Кальмари в клярі

Кільця кальмара в клярі - рецепт
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Кальмари очищаємо від плівок, внутрішніх стрижнів і нарізаємо кружечками. Щоб полегшити чищення можна облити тушки окропом, так плівки будуть легше відділятися.
Яйце збиваємо з молоком, сіллю, меленим перцем, орегано і сушеної петрушкою. Всипаємо борошно і перемішуємо до повного зникнення борошняних грудочок. Консистенція кляру повинна бути як у тесту на оладки.
Сковороду з достатньою кількістю рослинного масла прогріваємо гарненько на сильному вогні. Кільця кальмарів мачає в приготованому клярі і поміщаємо в розігріту олію. Смажимо спочатку з одного боку до рум'яності, потім перевертаємо на інший.
Готові кальмари перекладаємо на блюдо. При бажанні можна вистелити його серветками або паперовим рушником, щоб вбралися надлишки жиру.
Кальмари в пивному клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Очищені кальмари заливаємо окропом, витримуємо дві хвилини і зливаємо рідину. Позбавляємо тушки від внутрішніх стрижнів, просушуємо паперовими рушниками чи серветками і нарізаємо кільцями товщиною від семи до десяти міліметрів.
У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, за бажанням мелений перець і борошно, також вливаємо пиво і розмішуємо за допомогою віночка або міксера до однорідного стану і позбавлення від борошняних грудочок.
Кільця кальмарів занурюємо в кляр і відразу ж перекладаємо виделкою на розпечену сковороду або сотейник з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум'яності з двох сторін і виймаємо за допомогою шумівки на блюдо.
Кальмари в клярі по-китайськи
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Кальмари очищаємо, заливаємо на дві хвилини киплячою водою і зливаємо рідину. Ріжемо тушки кільцями, заливаємо соєвим соусом, додаємо мелену суміш перців, перемішуємо і ставимо в холодильник на тридцять хвилин.
Для кляру змішуємо борошно пшеничне, кукурудзяний крохмаль, кунжутне насіння, сіль і розпушувач і вливаємо крижану мінеральну воду. Розбиваємо міксером до однорідності і зникнення грудочок і також ставимо в холодильник. Консистенція отриманої маси повинна бути схожою з тестом на оладки.
У вок, сотейник або глибоку сковорідку наливаємо олію і прогріваємо його гарненько. Дістаємо

Витримуємо до підрум'янення з обох сторін і виймаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готові кільця кальмарів розміщуємо на блюді, і присипаємо меленої солодкої паприкою.
При смаженні кальмари в клярі по кожному з рецептів необхідно дотримуватися деякі запобіжні заходи. Як правило, на етапі обсмажування блюдо починає «стріляти» бризками жиру, тому сковороду краще прикрити друшляком або спеціальною кришкою з отворами для смаження.
Рекомендуємо добрі рецепти

Крабові палички в кляре з сиром
Багато звикли бачити крабові палички інгредієнтом салатів та інших холодних закусок. Однак після обжарювання цей специфічний продукт стає прекрасною

Кільця кальмара в клярі
Різноманітні морепродукти перестали бути делікатесом в наших краях, придбати їх можна в будь-якому супермаркеті. Кільця кальмарів - смачний і

Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.

Смажені кальмари в клярі
Вирішили теплим літнім вечірком попити холодненького пива? Що будете робити з закускою? Знову покупні чіпси або сухарі? Скажіть «ні» цим шкідливим

Кальмари в мультиварці - рецепт
Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і

Кальмари по-корейськи
Тим, хто побоюється страв з кальмарів з-за їх надмірну схожість з виробами з каучуку, радить відкрити для себе іншу сторону страв з цих молюсків.