Свинина в клярі на сковороді
Будь-яке блюдо, приготовлене в клярі, виходить більш соковитим і ніжним. Ми сьогодні поговоримо про те, як приготувати в клярі відбивні зі свинини на сковороді. Для їх приготування вибираємо м'ясо з ошийка, або зі спинної частини. На ринку або в магазині таке м'ясо називають «гірка» чи «відбивна», в залежності від регіону. Варіюючи компонентами в складі кляру, кожен раз отримуємо нове, дуже смачне блюдо.
Інгредієнти:
м'якоть свинини для відбивних – 1 кг;
рослинна рафінована олія для смаження;
Для кляру:
яйця – 2 шт.;
світле пиво – 250 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
борошно – приблизно 250 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Свинину миємо, ретельно обсушуємо і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши зверху харчовою плівкою.
Рецепт пивного кляру для відбивних зі свинини дуже простий. Для його приготування трохи збиваємо яйця з сіллю, меленим чорним перцем, вливаємо пиво, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідного стану без борошняних грудочок. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати тісто на оладки. Пивний кляр готовий.
У глибоку сковороду наливаємо достатню кількість рослинного масла. Товщина шару повинна бути не менше півтора сантиметрів. Прогріваємо масло гарненько на сильному вогні і закладаємо в нього відбивні, попередньо зануривши їх у приготовлений кляр. Смажимо в вируючому олії до красивого рум'яності з обох сторін і виймаємо шумівкою на блюдо.
Інгредієнти:
м'якоть свинини для відбивних – 600 г;
рослинна рафінована олія для смаження;
Для кляру:
яйця – 4 шт.;
твердий сир – 200 г;
майонез – 100 г;
борошно;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Вимиту і просушену свинину ріжемо на скибочки товщиною приблизно десять міліметрів і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши харчовою плівкою.
У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю, додаємо пропущений через дрібну тертку сир твердий, майонез і мелений чорний перець. Розбиваємо всі гарненько міксером або блендером і при необхідності ще підсолюємо. Тепер поступово підсипаємо борошно і перемішуємо. Борошна має бути стільки, щоб в результаті вийшла досить густа маса, за консистенцією схожа з тестом на оладки.
У сковороду або сотейник з товстим дном наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Відбиті шматочки свинини по черзі занурюємо в приготований сирний кляр і поміщаємо на прогріту сковороду. Смажимо м'ясо до рум'яності на середньому вогні з кожного боку, а потім перекладаємо на блюдо.
Інгредієнти:
м'якоть свинини для відбивних – 550 г;
морква – 1 шт.;
часник – 4 зубчики;
соус томатний – 60 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
оцет 9% – 15 мл;
цукровий пісок – 25 г;
рослинна рафінована олія для смаження;
Для кляру:
яйця – 2 шт.;
крохмаль – 65 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Промиту і просушену свинину ріжемо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо крохмаль і перемішуємо.
Потім кожен відбитий шматочок м'яса в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до насиченої рум'яності, а потім перекладаємо в окрему тарілку. На тій же сковороді, додавши ще трохи рослинного масла, обсмажуємо очищену і нарізану дрібною соломкою моркву, ріпчасту цибулю і дрібно нарізаний часник. Коли овочі стануть м'якими, додаємо томатний соус і 35 мл гарячої води і перемішуємо. Через дві хвилини, додаємо цукровий пісок, сіль і оцет і витримуємо на вогні до загусання. Потім перекладаємо в сковороду рум'яні відбивні і обсмажуємо в соусі, акуратно перемішуючи, протягом трьох-п'яти хвилин.
Відбивні зі свинини в пивному клярі на сковороді
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Свинину миємо, ретельно обсушуємо і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши зверху харчовою плівкою.
Рецепт пивного кляру для відбивних зі свинини дуже простий. Для його приготування трохи збиваємо яйця з сіллю, меленим чорним перцем, вливаємо пиво, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідного стану без борошняних грудочок. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати тісто на оладки. Пивний кляр готовий.
У глибоку сковороду наливаємо достатню кількість рослинного масла. Товщина шару повинна бути не менше півтора сантиметрів. Прогріваємо масло гарненько на сильному вогні і закладаємо в нього відбивні, попередньо зануривши їх у приготовлений кляр. Смажимо в вируючому олії до красивого рум'яності з обох сторін і виймаємо шумівкою на блюдо.
Свинина в сирному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Вимиту і просушену свинину ріжемо на скибочки товщиною приблизно десять міліметрів і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши харчовою плівкою.
У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю, додаємо пропущений через дрібну тертку сир твердий, майонез і мелений чорний перець. Розбиваємо всі гарненько міксером або блендером і при необхідності ще підсолюємо. Тепер поступово підсипаємо борошно і перемішуємо. Борошна має бути стільки, щоб в результаті вийшла досить густа маса, за консистенцією схожа з тестом на оладки.
У сковороду або сотейник з товстим дном наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Відбиті шматочки свинини по черзі занурюємо в приготований сирний кляр і поміщаємо на прогріту сковороду. Смажимо м'ясо до рум'яності на середньому вогні з кожного боку, а потім перекладаємо на блюдо.
Свинина в клярі по-китайськи
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Промиту і просушену свинину ріжемо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо крохмаль і перемішуємо.
Потім кожен відбитий шматочок м'яса в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до насиченої рум'яності, а потім перекладаємо в окрему тарілку. На тій же сковороді, додавши ще трохи рослинного масла, обсмажуємо очищену і нарізану дрібною соломкою моркву, ріпчасту цибулю і дрібно нарізаний часник. Коли овочі стануть м'якими, додаємо томатний соус і 35 мл гарячої води і перемішуємо. Через дві хвилини, додаємо цукровий пісок, сіль і оцет і витримуємо на вогні до загусання. Потім перекладаємо в сковороду рум'яні відбивні і обсмажуємо в соусі, акуратно перемішуючи, протягом трьох-п'яти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена риба в клярі
Риба в клярі - абсолютно універсальне блюдо. Воно прекрасно різноманітить святкове меню або сімейний легкий вечерю. А головне, його можна кожен раз
Куряча грудка в клярі на сковороді
Всі кулінари знають, що куряча грудка - це досить сухе м'ясо. Однак існує багато рецептів, щоб переконатися в зворотному. Розповімо кілька секретів
Курка в клярі
Завдяки кляру, будь-яке м'ясо виходить м'яким і соковитим. А курочка в хрусткій оболонці сподобається всім своїм ненав'язливим смаком і дуже ніжною
Кальмари в клярі
Якщо ви запланували дружню зустріч за пивом, а чим пригощати гостей не знаєте, то наша стаття допоможе вам. Пропонуємо посмажити кальмари в клярі.
Відбивні зі свинини в клярі
Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
Свинина в клярі - рецепт
Свинина, приготована в клярі, виходить надзвичайно соковитою і ароматною. Причому необов'язково обсмажувати її в олії, можна запекти м'ясо в клярі в