Будь-яке блюдо, приготовлене в клярі, виходить більш соковитим і ніжним. Ми сьогодні поговоримо про те, як приготувати в клярі відбивні зі свинини на сковороді. Для їх приготування вибираємо м'ясо з ошийка, або зі спинної частини. На ринку або в магазині таке м'ясо називають «гірка» чи «відбивна», в залежності від регіону. Варіюючи компонентами в складі кляру, кожен раз отримуємо нове, дуже смачне блюдо.
Відбивні зі свинини в пивному клярі на сковороді
Інгредієнти: м'якоть свинини для відбивних – 1 кг; рослинна рафінована олія для смаження; Для кляру:
яйця – 2 шт.; світле пиво – 250 мл; мелений чорний перець – за смаком; борошно – приблизно 250 г; сіль – за смаком. Приготування Свинину миємо, ретельно обсушуємо і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши зверху харчовою плівкою.
Рецепт пивного кляру для відбивних зі свинини дуже простий. Для його приготування трохи збиваємо яйця з сіллю, меленим чорним перцем, вливаємо пиво, всипаємо борошно і перемішуємо до однорідного стану без борошняних грудочок. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати тісто на оладки. Пивний кляр готовий.
У глибоку сковороду наливаємо достатню кількість рослинного масла. Товщина шару повинна бути не менше півтора сантиметрів. Прогріваємо масло гарненько на сильному вогні і закладаємо в нього відбивні, попередньо зануривши їх у приготовлений кляр. Смажимо в вируючому олії до красивого рум'яності з обох сторін і виймаємо шумівкою на блюдо.
Свинина в сирному клярі
Інгредієнти: м'якоть свинини для відбивних – 600 г; рослинна рафінована олія для смаження; Для кляру:
яйця – 4 шт.; твердий сир – 200 г; майонез – 100 г; борошно; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Вимиту і просушену свинину ріжемо на скибочки товщиною приблизно десять міліметрів і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши харчовою плівкою.
У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю, додаємо пропущений через дрібну тертку сир твердий, майонез і мелений чорний перець. Розбиваємо всі гарненько міксером або блендером і при необхідності ще підсолюємо. Тепер поступово підсипаємо борошно і перемішуємо. Борошна має бути стільки, щоб в результаті вийшла досить густа маса, за консистенцією схожа з тестом на оладки.
У сковороду або сотейник з товстим дном наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Відбиті шматочки свинини по черзі занурюємо в приготований сирний кляр і поміщаємо на прогріту сковороду. Смажимо м'ясо до рум'яності на середньому вогні з кожного боку, а потім перекладаємо на блюдо.
Свинина в клярі по-китайськи
Інгредієнти: м'якоть свинини для відбивних – 550 г; морква – 1 шт.; часник – 4 зубчики; соус томатний – 60 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; оцет 9% – 15 мл; цукровий пісок – 25 г; рослинна рафінована олія для смаження; Для кляру:
яйця – 2 шт.; крохмаль – 65 г; сіль – за смаком. Приготування Промиту і просушену свинину ріжемо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо крохмаль і перемішуємо.
Потім кожен відбитий шматочок м'яса в приготованому клярі і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до насиченої рум'яності, а потім перекладаємо в окрему тарілку. На тій же сковороді, додавши ще трохи рослинного масла, обсмажуємо очищену і нарізану дрібною соломкою моркву, ріпчасту цибулю і дрібно нарізаний часник. Коли овочі стануть м'якими, додаємо томатний соус і 35 мл гарячої води і перемішуємо. Через дві хвилини, додаємо цукровий пісок, сіль і оцет і витримуємо на вогні до загусання. Потім перекладаємо в сковороду рум'яні відбивні і обсмажуємо в соусі, акуратно перемішуючи, протягом трьох-п'яти хвилин.