Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик з печінки з салом на мангалі

Шашлик з печінки з салом на мангалі

28-07-2015, 20:15
2 286
Шашлик з печінки з салом на мангалі
Основним продуктом для приготування шашлику було і залишається м'ясо, але субпродукти на сході теж не рідко готують на мангалі. Особливою популярністю користується печінка, яку поперемінно насаджують на шампур з шматочками сала. Під кінець приготування, сало практично повністю витоплюється, залишаються лише невеликі шкварочки, а шматочки печінки встигають просочитися жиром, залишаючись рум'яними і соковитими.

Шашлик з яловичої печінки з курдючним салом


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 12 кг;

  • курдючне сало - 280 м;

  • паприка мелена - 10 г;

  • мелений кумін - 5 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • молоко для замочування.


  • Приготування
    Так як яловича печінка може гірчити після приготування, після її очищення від плівок, проток і жив, нарізаємо субпродукт великими кубиками і замочуємо в молоці на пару годин. Вимочену печінка обсушуємо і кладемо в миску зі спеціями. Щоб останні краще прилипали до поверхні, печінку можна полити невеликою кількістю масла.
    Курдючне сало нарізаємо смужками і поперемінно насаджуємо на змащений маслом шампур разом з шматочками печінки. Розкладаємо шашлик на мангалі і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку.

    Шашлик зі свинячої печінки з салом


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 650 г;

  • сало свиняче - 90 г;

  • сушений орегано , мелений кумін - по 1 ч. ложці;

  • сік половинки лайма;

  • масло - 25 мл


  • Приготування
    Очищену свинячу печінку наріжте товстими шматками і змішайте їх з соком лайма і маслом. Через 15 хвилин посипте печінка меленими прянощами і ретельно перемішайте. По черзі нанизуйте на шампур печінку і сало, а сформовані шашлики готуйте на мангалі до зарум'янювання, буквально по 7-8 хвилин з кожного боку.

    Шашлик з курячої печінки з салом – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 580 г;

  • сало свиняче - 140 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • паприка, мелений кумін - 5 г;

  • мелений чилі - за смаком;

  • великий солодкий перець;

  • фіолетовий цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл;
  • Шашлик з печінки з салом на мангалі

  • зелень коріандру - 30 р.


  • Приготування
    Шматочки курячої печінки заливаємо лимонним соком і залишаємо хвилин на 10. Після закінчення часу куру обсушуємо і посипаємо меленими прянощами. Перець бланшируем в окропі і нарізаємо кільцями. Шматочками аналогічної товщини ріжемо і фіолетовий цибулю. Поперемінно нанизуємо курячу печінку з овочами і шматочками сала на шампур, поливаємо олією, після чого викладаємо на мангал і готуємо по 4-6 хвилин з кожного боку. Посипаємо зеленню коріандру перед подачею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з печінки індички
    Паштет з печінки індички
    Паштет з печінки індички – ніжне і дуже смачне блюдо, яким можна радувати рідню хоч кожен день! Готується паштет досить швидко і просто. Головне, що
    Шашлик з печінки
    Шашлик з печінки
    Печінка - чудовий і корисний продукт, а шашлик з неї виходить незвичайно смачним, ніжним і соковитим, при чому, не важливо, яка це печінка куряча,
    Гуляш з печінки
    Гуляш з печінки
    Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Паштет з яловичої печінки - рецепт
    Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Рулет з печінки
    Рулет з печінки
    На святковому столі безперечно виграшно виглядають в якості закуски різноманітні рулети. Найчастіше рулети готують з м'яса, але сьогодні ми