Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кальмари в клярі

Кальмари в клярі

10-08-2015, 20:08
836
Кальмари в клярі
Відмінною закускою для любителів морепродуктів будуть кальмари, посмажені в клярі. Їх можна подати до пива або просто урізноманітнити ними святковий або буденний стіл. Ваші рідні і гості залишаться задоволені чудовим смаком цього незвичайного страви.

Кільця кальмара в клярі - рецепт


Інгредієнти:

  • кальмари – 950 г;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця – 1 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • сушена петрушка – за смаком;

  • орегано – за смаком;

  • борошно – 150 г;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Кальмари очищаємо від плівок, внутрішніх стрижнів і нарізаємо кружечками. Щоб полегшити чищення можна облити тушки окропом, так плівки будуть легше відділятися.
    Яйце збиваємо з молоком, сіллю, меленим перцем, орегано і сушеної петрушкою. Всипаємо борошно і перемішуємо до повного зникнення борошняних грудочок. Консистенція кляру повинна бути як у тесту на оладки.
    Сковороду з достатньою кількістю рослинного масла прогріваємо гарненько на сильному вогні. Кільця кальмарів мачає в приготованому клярі і поміщаємо в розігріту олію. Смажимо спочатку з одного боку до рум'яності, потім перевертаємо на інший.
    Готові кальмари перекладаємо на блюдо. При бажанні можна вистелити його серветками або паперовим рушником, щоб вбралися надлишки жиру.

    Кальмари в пивному клярі


    Інгредієнти:

  • кальмари – 700 г;

  • рослинна рафінована олія – 300 мл;


  • Для кляру:

  • яйця – 4-5 шт.;

  • світле пиво – 250 мл;

  • мелений чорний перець – за бажанням і смаком;

  • борошно – 250 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Очищені кальмари заливаємо окропом, витримуємо дві хвилини і зливаємо рідину. Позбавляємо тушки від внутрішніх стрижнів, просушуємо паперовими рушниками чи серветками і нарізаємо кільцями товщиною від семи до десяти міліметрів.
    У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, за бажанням мелений перець і борошно, також вливаємо пиво і розмішуємо за допомогою віночка або міксера до однорідного стану і позбавлення від борошняних грудочок.
    Кільця кальмарів занурюємо в кляр і відразу ж перекладаємо виделкою на розпечену сковороду або сотейник з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум'яності з двох сторін і виймаємо за допомогою шумівки на блюдо.

    Кальмари в клярі по-китайськи


    Інгредієнти:

  • кальмари – 450 г;

  • соєвий соус – 60 мл;

  • мелена суміш перців – 10 г;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • крохмаль кукурудзяний – 180 г;

  • мінеральна вода – 200 мл;

  • кунжутне насіння – 10 г;

  • борошно – 180 г;

  • розпушувач тіста – 12 м;

  • солодка мелена паприка – 25 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Кальмари очищаємо, заливаємо на дві хвилини киплячою водою і зливаємо рідину. Ріжемо тушки кільцями, заливаємо соєвим соусом, додаємо мелену суміш перців, перемішуємо і ставимо в холодильник на тридцять хвилин.
    Для кляру змішуємо борошно пшеничне, кукурудзяний крохмаль, кунжутне насіння, сіль і розпушувач і вливаємо крижану мінеральну воду. Розбиваємо міксером до однорідності і зникнення грудочок і також ставимо в холодильник. Консистенція отриманої маси повинна бути схожою з тестом на оладки.
    У вок, сотейник або глибоку сковорідку наливаємо олію і прогріваємо його гарненько. Дістаємо
    Кальмари в клярі
    охолоджені кальмари і тісто з холодильника і відразу ж приступаємо до смаження. Вмочуємо кільця в клярі і викладаємо у вируюче масло.
    Витримуємо до підрум'янення з обох сторін і виймаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
    Готові кільця кальмарів розміщуємо на блюді, і присипаємо меленої солодкої паприкою.
    При смаженні кальмари в клярі по кожному з рецептів необхідно дотримуватися деякі запобіжні заходи. Як правило, на етапі обсмажування блюдо починає «стріляти» бризками жиру, тому сковороду краще прикрити друшляком або спеціальною кришкою з отворами для смаження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крабові палички в кляре з сиром
    Крабові палички в кляре з сиром
    Багато звикли бачити крабові палички інгредієнтом салатів та інших холодних закусок. Однак після обжарювання цей специфічний продукт стає прекрасною
    Кільця кальмара в клярі
    Кільця кальмара в клярі
    Різноманітні морепродукти перестали бути делікатесом в наших краях, придбати їх можна в будь-якому супермаркеті. Кільця кальмарів - смачний і
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Смажені кальмари в клярі
    Смажені кальмари в клярі
    Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
    Кальмари по-корейськи
    Кальмари по-корейськи
    Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.