Курка в клярі
Хочете отримати більш соковите куряче м'ясо з хрусткою скоринкою, зберігши максимум корисних властивостей, – посмажте його в клярі. Впевнені, ви залишитеся задоволені результатом, і курка в клярі стане одним з ваших улюблених страв.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати кляр для курки або відбивних з курячого м'яса, а також як правильно посмажити в ньому птицю.
Інгредієнти:
філе куряче – 950 г;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
куркума – за смаком;
сухі пряні трави – за смаком;
майонез – 50 г;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 3 шт.;
мелена суміш перців – 2 ст. ложки;
панірувальні сухарі – 220 г;
борошно – 75 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Філе курки промиваємо, обсушуємо серветками, й ріжемо брусочками середнього розміру. Складаємо їх в миску, додаємо сіль, заправляємо сумішшю мелених перців, куркумою, сухими пряними травами, додаємо майонез і перемішуємо. Визначаємо в холодильник на сім годин для маринування.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо мелену суміш перців і перемішуємо.
Кожен брусочок курки обвалюємо в борошні, потім мачає в яйцях і паніруємо ретельно в сухарях. Тут же поміщаємо їх у прогріте масло на сковороду. Смажимо до готовності і рум'яності за сім-десять хвилин на помірному вогні з кожного боку, в кінці смаження прикривши кришкою.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 620 г;
сіль – за смаком;
спеції для курки – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.;
твердий сир – 210 г;
майонез – 150 г;
пшеничне борошно – 120 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Для приготування страви нам знадобиться філе курячої грудки або будь-яка інша частина курки без кісток. Розрізаємо м'ясо упоперек волокон на шматки товщиною приблизно один сантиметр. Не забуваємо попередньо вимити й обсушити курку. Приправляємо курячі шматочки сіллю, спеціями для курки і залишаємо на дві години.
Для кляру разбалтываем гарненько яйця з сіллю, скориставшись виделкою або вінчиком. Потім додаємо майонез, мелений чорний перець і борошно і розмішуємо до однорідної консистенції. В кінці додаємо пропущений через середню тертку сир.
Промариновані скибочки курки мачає в сирному клярі з усіх боків і відразу ж кладемо на добре прогріту сковороду з рослинним маслом. Витримуємо м'ясо приблизно за дві хвилини з кожного боку або до готовності і рум'яності.
Як варіант, можна запекти таку курку в сирному клярі в духовці. Для цього шматочки птиці, змочені в клярі, обсмажуємо на дуже гарячому маслі буквально за тридцять секунд, а потім поміщаємо на деко і витримуємо в прогрітому заздалегідь до 200 градусів духовій шафі десять-п'ятнадцять хвилин.
Інгредієнти:
куряча грудка без кістки – 650 г;
сіль – за смаком;
спеції для курки – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.;
пиво – 300 мл;
рослинне масло – 35 мл;
пшеничне борошно – 250-300 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Курячу грудку миємо, обсушуємо серветками і розрізаємо впоперек волокон пластинами товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка. Для зручності можна помістити м'ясо між двома шарами харчової плівки. Потім приправляємо сіллю, спеціями для курки і залишаємо на тридцять хвилин.
Поки м'ясо просочується ароматами пряних спецій, ми приготуємо тісто. Для цього збиваємо яйця з додаванням солі, вливаємо пиво, рослинна рафінована олія, всипаємо просіяне борошно і розбиваємо міксером або віночком до позбавлення від борошняних грудочок.
Кожну відбивну потім ретельно в клярі і визначаємо в розпечене масло на сковорідку. Витримуємо з двох сторін до підрум'янення.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати кляр для курки або відбивних з курячого м'яса, а також як правильно посмажити в ньому птицю.
Курка в клярі - рецепт
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Філе курки промиваємо, обсушуємо серветками, й ріжемо брусочками середнього розміру. Складаємо їх в миску, додаємо сіль, заправляємо сумішшю мелених перців, куркумою, сухими пряними травами, додаємо майонез і перемішуємо. Визначаємо в холодильник на сім годин для маринування.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо мелену суміш перців і перемішуємо.
Кожен брусочок курки обвалюємо в борошні, потім мачає в яйцях і паніруємо ретельно в сухарях. Тут же поміщаємо їх у прогріте масло на сковороду. Смажимо до готовності і рум'яності за сім-десять хвилин на помірному вогні з кожного боку, в кінці смаження прикривши кришкою.
Курка в сирному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Для приготування страви нам знадобиться філе курячої грудки або будь-яка інша частина курки без кісток. Розрізаємо м'ясо упоперек волокон на шматки товщиною приблизно один сантиметр. Не забуваємо попередньо вимити й обсушити курку. Приправляємо курячі шматочки сіллю, спеціями для курки і залишаємо на дві години.
Для кляру разбалтываем гарненько яйця з сіллю, скориставшись виделкою або вінчиком. Потім додаємо майонез, мелений чорний перець і борошно і розмішуємо до однорідної консистенції. В кінці додаємо пропущений через середню тертку сир.
Промариновані скибочки курки мачає в сирному клярі з усіх боків і відразу ж кладемо на добре прогріту сковороду з рослинним маслом. Витримуємо м'ясо приблизно за дві хвилини з кожного боку або до готовності і рум'яності.
Як варіант, можна запекти таку курку в сирному клярі в духовці. Для цього шматочки птиці, змочені в клярі, обсмажуємо на дуже гарячому маслі буквально за тридцять секунд, а потім поміщаємо на деко і витримуємо в прогрітому заздалегідь до 200 градусів духовій шафі десять-п'ятнадцять хвилин.
Куряча відбивна в пивному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Курячу грудку миємо, обсушуємо серветками і розрізаємо впоперек волокон пластинами товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка. Для зручності можна помістити м'ясо між двома шарами харчової плівки. Потім приправляємо сіллю, спеціями для курки і залишаємо на тридцять хвилин.
Поки м'ясо просочується ароматами пряних спецій, ми приготуємо тісто. Для цього збиваємо яйця з додаванням солі, вливаємо пиво, рослинна рафінована олія, всипаємо просіяне борошно і розбиваємо міксером або віночком до позбавлення від борошняних грудочок.
Кожну відбивну потім ретельно в клярі і визначаємо в розпечене масло на сковорідку. Витримуємо з двох сторін до підрум'янення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена риба в клярі
Риба в клярі - абсолютно універсальне блюдо. Воно прекрасно різноманітить святкове меню або сімейний легкий вечерю. А головне, його можна кожен раз
Минтай в клярі на сковороді
Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде
Філе минтая в клярі
Приготувавши філе минтая в клярі, ви отримаєте одночасно і легку закуску для фуршету, і прекрасне гаряче блюдо, яке поєднується з будь-яким гарніром.
Куряча грудка в клярі на сковороді
Всі кулінари знають, що куряча грудка - це досить сухе м'ясо. Однак існує багато рецептів, щоб переконатися в зворотному. Розповімо кілька секретів
Курка в клярі на сковороді
Куряче м'ясо настільки міцно вписалася в наше меню, що сьогодні вкрай складно здивувати чимось оригінальним і незвичайним. Пропонуємо урізноманітнити
Свинина в клярі на сковороді
З свинини можна готувати будь-які страви. Але улюбленої класикою залишаються відбивні. Пропонуємо приготувати їх в клярі. М'ясо, засмажене таким