» » Тушкований минтай

Тушкований минтай

Тушкований минтай
Для того, щоб рибне філе пережило ловлення в густому соусі воно обов'язково повинно бути щільним, тобто не розпадатися на шматки, не вбирати вологу, стаючи слизьких, а зберігати свою форму і текстуру. Подібними характеристиками володіє філе минтая, яке ми будемо гасити різними способами в нижченаведених рецептах.

Минтай, тушкований з морквою і цибулею – рецепт


Стандартна цибульно-морквяна зажарка може називатися класикою або пережитком минулого, в залежності від ваших кулінарних уподобань, ми ж, так або інакше, мають намір перетворити це звичне поєднання в основу приголомшливого рибного рагу по бразильському рецептом.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 290 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • часник - 3-4 зубки;

  • мелений коріандр - 1 ст. ложка;

  • червоний солодкий перець - 170 г;

  • морква - 260 г;

  • філе минтая - 12 кг;

  • томати - 430 г;

  • вершки - 240 мл;

  • рибний бульйон - 325 мл;

  • сік і цедра 1 лайма;

  • пучок зелені коріандру.


  • Приготування
    Першим ділом беремося за саму зажарку, для приготування якої пасеруємо цибульні кільця, потім додаємо до них гострий перець, часник і шматочки моркви. Обсмажені овочі доповнюємо шматочками солодкого перцю і томатами, а після спільної обжарювання останньої пари інгредієнтів протягом 3-4 хвилин, заливаємо все бульйоном і кладемо шматочки філе минтая. Після закипання рідини, доповніть блюдо порцією вершків. Тушкований минтай буде готовий через 15-20 хвилин проведених під кришкою на середньому вогні.
    Готову страву приправляють цитрусовим соком і цедрою, а слідом посипають свіжою зеленню коріандру.

    Минтай, тушкований в сметані


    Продовжуючи низку рецептів на молочній основі, неможливо пройти повз рецепта минтая томленого в сметанною підливі. Шматочки риби в такому соусі зберігають свою соковитість, позбавляються від специфічного аромату і набувають вершкову ніжність.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • картопля - 160 г;

  • цибулина фенхелю - 1 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • біле сухе вино - 115 мл;

  • вода - 470 мл;

  • сметана - 75 мл;

  • філе минтая - 750 г;

  • стручкова квасоля - 2 ст.


  • Приготування
    У будь товстостінній каструлі розігрійте масло і спасеруйте на ньому цибульні кільця. Через 5 хвилин до цибулі покладіть картоплю, дайте шматочками бульб схопитися рум'янцем, а потім покладіть фенхель і пюрированные часникові зубки. Затока все вином, дайте напою випаруватися на 2/3 а потім залийте все водою і тушкуйте, не накриваючи кришкою, близько 6-8 хвилин, щоб картопля дійшов до готовності, а соус загус. Доповніть соус сметаною, покладіть шматочки минтая і стручкову квасолю, накрийте посуд кришкою і тушкуйте ще 4-6 хвилин, залежно від товщини шматків риби.
    Якщо ви вирішите приготувати тушкований минтай в мультиварці, то спершу обсмажте всі овочі разом в режимі «Випічка». Додайте вино, влийте розведену у воді сметану, покладіть рибу з квасолею і готуйте все на «Гасіння» 20-25 хвилин.

    Минтай, тушкована у томаті


    Інгредієнти:

  • нут (сушений) - 150 г;

  • філе минтая - 550 г;

  • оливкова олія - 90 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 220 г;
  • Тушкований минтай

  • лист лавра;

  • паличка кориці;

  • мелений кумін - щіпка;

  • консервовані томати - 430 г;

  • вода - 180 мл


  • Приготування
    Попередньо замочити нут, відваріть його. У великій кількості оливкової олії спасеруйте цибулю з часником і перцем чилі. Як тільки цибуля дійде до напівготовності, покладіть лист лавра, корицю, кумін, залийте все томатами і покладіть нут. Тушкуйте нут в томатному соусі близько 45 хвилин, потім покладіть в посуд шматочки минтая і продовжуйте готування ще 20-25 хвилин до повної готовності риби. Перед подачею вийміть з страви лавр і паличку кориці.
    Додав: admin | 15-09-2015, 21:05
    Переглядів: 263