Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу – рецепт

Овочеве рагу – рецепт
В якості компонентів приготування овочевого рагу використовують кабачки, моркву, солодкі перці, баклажани, томати, зелений горошок, стручкову квасоля, різні гриби, картоплю, капусту. Рагу найчастіше готують з м'ясом курки або свининою, іноді додають копченості: реберця, ковбаски або грудинку. Комбінуючи різні інгредієнти, можна приготувати чудове овочеве рагу – рецепт модифікуйте сміливо.

Овочеве рагу з кабачками і м'ясом


Якщо вирішили побалувати себе таким блюдом, як овочеве рагу з кабачками і м'ясом, вибираємо невеликі кабачки або цукіні, тоді не потрібно знімати шкірку. З ніжними овочами початку літа чудово поєднується за смаком філе курки, і його використовуємо.
Інгредієнти:

  • горох лущений молодий – 1 склянка;

  • філе курки – 600-700 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • мелений перець запашний – за смаком;

  • молода морква – 1 пучок;

  • кабачки – 2 шт.;

  • перець солодкий – 2 шт.;

  • олія рафінована соняшникова – 70 мл;

  • картопля – 5-6 шт.;

  • сіль – 2 щіпки;

  • петрушка – 1 невеликий пучок.


  • Приготування
    Підготуємо овочі: цибулю чистимо і нашинкуем дрібно, з моркви і картоплі соскоблим молоду тонку шкірку, моркву наріжемо кружальцями, картоплю – кубиками. Кабачки і солодкий перець (видалити насіння і перегородки) промиємо і поріжемо невеликими скибочками. М'ясо промиємо, обсушим і нарізаємо шматочками «на один укус». Коли всі інгредієнти готові, приступаємо: нагріваємо олію, пасеруємо в ньому цибулю, додаємо м'ясо, обсмажуємо, поки не з'явиться скориночка з усіх боків, потім при мінімальному прогріві під кришкою готуємо курятину хвилин 15. Додаємо моркву і картоплю, через 10 хвилин – кабачки, горошок і перець. Якщо овочі дають мало соку (буває і таке), доливаємо близько 50 мл бульйону чи води. Залишаємо рагу нудитися хвилин 10 солимо і перчимо. В тарілках посипаємо дрібно нашаткованої петрушкою. Можна ще приправити часником, якщо є бажання.
    Як бачите, робити овочеве рагу нескладно, головне – знати, які овочі коли закладати.

    Як приготувати овочеве рагу з куркою і баклажанами?


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі – 4 шт.;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • плавлений жир (краще курячий) – 2-3 ст. ложки;

  • цибуля – 2 шт.;

  • дрібний молодий цукіні – 1 шт.;

  • баклажани великі – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • стиглі томати м'ясисті – 4-5 шт.;

  • солодкий перець – 03 кг;

  • мелений перець запашний – за смаком.


  • Приготування
    З курячих стегон зрізаємо м'ясо і обсмажуємо його злегка на розплавленому жирі, додаємо нашатковану тонкими смужками поперек цибулю, різану кружальцями моркву і тушкуємо під кришкою близько 12-15 хвилин, якщо потрібно, додавши трохи води. Інші овочі ріжемо кубиками приблизно однакового розміру, заливаємо баклажани на 15 хвилин холодною водою, потім промиваємо. Відправляємо всі овочі разом в казан або сотейник і, іноді перемішуючи, тушкуємо 15 хвилин. Заправляємо часником і перцем, солимо за смаком.

    Овочеве рагу з грибами


    Інгредієнти:

  • гриби – 05 кг;

  • цибуля – 3 шт.;

  • олія рослинна рафінована без запаху – 50 мл;

  • баклажан – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;
  • Овочеве рагу – рецепт

  • кабачки – 1 шт.;

  • молода картопля – 300 г;

  • перець солодкий – 2-3 шт.;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Готується таке пісне страву загалом за таким же алгоритмом. Обсмажуємо в прогрітому олії цибулю і моркву до м'якості, потім додаємо всі інші інгредієнти, тільки гриби, звичайно, готуємо заздалегідь: шампіньйони, вирощені промисловим способом, просто миємо й нарізаємо, а лісові гриби перебираємо, чистимо і проварюємо з очищеної цибулиною 5 хвилин, щоб переконатися в їх безпеки.