Багато господинь відмовляються готувати курячу грудку , так як досить часто страви з неї виходять сухуваті. Цей момент дуже легко виправити, пожарив її в клярі. При такому приготуванні всі соки, завдяки кляру, залишаються всередині, і страва виходить ніжним і просто чудовий на смак. Курячу грудку можна замаринувати перед приготуванням в спеціях, а можна просто відбити, і відразу ж посмажити. Кілька варіантів приготування курячої грудки в клярі на сковороді ми пропонуємо нижче.
Відбивні з курячого філе в клярі на сковороді
Інгредієнти: філе куряче – 450 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; сметана або майонез – 2 ст. ложки; пшеничне борошно – 4 ст. ложки; сіль – за смаком. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на поздовжні пластини. Кожну з них відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, прикривши харчовою плівкою. Тепер трохи додаємо сіль і заправляємо сумішшю мелених перців.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо сметану або майонез і перемішуємо. Потроху підсипаючи борошно і перемішуючи, домагаємося консистенції тіста, як на оладки. Маса повинна бути однорідною і не містити борошняних грудочок.
Кожен підготовлений шматочок м'яса мачає в клярі і поміщаємо в розігріту на сковороді рослинне масло. Смажимо по п'ять-сім хвилин з обох сторін на помірному вогні. Рум'яні ароматні готові відбивні.
Рецепт курячої грудки в клярі з сиром на сковороді
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; пікантний сир твердий – 100 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 3 шт.; майонез – 3 ст. ложки; пшеничне борошно – 6-8 ст. ложок; сіль – за смаком. Приготування Вимите і просушену філе курячої грудки ріжемо на кілька шматочків і відбиваємо їх кухонним молоточком. Щоб м'ясо не брызгало і відбилося більш рівномірно, прикриваємо його перед процесом відбивання харчовою плівкою.
Яйця збиваємо з сіллю, додаємо майонез і перемішуємо. Всипаємо борошно і розбиваємо до однорідності віночком або міксером. Консистенція готового кляру повинна бути схожа з тестом на оладки.
Твердий сир пропускаємо через тертку і складаємо в миску.
Кожну відбивну солимо і присипаємо меленої сумішшю перців. Потім занурюємо однією стороною в кляр і нею ж укладаємо на прогріту з рослинним маслом сковорідку. Зверху присипаємо тертим сиром і ложкою покриваємо кляром відбивну зверху так, щоб сир був повністю покритий. Коли відбивна підрум'яниться знизу, дуже акуратно перевертаємо на інший бік і витримуємо до готовності.
Рекомендуємо спробувати курячу грудку в пивному клярі. Пивні бульбашки роблять кляр ніжним і повітряним, страва апетитно виглядає, а смак пива зовсім не відчувається. Як зробити пивний кляр для курячої грудки, читайте нижче в нашому рецепті.
Куряча грудка в пивному клярі на сковороді
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; пиво – 300 мл; рослинне масло – 35 мл; пшеничне борошно – 250-300 г; сіль – за смаком. Приготування Вимите і просушену філе курячої грудки ділимо на шматочки товщиною приблизно один сантиметр і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши плівкою. Потім додаємо сіль, посипаємо меленої сумішшю перців і залишаємо на десять хвилин.
Тим часом збиваємо яйця з сіллю, додаємо пиво, рослинне масло, просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності і позбавлення від борошняних грудочок.
У сковороду наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Кожен відбитий шматочок м'яса мачає в клярі з двох сторін і покласти в сковороду. Смажимо до підрум'янення і готовності.