Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина в клярі на сковороді

Свинина в клярі на сковороді

15-09-2015, 19:27
744
Свинина в клярі на сковороді
Будь-яке блюдо, приготовлене в клярі, виходить більш соковитим і ніжним. Ми сьогодні поговоримо про те, як приготувати в клярі відбивні зі свинини на сковороді. Для їх приготування вибираємо м'ясо з ошийка, або зі спинної частини. На ринку або в магазині таке м'ясо називають «гірка» чи «відбивна», в залежності від регіону. Варіюючи компонентами в складі кляру, кожен раз отримуємо нове, дуже смачне блюдо.

Відбивні зі свинини в пивному клярі на сковороді


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини для відбивних – 1 кг;

  • рослинна рафінована олія для смаження;


  • Для кляру:

  • яйця – 2 шт.;

  • світле пиво – 250 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • борошно – приблизно 250 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Свинину миємо, ретельно обсушуємо і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши зверху харчовою плівкою.
    Рецепт пивного кляру для відбивних зі свинини дуже простий. Для його приготування трохи збиваємо яйця з сіллю, меленим чорним перцем, вливаємо пиво, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідного стану без борошняних грудочок. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати тісто на оладки. Пивний кляр готовий.
    У глибоку сковороду наливаємо достатню кількість рослинного масла. Товщина шару повинна бути не менше півтора сантиметрів. Прогріваємо масло гарненько на сильному вогні і закладаємо в нього відбивні, попередньо зануривши їх у приготовлений кляр. Смажимо в вируючому олії до красивого рум'яності з обох сторін і виймаємо шумівкою на блюдо.

    Свинина в сирному клярі


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини для відбивних – 600 г;

  • рослинна рафінована олія для смаження;


  • Для кляру:

  • яйця – 4 шт.;

  • твердий сир – 200 г;

  • майонез – 100 г;

  • борошно;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Вимиту і просушену свинину ріжемо на скибочки товщиною приблизно десять міліметрів і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши харчовою плівкою.
    У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю, додаємо пропущений через дрібну тертку сир твердий, майонез і мелений чорний перець. Розбиваємо всі гарненько міксером або блендером і при необхідності ще підсолюємо. Тепер поступово підсипаємо борошно і перемішуємо. Борошна має бути стільки, щоб в результаті вийшла досить густа маса, за консистенцією схожа з тестом на оладки.
    У сковороду або сотейник з товстим дном наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Відбиті шматочки свинини по черзі занурюємо в приготований сирний кляр і поміщаємо на прогріту сковороду. Смажимо м'ясо до рум'яності на середньому вогні з кожного боку, а потім перекладаємо на блюдо.

    Свинина в клярі по-китайськи


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини для відбивних – 550 г;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • соус томатний – 60 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • оцет 9% – 15 мл;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • рослинна рафінована олія для смаження;


  • Для кляру:

  • яйця – 2 шт.;

  • крохмаль – 65 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промиту і просушену свинину ріжемо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
    Свинина в клярі на сковороді

    Яйця збиваємо з сіллю, додаємо крохмаль і перемішуємо.
    Потім кожен відбитий шматочок м'яса в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до насиченої рум'яності, а потім перекладаємо в окрему тарілку. На тій же сковороді, додавши ще трохи рослинного масла, обсмажуємо очищену і нарізану дрібною соломкою моркву, ріпчасту цибулю і дрібно нарізаний часник. Коли овочі стануть м'якими, додаємо томатний соус і 35 мл гарячої води і перемішуємо. Через дві хвилини, додаємо цукровий пісок, сіль і оцет і витримуємо на вогні до загусання. Потім перекладаємо в сковороду рум'яні відбивні і обсмажуємо в соусі, акуратно перемішуючи, протягом трьох-п'яти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена риба в клярі
    Смажена риба в клярі
    Риба в клярі - абсолютно універсальне блюдо. Воно прекрасно різноманітить святкове меню або сімейний легкий вечерю. А головне, його можна кожен раз
    Куряча грудка в клярі на сковороді
    Куряча грудка в клярі на сковороді
    Всі кулінари знають, що куряча грудка - це досить сухе м'ясо. Однак існує багато рецептів, щоб переконатися в зворотному. Розповімо кілька секретів
    Курка в клярі
    Курка в клярі
    Завдяки кляру, будь-яке м'ясо виходить м'яким і соковитим. А курочка в хрусткій оболонці сподобається всім своїм ненав'язливим смаком і дуже ніжною
    Кальмари в клярі
    Кальмари в клярі
    Якщо ви запланували дружню зустріч за пивом, а чим пригощати гостей не знаєте, то наша стаття допоможе вам. Пропонуємо посмажити кальмари в клярі.
    Відбивні зі свинини в клярі
    Відбивні зі свинини в клярі
    Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
    Свинина в клярі - рецепт
    Свинина в клярі - рецепт
    Свинина, приготована в клярі, виходить надзвичайно соковитою і ароматною. Причому необов'язково обсмажувати її в олії, можна запекти м'ясо в клярі в