Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована спаржева квасоля – рецепти

Тушкована спаржева квасоля – рецепти

15-09-2015, 18:39
2 887
Тушкована спаржева квасоля – рецепти
Ви можете порахувати корисну їжу, начебто спаржевої квасолі, несмачною, але на ділі необхідно просто вибрати рецепт до вподоби. Пару ідей ми підкинемо в цьому матеріалі. Готову спаржу в соусі або з овочевими додатками можна подавати до будь-яких гарнірів або їсти просто так, зі скибкою хліба.

Спаржева квасоля тушкована з овочами


Інгредієнти:

  • цибулина фенхелю - 1 шт.;

  • зелень капусти кале - 2 пучка;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • томати у власному соку - 16 кг;

  • овочевий бульйон - 420 мл;

  • стручкова квасоля - 430 г;

  • сушений базилік - 1 ч. ложка;

  • гострий перець, мелена паприка - 1/2 ч. ложці.


  • Приготування
    Сполоснувши зелень кале, обсушіть і наріжте її, видаливши щільні прожилки.
    У сотейнику розігрійте рослинну олію і використовуйте його для обжарювання нарізаної цибулини фенхелю. Додайте до смаженій фенхелю помідор у власному соку і тушкуйте все разом протягом 8 хвилин. Далі влийте бульйон і додайте всі прянощі. Дайте половині бульйону випарується, а потім покладіть до вмісту жаровні стручкову квасолю разом із зеленню кале. Тушкуйте разом ще 5 хвилин.

    Спаржева квасоля, тушкована в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • томати у власному соку - 410 г;

  • сухе червоне вино - 55 мл;

  • стручкова квасоля - 470 г;

  • копчена паприка, кайенский перець - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Спасеруйте кільця ріпчастої цибулі на розігрітому в жаровні оливковій олії. Коли цибульні кільця проведуть на вогні не менше 5 хвилин, покладіть до них пропущені через прес зубки часнику і почекайте хвилину. До засмажки в жаровні покладіть стручки квасолі, залийте їх томатами у власному соку і сухим червоним вином. Готуйте спаржевое рагу не менше 45 хвилин або до м'якості, а після приправити паприкою і перцем.
    Якщо ви захочете повторити рецепт цієї спаржевої квасолі в мультиварці, то після пасерування цибулі додайте всі складові одночасно, увімкніть режим «Гасіння» і готуйте все протягом 50-55 хвилин.

    Спаржева квасоля, тушкована в сметані


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 690 м;

  • вершкове масло - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • часник - 2 зубки;

  • печериці - 130 г;

  • курячий бульйон - 240 мл;
  • Тушкована спаржева квасоля – рецепти

  • сметана - 240 мл;

  • борошно - 15 р.


  • Приготування
    Бланшируйте стручкову квасолю в підсоленому окропі близько 5 хвилин. Обдайте стручки крижаною водою і обсушіть.
    Окремо спасеруйте півкільця цибулі з пропущеним через прес часником. До засмажки додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Посипте все борошном, влийте бульйон і сметану, дайте соусу загуснути, а вже в нього покладіть бланшовані бобові стручки. Готуйте все ще 20 хвилин в розігрітій до 165 градусів духовці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована курка з кабачками
    Тушкована курка з кабачками
    Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,
    Тушковане м'ясо – рецепт
    Тушковане м'ясо – рецепт
    Загасити м'ясо насправді не складно. Однак, потрібно знати деякі нюанси приготування. Пропонуємо урізноманітнити це досить неабияке блюдо. Розповімо
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Спаржева квасоля – рецепти
    Спаржева квасоля – рецепти
    Складно переоцінити всі корисний властивості спаржевої квасолі, яку ще називають стручкової. Готують її в будь-який час року, в літній період свіжу,
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,