Тушковане м'ясо – рецепт
То різноманітність рецептів тушкованого м'яса, яке нині існує в гастрономічному світі, неможливо описати в рамках одного матеріалу, але зібрати найбільш смачні страви зі всього світу не складе праці. Останнім вирішили зайнятися і ми, а тому з радістю ділимося улюбленими рецептами тушкованого м'яса.
Інгредієнти:
телятина - 14 кг;
ріпчаста цибуля - 125 г;
морква - 85 м;
пастернак - 110 г;
часник - 2 зубки;
картопля - 120 г;
чорнослив, курага - по 60 г;
вермут - 210 мл;
яловичий бульйон - 420 мл;
томати у власному соку - 400 мл;
листя лавра - 2 шт.;
чебрець - 4 гілочки;
борошно - 15 г;
оливкова олія - 65 мл
Приготування
Розігрів духовку до 150 градусів, беріться за м'ясо. Наріжте яловичину і обваляйте її в борошні. На дно жаровні налийте олію і використовуйте його для обжарювання м'яса. Як тільки шматочки останнього підрум'яняться, приберіть телятину, а замість неї, на залишках олії, припустіть цибульні кільця. До цибулевої засмажки покладіть кубики моркви, пастернаку, картоплі, роздавлені часникові зубки і залиште все ще на пару-трійку хвилин. Залийте все вермутом, выпарьте рідина наполовину, а потім додайте бульйон, томати, поверніть м'ясо і покладіть трави. Розмістіть жаровню в духовій шафі і залиште все нудитися на півтори години. Додайте сухофрукти і готуйте тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці ще 40 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 45 г;
оливкова олія - 35 мл;
цибуля ріпчаста - 320 г;
печериці - 490 г;
коньяк - 125 мл;
м'якоть яловичини - 950 г;
борошно - 10 г;
томати у власному соку - 190 г;
кетчуп - 30 мл;
вустерширський соус - 10 мл;
вершки - 220 мл;
зелень петрушки.
Приготування
Розігрів в жаровні обидва види масла, використовуйте розігріту суміш для пасерування цибулі. Через 4-5 хвилин додайте до цибулі гриби і дайте їм випустити всю вологу. Як тільки грибна волога випарується, влийте коньяк і дайте йому випаруватися і. Окремо обсмажте смужки яловичої м'якоті в борошні і змішайте шматочки із засмажкою. Додайте томати у власному соку і кетчуп, влийте вустер з вершками і залиште все нудитися на 4-5 хвилин, соус на вершковою основі повинен встигнути загуснути і лише після цього можна буде додати нарізану зелень.
Подавати тушковане м'ясо рекомендується з крупами, начебто рису, гречки, пшона або перловки, поверх пасти і гарнірів з картоплі.
Тушковане м'ясо з чорносливом – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 150 градусів, беріться за м'ясо. Наріжте яловичину і обваляйте її в борошні. На дно жаровні налийте олію і використовуйте його для обжарювання м'яса. Як тільки шматочки останнього підрум'яняться, приберіть телятину, а замість неї, на залишках олії, припустіть цибульні кільця. До цибулевої засмажки покладіть кубики моркви, пастернаку, картоплі, роздавлені часникові зубки і залиште все ще на пару-трійку хвилин. Залийте все вермутом, выпарьте рідина наполовину, а потім додайте бульйон, томати, поверніть м'ясо і покладіть трави. Розмістіть жаровню в духовій шафі і залиште все нудитися на півтори години. Додайте сухофрукти і готуйте тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці ще 40 хвилин.
М'ясо, тушковане з грибами в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів в жаровні обидва види масла, використовуйте розігріту суміш для пасерування цибулі. Через 4-5 хвилин додайте до цибулі гриби і дайте їм випустити всю вологу. Як тільки грибна волога випарується, влийте коньяк і дайте йому випаруватися і. Окремо обсмажте смужки яловичої м'якоті в борошні і змішайте шматочки із засмажкою. Додайте томати у власному соку і кетчуп, влийте вустер з вершками і залиште все нудитися на 4-5 хвилин, соус на вершковою основі повинен встигнути загуснути і лише після цього можна буде додати нарізану зелень.
Подавати тушковане м'ясо рекомендується з крупами, начебто рису, гречки, пшона або перловки, поверх пасти і гарнірів з картоплі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована спаржева квасоля – рецепти
Багато незаслужено ігнорують спаржеву квасолю і вважають її не смачною. А даремно. Пропонуємо кілька цікавих ідей приготування тушкованою спаржі, які
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Гуляш з індички з підливою – рецепт
Дуже гарною заміною курячому гуляшу може стати таке ж блюдо, тільки приготоване з індички. Скориставшись запропонованими рецептами, ваша птах в гуляш
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким