Хочете отримати більш соковите куряче м'ясо з хрусткою скоринкою, зберігши максимум корисних властивостей, – посмажте його в клярі. Впевнені, ви залишитеся задоволені результатом, і курка в клярі стане одним з ваших улюблених страв.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати кляр для курки або відбивних з курячого м'яса, а також як правильно посмажити в ньому птицю.
Курка в клярі - рецепт
Інгредієнти: філе куряче – 950 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; куркума – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; майонез – 50 г; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 3 шт.; мелена суміш перців – 2 ст. ложки; панірувальні сухарі – 220 г; борошно – 75 г; сіль – за смаком. Приготування Філе курки промиваємо, обсушуємо серветками, й ріжемо брусочками середнього розміру. Складаємо їх в миску, додаємо сіль, заправляємо сумішшю мелених перців, куркумою, сухими пряними травами, додаємо майонез і перемішуємо. Визначаємо в холодильник на сім годин для маринування.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо мелену суміш перців і перемішуємо.
Кожен брусочок курки обвалюємо в борошні, потім мачає в яйцях і паніруємо ретельно в сухарях. Тут же поміщаємо їх у прогріте масло на сковороду. Смажимо до готовності і рум'яності за сім-десять хвилин на помірному вогні з кожного боку, в кінці смаження прикривши кришкою.
Курка в сирному клярі
Інгредієнти: філе курячої грудки – 620 г; сіль – за смаком; спеції для курки – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; твердий сир – 210 г; майонез – 150 г; пшеничне борошно – 120 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для приготування страви нам знадобиться філе курячої грудки або будь-яка інша частина курки без кісток. Розрізаємо м'ясо упоперек волокон на шматки товщиною приблизно один сантиметр. Не забуваємо попередньо вимити й обсушити курку. Приправляємо курячі шматочки сіллю, спеціями для курки і залишаємо на дві години.
Для кляру разбалтываем гарненько яйця з сіллю, скориставшись виделкою або вінчиком. Потім додаємо майонез, мелений чорний перець і борошно і розмішуємо до однорідної консистенції. В кінці додаємо пропущений через середню тертку сир.
Промариновані скибочки курки мачає в сирному клярі з усіх боків і відразу ж кладемо на добре прогріту сковороду з рослинним маслом. Витримуємо м'ясо приблизно за дві хвилини з кожного боку або до готовності і рум'яності.
Як варіант, можна запекти таку курку в сирному клярі в духовці. Для цього шматочки птиці, змочені в клярі, обсмажуємо на дуже гарячому маслі буквально за тридцять секунд, а потім поміщаємо на деко і витримуємо в прогрітому заздалегідь до 200 градусів духовій шафі десять-п'ятнадцять хвилин.
Куряча відбивна в пивному клярі
Інгредієнти: куряча грудка без кістки – 650 г; сіль – за смаком; спеції для курки – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; пиво – 300 мл; рослинне масло – 35 мл; пшеничне борошно – 250-300 г; сіль – за смаком. Приготування Курячу грудку миємо, обсушуємо серветками і розрізаємо впоперек волокон пластинами товщиною приблизно один
сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка. Для зручності можна помістити м'ясо між двома шарами харчової плівки. Потім приправляємо сіллю, спеціями для курки і залишаємо на тридцять хвилин.
Поки м'ясо просочується ароматами пряних спецій, ми приготуємо тісто. Для цього збиваємо яйця з додаванням солі, вливаємо пиво, рослинна рафінована олія, всипаємо просіяне борошно і розбиваємо міксером або віночком до позбавлення від борошняних грудочок.
Кожну відбивну потім ретельно в клярі і визначаємо в розпечене масло на сковорідку. Витримуємо з двох сторін до підрум'янення.