Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Минтай в мультиварці

Минтай в мультиварці

5-07-2015, 16:08
415
Минтай в мультиварці
Навіть незважаючи на те, що минтай – риба неймовірно проста в приготуванні, яка добре тримає форму, а тому годиться для смаження, тушкування та запікання, недосвідчена господиня може пересушити ніжне рибне філе. Щоб уникнути цього, готувати рибу потрібно правильно і за вірним рецептами, і якщо з останнім ми зможемо вам допомогти, то для першого бажано купити кухонну помічницю – мультиварку.

Смажений минтай в мультиварці


Смаження минтая – процес швидкий і нехитрий, а тому займає лічені хвилини. Підняти планку рецепта можна за допомогою смачного соусу на томатній основі, який відмінно доповнить смак риби легкої остринкой.
Інгредієнти:

  • філе минтая з шкірою (великий) - 2 шт.;

  • гострі ковбаски - 50 г;

  • томати свіжі - 150 г;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • сік 1 лимона;

  • цукор - 7 р.


  • Приготування
    Розігріваємо пристрій в режимі «Гасіння» і обсмажуємо в чаші шматочки гострих ковбасок. Коли ковбаски придбають золотаво-коричневий відтінок, додайте до них зубчик часнику і почекайте ще з півхвилини. Після, в чашу пристрою можна закладати нарізані свіжі томати, не забувши попередньо позбавити їх від шкірки. Приправляємо вміст мультиварки, не забуваючи додати цукру. Коли томатні шматочки розваряться, то густий соус можна буде перелити в окрему страву і приступати до смаженні риби.
    Перед обсмажуванням, минтая приправляємо з обох сторін сіллю і перцем. Перемикаємо мультиварку на «Смаження» і наливаємо в пристрій трохи олії. Коли поверхня досить розжариться, можна починати смажити минтай в мультиварці: кладемо рибу шкірою вниз і тримаємо так, не рухаючи, три хвилини. Перевертаємо минтая на бік філе і чекаємо ще дві хвилини.
    Подаємо рибу з гострим томатним соусом відразу після приготування.

    Рецепт тушкованого минтая в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 300 р;

  • сік лимона - 40 мл;

  • діжонська гірчиця - 40 г;

  • оливкова олія - 15 г;

  • сметана - 90 р.


  • Приготування
    Перед тим, як тушкувати минтай в мультиварці, рибу слід очистити від кісток і шкіри, якщо продавець не зробив цього до вас. Після, минтай приправляємо з обох сторін і кладемо в розігріту з оливковою олією чашу мультиварки. Режим готування – «Гасіння». Змішуємо лимонний сік зі сметаною і гірчицею, додаємо 60 мл води і заливаємо філе отриманим соусом. Тушкований минтай в сметані в мультиварці готується 20 хвилин, після чого його можна буде відразу ж сервірувати.

    Минтай на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе минтая - 2 шт. (близько 150 г кожна);

  • корінь імбиру;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • гострий перець чилі - 1 шт.;

  • цедра і сік 1 лимона;

  • соєвий соус 30 мл


  • Приготування
    Кладемо шматок фольги на дно спеціальної кошики мультиварки, призначеної для варіння на пару. Поверх листа фольги укладаємо обидва рибних філе і посипаємо сумішшю тертого кореня імбиру, пропущеного через прес часнику, чилі і лимонної цедри. Поливаємо рибу лимонним соком і соєвим соусом. Встановлюємо контейнер пароварки в наповненій водою чаші і ставимо режим «Варка на пару». Приготування минтая в мультиварці займе 25 хвилин.

    Рецепт минтая в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сушений нут - 150 г;

  • філе минтая - 500 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • білий цибулю - 90 г;

  • кориця - 1 паличка;

  • мелений кумін і копчена паприка - по 4 г;

  • лист лавра;
  • Минтай в мультиварці

  • гострі ковбаски - 100 г;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • курячий бульйон - 200 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати минтай в мультиварці, нут замочуємо і відварюємо. У режимі «Смаження» пасеруємо цибулю, часник і ковбаски разом з прянощами. Опісля 6 хвилин, додаємо томати у власному соку, бульйон і чекаємо, коли соус загусне і стане однорідним. Додаємо в соус нут і тушкуємо 40 хвилин, після чого поверх кладемо рибне філе і чекаємо ще 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати минтай?
    Як смачно приготувати минтай?
    Минтай відноситься до дієтичного сорту риб, тому що практично не містить жиру. А про користь цієї риби сказано вже чимало. Дуже рекомендуємо включити
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
    Минтай в сметані
    Минтай в сметані
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
    Філе минтая в мультиварці
    Філе минтая в мультиварці
    Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви
    Риба, тушкована в мультиварці
    Риба, тушкована в мультиварці
    Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно