Шашлик з печінки з салом на мангалі
Основним продуктом для приготування шашлику було і залишається м'ясо, але субпродукти на сході теж не рідко готують на мангалі. Особливою популярністю користується печінка, яку поперемінно насаджують на шампур з шматочками сала. Під кінець приготування, сало практично повністю витоплюється, залишаються лише невеликі шкварочки, а шматочки печінки встигають просочитися жиром, залишаючись рум'яними і соковитими.
Інгредієнти:
яловича печінка - 12 кг;
курдючне сало - 280 м;
паприка мелена - 10 г;
мелений кумін - 5 г;
гострий перець чилі - за смаком;
молоко для замочування.
Приготування
Так як яловича печінка може гірчити після приготування, після її очищення від плівок, проток і жив, нарізаємо субпродукт великими кубиками і замочуємо в молоці на пару годин. Вимочену печінка обсушуємо і кладемо в миску зі спеціями. Щоб останні краще прилипали до поверхні, печінку можна полити невеликою кількістю масла.
Курдючне сало нарізаємо смужками і поперемінно насаджуємо на змащений маслом шампур разом з шматочками печінки. Розкладаємо шашлик на мангалі і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 650 г;
сало свиняче - 90 г;
сушений орегано , мелений кумін - по 1 ч. ложці;
сік половинки лайма;
масло - 25 мл
Приготування
Очищену свинячу печінку наріжте товстими шматками і змішайте їх з соком лайма і маслом. Через 15 хвилин посипте печінка меленими прянощами і ретельно перемішайте. По черзі нанизуйте на шампур печінку і сало, а сформовані шашлики готуйте на мангалі до зарум'янювання, буквально по 7-8 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
куряча печінка - 580 г;
сало свиняче - 140 г;
сік лимона - 15 мл;
паприка, мелений кумін - 5 г;
мелений чилі - за смаком;
великий солодкий перець;
фіолетовий цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 45 мл;
зелень коріандру - 30 р.
Приготування
Шматочки курячої печінки заливаємо лимонним соком і залишаємо хвилин на 10. Після закінчення часу куру обсушуємо і посипаємо меленими прянощами. Перець бланшируем в окропі і нарізаємо кільцями. Шматочками аналогічної товщини ріжемо і фіолетовий цибулю. Поперемінно нанизуємо курячу печінку з овочами і шматочками сала на шампур, поливаємо олією, після чого викладаємо на мангал і готуємо по 4-6 хвилин з кожного боку. Посипаємо зеленню коріандру перед подачею.
Шашлик з яловичої печінки з курдючним салом
Інгредієнти:
Приготування
Так як яловича печінка може гірчити після приготування, після її очищення від плівок, проток і жив, нарізаємо субпродукт великими кубиками і замочуємо в молоці на пару годин. Вимочену печінка обсушуємо і кладемо в миску зі спеціями. Щоб останні краще прилипали до поверхні, печінку можна полити невеликою кількістю масла.
Курдючне сало нарізаємо смужками і поперемінно насаджуємо на змащений маслом шампур разом з шматочками печінки. Розкладаємо шашлик на мангалі і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку.
Шашлик зі свинячої печінки з салом
Інгредієнти:
Приготування
Очищену свинячу печінку наріжте товстими шматками і змішайте їх з соком лайма і маслом. Через 15 хвилин посипте печінка меленими прянощами і ретельно перемішайте. По черзі нанизуйте на шампур печінку і сало, а сформовані шашлики готуйте на мангалі до зарум'янювання, буквально по 7-8 хвилин з кожного боку.
Шашлик з курячої печінки з салом – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки курячої печінки заливаємо лимонним соком і залишаємо хвилин на 10. Після закінчення часу куру обсушуємо і посипаємо меленими прянощами. Перець бланшируем в окропі і нарізаємо кільцями. Шматочками аналогічної товщини ріжемо і фіолетовий цибулю. Поперемінно нанизуємо курячу печінку з овочами і шматочками сала на шампур, поливаємо олією, після чого викладаємо на мангал і готуємо по 4-6 хвилин з кожного боку. Посипаємо зеленню коріандру перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з печінки індички
Паштет з печінки індички – ніжне і дуже смачне блюдо, яким можна радувати рідню хоч кожен день! Готується паштет досить швидко і просто. Головне, що
Шашлик з печінки
Печінка - чудовий і корисний продукт, а шашлик з неї виходить незвичайно смачним, ніжним і соковитим, при чому, не важливо, яка це печінка куряча,
Гуляш з печінки
Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Рулет з печінки
На святковому столі безперечно виграшно виглядають в якості закуски різноманітні рулети. Найчастіше рулети готують з м'яса, але сьогодні ми