Рецептів приготування м'ясного рагу, цього смачного і поживного страви, безліч. Готується воно шляхом тушкування м'яса з додаванням свіжих або заморожених овочів, а також спецій і прянощів. Подають його, як самостійне блюдо, але смак приємний, як в гарячому, так і холодному вигляді.
Для додання страві насиченості і аромату можна приготувати м'ясне рагу в горщиках в духовці.
Як правильно приготувати м'ясне рагу, ми детально розповімо нижче в наших рецептах.
Рецепт м'ясного рагу з овочами
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 600 г; цибуля велика – 1 шт.; солодкий перець – 2 шт.; баклажани – 2 шт.; морква – 1 шт.; часник – 1 зубчик; вино біле сухе – 120 мл; соєвий соус – за смаком; пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; рослинна олія; свіжа зелень петрушки, кропу і базиліку. Приготування М'якоть телятини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо не дуже великими скибочками і викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо м'ясо до рум'яності з усіх боків, вливаємо соєвий соус, біле сухе вино і тушкуємо, прикривши кришкою, на несильному вогні тридцять хвилин.
Поки м'ясо гаситься, займемося овочами. Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками і занурюємо на п'ятнадцять хвилин в підсолену воду. Ріпчасту цибулю подрібнюємо півкільцями і відправляємо на нагріту з рослинним маслом другу сковороду. Через сім хвилин обсмажування закладаємо нарізану кружальцями моркву. Баклажани відкидаємо на друшляк, даємо воді стекти, і відправляємо до моркви з цибулею.
Обсмажуємо овочі до м'якості, приправляємо сіллю, пряними травами, кидаємо дрібно нарубаний часник і свіжу зелень, перемішуємо і з'єднуємо з м'ясом. Можна це зробити в одній з сковорідок або скласти все в прогрітий казанок. Тушкуємо рагу ще п'ять хвилин, даємо настоятися десять хвилин, і можемо подавати до столу.
М'ясне рагу зі свинини, приготоване в горщиках в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 700 г; цибуля ріпчаста – 120 г; кабачок – 400 г; солодкий болгарський перець – 300 г; бульби картоплі – 900 г; морква – 100 г; томатний соус або кетчуп – за смаком; селера черешкова – 2 шт.; часник (за бажанням) – 1-2 зубчики; спеції для м'яса – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; рослинна олія – за смаком; свіжа зелень – за бажанням і смаком. Приготування Очищений і нарізаний кубиками цибулю та моркву обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом сім хвилин. Промиту і гарненько обсушену паперовим рушником м'якоть свинини подрібнюємо невеликими кубиками й викладаємо до цибулі з морквою. Смажимо кілька хвилин до зміни кольору. Додаємо томатний соус або кетчуп, трохи води, прикриваємо кришкою і припускаємо на маленькому вогні тридцять хвилин.
Поки м'ясо гаситься, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками картоплю і кабачок, а солодкий болгарський перець і черешки селери соломкою.
Прогріваємо другу сковороду, наливаємо трохи олії і обсмажуємо в ньому картоплю до рум'яності, приправляємо сіллю і сумішшю мелених перців. Інші приготовані овочі додаємо до м'яса, приправляємо спеціями, сіллю і сумішшю мелених перців і тушкуємо все разом сім хвилин.
Тепер на дно кожного горщика викладаємо рум'яний картоплю, потім м'ясо з овочами, додаємо за бажанням трохи нарубаного часнику і свіжої зелені, накриваємо кришками і розміщуємо в попередньо прогрітому до 180 градусів духовій шафі на сорок хвилин.
М'ясне рагу дістаємо з духовки і подаємо до столу в горщиках.