Овочеве рагу – рецепт
В якості компонентів приготування овочевого рагу використовують кабачки, моркву, солодкі перці, баклажани, томати, зелений горошок, стручкову квасоля, різні гриби, картоплю, капусту. Рагу найчастіше готують з м'ясом курки або свининою, іноді додають копченості: реберця, ковбаски або грудинку. Комбінуючи різні інгредієнти, можна приготувати чудове овочеве рагу – рецепт модифікуйте сміливо.
Якщо вирішили побалувати себе таким блюдом, як овочеве рагу з кабачками і м'ясом, вибираємо невеликі кабачки або цукіні, тоді не потрібно знімати шкірку. З ніжними овочами початку літа чудово поєднується за смаком філе курки, і його використовуємо.
Інгредієнти:
горох лущений молодий – 1 склянка;
філе курки – 600-700 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
мелений перець запашний – за смаком;
молода морква – 1 пучок;
кабачки – 2 шт.;
перець солодкий – 2 шт.;
олія рафінована соняшникова – 70 мл;
картопля – 5-6 шт.;
сіль – 2 щіпки;
петрушка – 1 невеликий пучок.
Приготування
Підготуємо овочі: цибулю чистимо і нашинкуем дрібно, з моркви і картоплі соскоблим молоду тонку шкірку, моркву наріжемо кружальцями, картоплю – кубиками. Кабачки і солодкий перець (видалити насіння і перегородки) промиємо і поріжемо невеликими скибочками. М'ясо промиємо, обсушим і нарізаємо шматочками «на один укус». Коли всі інгредієнти готові, приступаємо: нагріваємо олію, пасеруємо в ньому цибулю, додаємо м'ясо, обсмажуємо, поки не з'явиться скориночка з усіх боків, потім при мінімальному прогріві під кришкою готуємо курятину хвилин 15. Додаємо моркву і картоплю, через 10 хвилин – кабачки, горошок і перець. Якщо овочі дають мало соку (буває і таке), доливаємо близько 50 мл бульйону чи води. Залишаємо рагу нудитися хвилин 10 солимо і перчимо. В тарілках посипаємо дрібно нашаткованої петрушкою. Можна ще приправити часником, якщо є бажання.
Як бачите, робити овочеве рагу нескладно, головне – знати, які овочі коли закладати.
Інгредієнти:
стегенця курячі – 4 шт.;
часник – 4-5 зубчиків;
плавлений жир (краще курячий) – 2-3 ст. ложки;
цибуля – 2 шт.;
дрібний молодий цукіні – 1 шт.;
баклажани великі – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
стиглі томати м'ясисті – 4-5 шт.;
солодкий перець – 03 кг;
мелений перець запашний – за смаком.
Приготування
З курячих стегон зрізаємо м'ясо і обсмажуємо його злегка на розплавленому жирі, додаємо нашатковану тонкими смужками поперек цибулю, різану кружальцями моркву і тушкуємо під кришкою близько 12-15 хвилин, якщо потрібно, додавши трохи води. Інші овочі ріжемо кубиками приблизно однакового розміру, заливаємо баклажани на 15 хвилин холодною водою, потім промиваємо. Відправляємо всі овочі разом в казан або сотейник і, іноді перемішуючи, тушкуємо 15 хвилин. Заправляємо часником і перцем, солимо за смаком.
Інгредієнти:
гриби – 05 кг;
цибуля – 3 шт.;
олія рослинна рафінована без запаху – 50 мл;
баклажан – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
кабачки – 1 шт.;
молода картопля – 300 г;
перець солодкий – 2-3 шт.;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
Готується таке пісне страву загалом за таким же алгоритмом. Обсмажуємо в прогрітому олії цибулю і моркву до м'якості, потім додаємо всі інші інгредієнти, тільки гриби, звичайно, готуємо заздалегідь: шампіньйони, вирощені промисловим способом, просто миємо й нарізаємо, а лісові гриби перебираємо, чистимо і проварюємо з очищеної цибулиною 5 хвилин, щоб переконатися в їх безпеки.
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Якщо вирішили побалувати себе таким блюдом, як овочеве рагу з кабачками і м'ясом, вибираємо невеликі кабачки або цукіні, тоді не потрібно знімати шкірку. З ніжними овочами початку літа чудово поєднується за смаком філе курки, і його використовуємо.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо овочі: цибулю чистимо і нашинкуем дрібно, з моркви і картоплі соскоблим молоду тонку шкірку, моркву наріжемо кружальцями, картоплю – кубиками. Кабачки і солодкий перець (видалити насіння і перегородки) промиємо і поріжемо невеликими скибочками. М'ясо промиємо, обсушим і нарізаємо шматочками «на один укус». Коли всі інгредієнти готові, приступаємо: нагріваємо олію, пасеруємо в ньому цибулю, додаємо м'ясо, обсмажуємо, поки не з'явиться скориночка з усіх боків, потім при мінімальному прогріві під кришкою готуємо курятину хвилин 15. Додаємо моркву і картоплю, через 10 хвилин – кабачки, горошок і перець. Якщо овочі дають мало соку (буває і таке), доливаємо близько 50 мл бульйону чи води. Залишаємо рагу нудитися хвилин 10 солимо і перчимо. В тарілках посипаємо дрібно нашаткованої петрушкою. Можна ще приправити часником, якщо є бажання.
Як бачите, робити овочеве рагу нескладно, головне – знати, які овочі коли закладати.
Як приготувати овочеве рагу з куркою і баклажанами?
Інгредієнти:
Приготування
З курячих стегон зрізаємо м'ясо і обсмажуємо його злегка на розплавленому жирі, додаємо нашатковану тонкими смужками поперек цибулю, різану кружальцями моркву і тушкуємо під кришкою близько 12-15 хвилин, якщо потрібно, додавши трохи води. Інші овочі ріжемо кубиками приблизно однакового розміру, заливаємо баклажани на 15 хвилин холодною водою, потім промиваємо. Відправляємо всі овочі разом в казан або сотейник і, іноді перемішуючи, тушкуємо 15 хвилин. Заправляємо часником і перцем, солимо за смаком.
Овочеве рагу з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Готується таке пісне страву загалом за таким же алгоритмом. Обсмажуємо в прогрітому олії цибулю і моркву до м'якості, потім додаємо всі інші інгредієнти, тільки гриби, звичайно, готуємо заздалегідь: шампіньйони, вирощені промисловим способом, просто миємо й нарізаємо, а лісові гриби перебираємо, чистимо і проварюємо з очищеної цибулиною 5 хвилин, щоб переконатися в їх безпеки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з курки з картоплею
Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Овочеве рагу з капустою
Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення