Куряча грудка в клярі на сковороді
Багато господинь відмовляються готувати курячу грудку , так як досить часто страви з неї виходять сухуваті. Цей момент дуже легко виправити, пожарив її в клярі. При такому приготуванні всі соки, завдяки кляру, залишаються всередині, і страва виходить ніжним і просто чудовий на смак. Курячу грудку можна замаринувати перед приготуванням в спеціях, а можна просто відбити, і відразу ж посмажити. Кілька варіантів приготування курячої грудки в клярі на сковороді ми пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
філе куряче – 450 г;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.;
сметана або майонез – 2 ст. ложки;
пшеничне борошно – 4 ст. ложки;
сіль – за смаком.
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на поздовжні пластини. Кожну з них відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, прикривши харчовою плівкою. Тепер трохи додаємо сіль і заправляємо сумішшю мелених перців.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо сметану або майонез і перемішуємо. Потроху підсипаючи борошно і перемішуючи, домагаємося консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна бути однорідною і не містити борошняних грудочок.
Кожен підготовлений шматочок м'яса мачає в клярі і поміщаємо в розігріту на сковороді рослинне масло. Смажимо по п'ять-сім хвилин з обох сторін на помірному вогні. Рум'яні ароматні готові відбивні.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 550 г;
пікантний сир твердий – 100 г;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 3 шт.;
майонез – 3 ст. ложки;
пшеничне борошно – 6-8 ст. ложок;
сіль – за смаком.
Приготування
Вимите і просушену філе курячої грудки ріжемо на кілька шматочків і відбиваємо їх кухонним молоточком. Щоб м'ясо не брызгало і відбилося більш рівномірно, прикриваємо його перед процесом відбивання харчовою плівкою.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо майонез і перемішуємо. Всипаємо борошно і розбиваємо до однорідності віночком або міксером. Консистенція готового кляру повинна бути схожа з тестом на оладки.
Твердий сир пропускаємо через тертку і складаємо в миску.
Кожну відбивну солимо і присипаємо меленої сумішшю перців. Потім занурюємо однією стороною в кляр і нею ж укладаємо на прогріту з рослинним маслом сковорідку. Зверху присипаємо тертим сиром і ложкою покриваємо кляром відбивну зверху так, щоб сир був повністю покритий. Коли відбивна підрум'яниться знизу, дуже акуратно перевертаємо на інший бік і витримуємо до готовності.
Рекомендуємо спробувати курячу грудку в пивному клярі. Пивні бульбашки роблять кляр ніжним і повітряним, страва апетитно виглядає, а смак пива зовсім не відчувається. Як зробити пивний кляр для курячої грудки, читайте нижче в нашому рецепті.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 550 г;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.;
пиво – 300 мл;
рослинне масло – 35 мл;
пшеничне борошно – 250-300 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Вимите і просушену філе курячої грудки ділимо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши плівкою. Потім додаємо сіль, посипаємо меленої сумішшю перців і залишаємо на десять хвилин.
Тим часом збиваємо яйця з сіллю, додаємо пиво, рослинне масло, просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності і позбавлення від борошняних грудочок.
У сковороду наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Кожен відбитий шматочок м'яса мачає в клярі з двох сторін і покласти в сковороду. Смажимо до підрум'янення і готовності.
Відбивні з курячого філе в клярі на сковороді
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на поздовжні пластини. Кожну з них відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, прикривши харчовою плівкою. Тепер трохи додаємо сіль і заправляємо сумішшю мелених перців.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо сметану або майонез і перемішуємо. Потроху підсипаючи борошно і перемішуючи, домагаємося консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна бути однорідною і не містити борошняних грудочок.
Кожен підготовлений шматочок м'яса мачає в клярі і поміщаємо в розігріту на сковороді рослинне масло. Смажимо по п'ять-сім хвилин з обох сторін на помірному вогні. Рум'яні ароматні готові відбивні.
Рецепт курячої грудки в клярі з сиром на сковороді
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Вимите і просушену філе курячої грудки ріжемо на кілька шматочків і відбиваємо їх кухонним молоточком. Щоб м'ясо не брызгало і відбилося більш рівномірно, прикриваємо його перед процесом відбивання харчовою плівкою.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо майонез і перемішуємо. Всипаємо борошно і розбиваємо до однорідності віночком або міксером. Консистенція готового кляру повинна бути схожа з тестом на оладки.
Твердий сир пропускаємо через тертку і складаємо в миску.
Кожну відбивну солимо і присипаємо меленої сумішшю перців. Потім занурюємо однією стороною в кляр і нею ж укладаємо на прогріту з рослинним маслом сковорідку. Зверху присипаємо тертим сиром і ложкою покриваємо кляром відбивну зверху так, щоб сир був повністю покритий. Коли відбивна підрум'яниться знизу, дуже акуратно перевертаємо на інший бік і витримуємо до готовності.
Рекомендуємо спробувати курячу грудку в пивному клярі. Пивні бульбашки роблять кляр ніжним і повітряним, страва апетитно виглядає, а смак пива зовсім не відчувається. Як зробити пивний кляр для курячої грудки, читайте нижче в нашому рецепті.
Куряча грудка в пивному клярі на сковороді
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Вимите і просушену філе курячої грудки ділимо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши плівкою. Потім додаємо сіль, посипаємо меленої сумішшю перців і залишаємо на десять хвилин.
Тим часом збиваємо яйця з сіллю, додаємо пиво, рослинне масло, просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності і позбавлення від борошняних грудочок.
У сковороду наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Кожен відбитий шматочок м'яса мачає в клярі з двох сторін і покласти в сковороду. Смажимо до підрум'янення і готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена риба в клярі
Риба в клярі - абсолютно універсальне блюдо. Воно прекрасно різноманітить святкове меню або сімейний легкий вечерю. А головне, його можна кожен раз
Минтай в клярі на сковороді
Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде
Курка в клярі на сковороді
Куряче м'ясо настільки міцно вписалася в наше меню, що сьогодні вкрай складно здивувати чимось оригінальним і незвичайним. Пропонуємо урізноманітнити
Курка в клярі
Завдяки кляру, будь-яке м'ясо виходить м'яким і соковитим. А курочка в хрусткій оболонці сподобається всім своїм ненав'язливим смаком і дуже ніжною
Свинина в клярі на сковороді
З свинини можна готувати будь-які страви. Але улюбленої класикою залишаються відбивні. Пропонуємо приготувати їх в клярі. М'ясо, засмажене таким
Куряча грудка з сиром
Куряче м'ясо - корисний дієтичний продукт, з якого готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально зробити курячу