці
Якщо на вашій кухні є незамінна помічниця - мультиварка, вам дуже пощастило! Готувати в мультиварці - суцільне задоволення! Сьогодні ми вам
Риба тушкована з морквою і цибулею
Як правило, тушена риба з морквою і цибулею подається до столу в якості смачного гуляшу до гарніру. Саме тому в процесі приготування такої страви
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.