М'ясне рагу
Рецептів приготування м'ясного рагу, цього смачного і поживного страви, безліч. Готується воно шляхом тушкування м'яса з додаванням свіжих або заморожених овочів, а також спецій і прянощів. Подають його, як самостійне блюдо, але смак приємний, як в гарячому, так і холодному вигляді.
Для додання страві насиченості і аромату можна приготувати м'ясне рагу в горщиках в духовці.
Як правильно приготувати м'ясне рагу, ми детально розповімо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 600 г;
цибуля велика – 1 шт.;
солодкий перець – 2 шт.;
баклажани – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
вино біле сухе – 120 мл;
соєвий соус – за смаком;
пряні трави – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна олія;
свіжа зелень петрушки, кропу і базиліку.
Приготування
М'якоть телятини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо не дуже великими скибочками і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо м'ясо до рум'яності з усіх боків, вливаємо соєвий соус, біле сухе вино і тушкуємо, прикривши кришкою, на несильному вогні тридцять хвилин.
Поки м'ясо гаситься, займемося овочами. Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками і занурюємо на п'ятнадцять хвилин в підсолену воду. Ріпчасту цибулю подрібнюємо півкільцями і відправляємо на нагріту з рослинним маслом другу сковороду. Через сім хвилин обсмажування закладаємо нарізану кружальцями моркву. Баклажани відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, і відправляємо до моркви з цибулею.
Обсмажуємо овочі до м'якості, приправляємо сіллю, пряними травами, кидаємо дрібно нарубаний часник і свіжу зелень, перемішуємо і з'єднуємо з м'ясом. Можна це зробити в одній з сковорідок або скласти все в прогрітий казанок. Тушкуємо рагу ще п'ять хвилин, даємо настоятися десять хвилин, і можемо подавати до столу.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 700 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
кабачок – 400 г;
солодкий болгарський перець – 300 г;
бульби картоплі – 900 г;
морква – 100 г;
томатний соус або кетчуп – за смаком;
селера черешкова – 2 шт.;
часник (за бажанням) – 1-2 зубчики;
спеції для м'яса – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна олія – за смаком;
свіжа зелень – за бажанням і смаком.
Приготування
Очищений і нарізаний кубиками цибулю та моркву обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом сім хвилин. Промиту і гарненько обсушену паперовим рушником м'якоть свинини подрібнюємо невеликими кубиками й викладаємо до цибулі з морквою. Смажимо кілька хвилин до зміни кольору. Додаємо томатний соус або кетчуп, трохи води, прикриваємо кришкою і припускаємо на маленькому вогні тридцять хвилин.
Поки м'ясо гаситься, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками картоплю і кабачок, а солодкий болгарський перець і черешки селери соломкою.
Прогріваємо другу сковороду, наливаємо трохи олії і обсмажуємо в ньому картоплю до рум'яності, приправляємо сіллю і сумішшю мелених перців. Інші приготовані овочі додаємо до м'яса, приправляємо спеціями, сіллю і сумішшю мелених перців і тушкуємо все разом сім хвилин.
Тепер на дно кожного горщика викладаємо рум'яний картоплю, потім м'ясо з овочами, додаємо за бажанням трохи нарубаного часнику і свіжої зелені, накриваємо кришками і розміщуємо в попередньо прогрітому до 180 градусів духовій шафі на сорок хвилин.
М'ясне рагу дістаємо з духовки і подаємо до столу в горщиках.
Для додання страві насиченості і аромату можна приготувати м'ясне рагу в горщиках в духовці.
Як правильно приготувати м'ясне рагу, ми детально розповімо нижче в наших рецептах.
Рецепт м'ясного рагу з овочами
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть телятини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо не дуже великими скибочками і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо м'ясо до рум'яності з усіх боків, вливаємо соєвий соус, біле сухе вино і тушкуємо, прикривши кришкою, на несильному вогні тридцять хвилин.
Поки м'ясо гаситься, займемося овочами. Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками і занурюємо на п'ятнадцять хвилин в підсолену воду. Ріпчасту цибулю подрібнюємо півкільцями і відправляємо на нагріту з рослинним маслом другу сковороду. Через сім хвилин обсмажування закладаємо нарізану кружальцями моркву. Баклажани відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, і відправляємо до моркви з цибулею.
Обсмажуємо овочі до м'якості, приправляємо сіллю, пряними травами, кидаємо дрібно нарубаний часник і свіжу зелень, перемішуємо і з'єднуємо з м'ясом. Можна це зробити в одній з сковорідок або скласти все в прогрітий казанок. Тушкуємо рагу ще п'ять хвилин, даємо настоятися десять хвилин, і можемо подавати до столу.
М'ясне рагу зі свинини, приготоване в горщиках в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Очищений і нарізаний кубиками цибулю та моркву обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом сім хвилин. Промиту і гарненько обсушену паперовим рушником м'якоть свинини подрібнюємо невеликими кубиками й викладаємо до цибулі з морквою. Смажимо кілька хвилин до зміни кольору. Додаємо томатний соус або кетчуп, трохи води, прикриваємо кришкою і припускаємо на маленькому вогні тридцять хвилин.
Поки м'ясо гаситься, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками картоплю і кабачок, а солодкий болгарський перець і черешки селери соломкою.
Прогріваємо другу сковороду, наливаємо трохи олії і обсмажуємо в ньому картоплю до рум'яності, приправляємо сіллю і сумішшю мелених перців. Інші приготовані овочі додаємо до м'яса, приправляємо спеціями, сіллю і сумішшю мелених перців і тушкуємо все разом сім хвилин.
Тепер на дно кожного горщика викладаємо рум'яний картоплю, потім м'ясо з овочами, додаємо за бажанням трохи нарубаного часнику і свіжої зелені, накриваємо кришками і розміщуємо в попередньо прогрітому до 180 градусів духовій шафі на сорок хвилин.
М'ясне рагу дістаємо з духовки і подаємо до столу в горщиках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з кабачків з куркою
Літо щедро обдаровує нас корисними плодами. Але в спеку часом так не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Тому приготоване на обід ситне і, в
Рецепт рагу з м'ясом і картоплею
М'ясне рагу - ситне, смачне і цілком самодостатня страва. Але класичний рецепт настільки універсальний, що його можна змінювати, в залежності від
Рагу з м'ясом в мультиварці
Перевагою мультиварки є можливість тривалого томління продуктів, що дозволяє отримати максимум смаку та користі. Ця функція підходить для
Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
Влітку немає бажання навантажувати організм важкою їжею, а на салатах довго не протягнути. До того ж, у цей час багато свіжих овочів, з яких можна
Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,
Рагу з яловичини
Сьогодні ми будемо радувати всіх любителів російської кухні простими і цікавими рецептами рагу з яловичини. Гаряче м'ясне блюдо неодмінно здивує