Вернуться назад Распечатать

Шашлик з печінки з салом на мангалі

Шашлик з печінки з салом на мангалі
Основним продуктом для приготування шашлику було і залишається м'ясо, але субпродукти на сході теж не рідко готують на мангалі. Особливою популярністю користується печінка, яку поперемінно насаджують на шампур з шматочками сала. Під кінець приготування, сало практично повністю витоплюється, залишаються лише невеликі шкварочки, а шматочки печінки встигають просочитися жиром, залишаючись рум'яними і соковитими.

Шашлик з яловичої печінки з курдючним салом


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 12 кг;

  • курдючне сало - 280 м;

  • паприка мелена - 10 г;

  • мелений кумін - 5 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • молоко для замочування.


  • Приготування
    Так як яловича печінка може гірчити після приготування, після її очищення від плівок, проток і жив, нарізаємо субпродукт великими кубиками і замочуємо в молоці на пару годин. Вимочену печінка обсушуємо і кладемо в миску зі спеціями. Щоб останні краще прилипали до поверхні, печінку можна полити невеликою кількістю масла.
    Курдючне сало нарізаємо смужками і поперемінно насаджуємо на змащений маслом шампур разом з шматочками печінки. Розкладаємо шашлик на мангалі і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку.

    Шашлик зі свинячої печінки з салом


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 650 г;

  • сало свиняче - 90 г;

  • сушений орегано , мелений кумін - по 1 ч. ложці;

  • сік половинки лайма;

  • масло - 25 мл


  • Приготування
    Очищену свинячу печінку наріжте товстими шматками і змішайте їх з соком лайма і маслом. Через 15 хвилин посипте печінка меленими прянощами і ретельно перемішайте. По черзі нанизуйте на шампур печінку і сало, а сформовані шашлики готуйте на мангалі до зарум'янювання, буквально по 7-8 хвилин з кожного боку.

    Шашлик з курячої печінки з салом – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 580 г;

  • сало свиняче - 140 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • паприка, мелений кумін - 5 г;

  • мелений чилі - за смаком;

  • великий солодкий перець;

  • фіолетовий цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл;
  • Шашлик з печінки з салом на мангалі

  • зелень коріандру - 30 р.


  • Приготування
    Шматочки курячої печінки заливаємо лимонним соком і залишаємо хвилин на 10. Після закінчення часу куру обсушуємо і посипаємо меленими прянощами. Перець бланшируем в окропі і нарізаємо кільцями. Шматочками аналогічної товщини ріжемо і фіолетовий цибулю. Поперемінно нанизуємо курячу печінку з овочами і шматочками сала на шампур, поливаємо олією, після чого викладаємо на мангал і готуємо по 4-6 хвилин з кожного боку. Посипаємо зеленню коріандру перед подачею.