Основним продуктом для приготування шашлику було і залишається м'ясо, але субпродукти на сході теж не рідко готують на мангалі. Особливою популярністю користується печінка, яку поперемінно насаджують на шампур з шматочками сала. Під кінець приготування, сало практично повністю витоплюється, залишаються лише невеликі шкварочки, а шматочки печінки встигають просочитися жиром, залишаючись рум'яними і соковитими.
Шашлик з яловичої печінки з курдючним салом
Інгредієнти: яловича печінка - 12 кг; курдючне сало - 280 м; паприка мелена - 10 г; мелений кумін - 5 г; гострий перець чилі - за смаком; молоко для замочування. Приготування Так як яловича печінка може гірчити після приготування, після її очищення від плівок, проток і жив, нарізаємо субпродукт великими кубиками і замочуємо в молоці на пару годин. Вимочену печінка обсушуємо і кладемо в миску зі спеціями. Щоб останні краще прилипали до поверхні, печінку можна полити невеликою кількістю масла.
Курдючне сало нарізаємо смужками і поперемінно насаджуємо на змащений маслом шампур разом з шматочками печінки. Розкладаємо шашлик на мангалі і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку.
Шашлик зі свинячої печінки з салом
Інгредієнти: свиняча печінка - 650 г; сало свиняче - 90 г; сушений орегано , мелений кумін - по 1 ч. ложці; сік половинки лайма; масло - 25 мл Приготування Очищену свинячу печінку наріжте товстими шматками і змішайте їх з соком лайма і маслом. Через 15 хвилин посипте печінка меленими прянощами і ретельно перемішайте. По черзі нанизуйте на шампур печінку і сало, а сформовані шашлики готуйте на мангалі до зарум'янювання, буквально по 7-8 хвилин з кожного боку.
Шашлик з курячої печінки з салом – рецепт
Інгредієнти: куряча печінка - 580 г; сало свиняче - 140 г; сік лимона - 15 мл; паприка, мелений кумін - 5 г; мелений чилі - за смаком; великий солодкий перець; фіолетовий цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 45 мл; зелень коріандру - 30 р. Приготування Шматочки курячої печінки заливаємо лимонним соком і залишаємо хвилин на 10. Після закінчення часу куру обсушуємо і посипаємо меленими прянощами. Перець бланшируем в окропі і нарізаємо кільцями. Шматочками аналогічної товщини ріжемо і фіолетовий цибулю. Поперемінно нанизуємо курячу печінку з овочами і шматочками сала на шампур, поливаємо олією, після чого викладаємо на мангал і готуємо по 4-6 хвилин з кожного боку. Посипаємо зеленню коріандру перед подачею.