То різноманітність рецептів тушкованого м'яса, яке нині існує в гастрономічному світі, неможливо описати в рамках одного матеріалу, але зібрати найбільш смачні страви зі всього світу не складе праці. Останнім вирішили зайнятися і ми, а тому з радістю ділимося улюбленими рецептами тушкованого м'яса.
Тушковане м'ясо з чорносливом – рецепт
Інгредієнти: телятина - 14 кг; ріпчаста цибуля - 125 г; морква - 85 м; пастернак - 110 г; часник - 2 зубки; картопля - 120 г; чорнослив, курага - по 60 г; вермут - 210 мл; яловичий бульйон - 420 мл; томати у власному соку - 400 мл; листя лавра - 2 шт.; чебрець - 4 гілочки; борошно - 15 г; оливкова олія - 65 мл Приготування Розігрів духовку до 150 градусів, беріться за м'ясо. Наріжте яловичину і обваляйте її в борошні. На дно жаровні налийте олію і використовуйте його для обжарювання м'яса. Як тільки шматочки останнього підрум'яняться, приберіть телятину, а замість неї, на залишках олії, припустіть цибульні кільця. До цибулевої засмажки покладіть кубики моркви, пастернаку, картоплі, роздавлені часникові зубки і залиште все ще на пару-трійку хвилин. Залийте все вермутом, выпарьте рідина наполовину, а потім додайте бульйон, томати, поверніть м'ясо і покладіть трави. Розмістіть жаровню в духовій шафі і залиште все нудитися на півтори години. Додайте сухофрукти і готуйте тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці ще 40 хвилин.
М'ясо, тушковане з грибами в сметані
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; оливкова олія - 35 мл; цибуля ріпчаста - 320 г; печериці - 490 г; коньяк - 125 мл; м'якоть яловичини - 950 г; борошно - 10 г; томати у власному соку - 190 г; кетчуп - 30 мл; вустерширський соус - 10 мл; вершки - 220 мл; зелень петрушки. Приготування Розігрів в жаровні обидва види масла, використовуйте розігріту суміш для пасерування цибулі. Через 4-5 хвилин додайте до цибулі гриби і дайте їм випустити всю вологу. Як тільки грибна волога випарується, влийте коньяк і дайте йому випаруватися і. Окремо обсмажте смужки яловичої м'якоті в борошні і змішайте шматочки із засмажкою. Додайте томати у власному соку і кетчуп, влийте вустер з вершками і залиште все нудитися на 4-5 хвилин, соус на вершковою основі повинен встигнути загуснути і лише після цього можна буде додати нарізану зелень.
Подавати тушковане м'ясо рекомендується з крупами, начебто рису, гречки, пшона або перловки, поверх пасти і гарнірів з картоплі.