Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити шоколадну глазур з какао?

Як зробити шоколадну глазур з какао?

22-07-2015, 21:27
2 070
Як зробити шоколадну глазур з какао?
Чи знаєте ви, що спочатку шоколадної глазур'ю покривали тільки шалено дорогі і вишукані кондитерські вироби через досить високу вартість какао? І спробувати такий шедевр кулінарії вдавалося лише обраним.
В наші дні приготування шоколадної глазурі доступно кожному, достатньо лише бажання і приготованого кондитерського виробу, на яке ми і будемо її наносити. Завдяки тонкому шоколадним смаком будь-яка банальна випічка перетворюється на справжній витвір кулінарного мистецтва.
Далі ми розповімо, як правильно зробити шоколадну глазур з какао.

Як зварити шоколадну глазур з какао?


Незмінними компонентами для приготування шоколадної глазурі з какао є цукор, у вигляді піску або пудри, вершкове масло і безпосередньо сам порошок какао. А основою може служити залежно від рецептури молоко, сметана, вершки або вода. Від цукру залежить солодкість готової глазурі і густота, а від вершкового масла – м'якість і блиск. Варіюючи пропорціями всіх компонентів, отримуємо кожен раз новий смак, густоту і м'якість, а також швидкість загустіння готової глазурі.
Як правило, для приготування шоколадної глазурі по більшості рецептів на основі додають всі інші компоненти і підігрівають до кипіння. Наносять на виріб ще гарячою і дають час на застигання.

Рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока


Інгредієнти:

  • какао порошок – 3 ст. ложки;

  • пудра цукрова – 120 г;

  • молоко – 5 ст. ложок;

  • масло вершкове розм'якшене – 15 ст. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування
    Цукрову пудру змішати з порошком какао, доливаємо гаряче молоко, розтоплене вершкове масло, за бажанням ванілін і перемішуємо до однорідної, без грудок, стану. Застосовуємо відразу ж за призначенням і даємо застигнути.
    Такий рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока прекрасно підійде, як для торта, так і для прикраси різних кексів , печеньок і запіканок.

    Шоколадна глазур зі сметани і какао-порошку


    Інгредієнти:

  • какао порошок – 3 ст. ложки;
  • Як зробити шоколадну глазур з какао?

  • цукровий пісок – 3 ст. ложки;

  • сметана – 3 ст. ложок;

  • масло вершкове розм'якшене – 50 г;

  • ванілін – за бажанням.


  • Приготування
    У невеликому емальованій ковшике або каструльці змішуємо сметану, цукровий пісок і порошок какао і розмішуємо до однорідного стану, додавши, за бажанням, ванілін. Ставимо на дуже маленький вогонь і підігріваємо до кипіння, не забуваючи весь час помішувати. Тепер додаємо вершкове масло, розмішуємо масу до його розчинення і покриваємо глазур'ю десерт.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити шоколадну глазур?
    Як зробити шоколадну глазур?
    Глазур надає кожному кондитерському виробу вишуканий смак і ефектний зовнішній вигляд. Далі ми розповімо, як зробити шоколадну глазур самим в
    Шоколадна глазур для торта
    Шоколадна глазур для торта
    Торти і кекси часто прикрашають запашної і апетитною шоколадною глазур'ю, яку приготувати в домашніх умовах не складе великої праці. Вона робить
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
    Будь-який кондитерський виріб виходить не тільки смачним, але і апетитніше виглядає, якщо покрити його або прикрасити глазур'ю. Шоколадна глазур,
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
    Глазур з сметани
    Глазур з сметани
    Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.