Ви можете порахувати корисну їжу, начебто спаржевої квасолі, несмачною, але на ділі необхідно просто вибрати рецепт до вподоби. Пару ідей ми підкинемо в цьому матеріалі. Готову спаржу в соусі або з овочевими додатками можна подавати до будь-яких гарнірів або їсти просто так, зі скибкою хліба.
Спаржева квасоля тушкована з овочами
Інгредієнти: цибулина фенхелю - 1 шт.; зелень капусти кале - 2 пучка; оливкова олія - 25 мл; томати у власному соку - 16 кг; овочевий бульйон - 420 мл; стручкова квасоля - 430 г; сушений базилік - 1 ч. ложка; гострий перець, мелена паприка - 1/2 ч. ложці. Приготування Сполоснувши зелень кале, обсушіть і наріжте її, видаливши щільні прожилки.
У сотейнику розігрійте рослинну олію і використовуйте його для обжарювання нарізаної цибулини фенхелю. Додайте до смаженій фенхелю помідор у власному соку і тушкуйте все разом протягом 8 хвилин. Далі влийте бульйон і додайте всі прянощі. Дайте половині бульйону випарується, а потім покладіть до вмісту жаровні стручкову квасолю разом із зеленню кале. Тушкуйте разом ще 5 хвилин.
Спаржева квасоля, тушкована в томатному соусі
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 95 г; часникові зубки - 4 шт.; оливкова олія - 15 мл; томати у власному соку - 410 г; сухе червоне вино - 55 мл; стручкова квасоля - 470 г; копчена паприка, кайенский перець - 1/4 ч. ложки. Приготування Спасеруйте кільця ріпчастої цибулі на розігрітому в жаровні оливковій олії. Коли цибульні кільця проведуть на вогні не менше 5 хвилин, покладіть до них пропущені через прес зубки часнику і почекайте хвилину. До засмажки в жаровні покладіть стручки квасолі, залийте їх томатами у власному соку і сухим червоним вином. Готуйте спаржевое рагу не менше 45 хвилин або до м'якості, а після приправити паприкою і перцем.
Якщо ви захочете повторити рецепт цієї спаржевої квасолі в мультиварці, то після пасерування цибулі додайте всі складові одночасно, увімкніть режим «Гасіння» і готуйте все протягом 50-55 хвилин.
Спаржева квасоля, тушкована в сметані
Інгредієнти: стручкова квасоля - 690 м; вершкове масло - 35 г; ріпчаста цибуля - 55 г; часник - 2 зубки; печериці - 130 г; курячий бульйон - 240 мл; сметана - 240 мл; борошно - 15 р. Приготування Бланшируйте стручкову квасолю в підсоленому окропі близько 5 хвилин. Обдайте стручки крижаною водою і обсушіть.
Окремо спасеруйте півкільця цибулі з пропущеним через прес часником. До засмажки додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Посипте все борошном, влийте бульйон і сметану, дайте соусу загуснути, а вже в нього покладіть бланшовані бобові стручки. Готуйте все ще 20 хвилин в розігрітій до 165 градусів духовці.