Як зробити шоколадну глазур з какао?
Чи знаєте ви, що спочатку шоколадної глазур'ю покривали тільки шалено дорогі і вишукані кондитерські вироби через досить високу вартість какао? І спробувати такий шедевр кулінарії вдавалося лише обраним.
В наші дні приготування шоколадної глазурі доступно кожному, достатньо лише бажання і приготованого кондитерського виробу, на яке ми і будемо її наносити. Завдяки тонкому шоколадним смаком будь-яка банальна випічка перетворюється на справжній витвір кулінарного мистецтва.
Далі ми розповімо, як правильно зробити шоколадну глазур з какао.
Незмінними компонентами для приготування шоколадної глазурі з какао є цукор, у вигляді піску або пудри, вершкове масло і безпосередньо сам порошок какао. А основою може служити залежно від рецептури молоко, сметана, вершки або вода. Від цукру залежить солодкість готової глазурі і густота, а від вершкового масла – м'якість і блиск. Варіюючи пропорціями всіх компонентів, отримуємо кожен раз новий смак, густоту і м'якість, а також швидкість загустіння готової глазурі.
Як правило, для приготування шоколадної глазурі по більшості рецептів на основі додають всі інші компоненти і підігрівають до кипіння. Наносять на виріб ще гарячою і дають час на застигання.
Інгредієнти:
какао порошок – 3 ст. ложки;
пудра цукрова – 120 г;
молоко – 5 ст. ложок;
масло вершкове розм'якшене – 15 ст. ложки;
ванілін.
Приготування
Цукрову пудру змішати з порошком какао, доливаємо гаряче молоко, розтоплене вершкове масло, за бажанням ванілін і перемішуємо до однорідної, без грудок, стану. Застосовуємо відразу ж за призначенням і даємо застигнути.
Такий рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока прекрасно підійде, як для торта, так і для прикраси різних кексів , печеньок і запіканок.
Інгредієнти:
какао порошок – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
сметана – 3 ст. ложок;
масло вершкове розм'якшене – 50 г;
ванілін – за бажанням.
Приготування
У невеликому емальованій ковшике або каструльці змішуємо сметану, цукровий пісок і порошок какао і розмішуємо до однорідного стану, додавши, за бажанням, ванілін. Ставимо на дуже маленький вогонь і підігріваємо до кипіння, не забуваючи весь час помішувати. Тепер додаємо вершкове масло, розмішуємо масу до його розчинення і покриваємо глазур'ю десерт.
В наші дні приготування шоколадної глазурі доступно кожному, достатньо лише бажання і приготованого кондитерського виробу, на яке ми і будемо її наносити. Завдяки тонкому шоколадним смаком будь-яка банальна випічка перетворюється на справжній витвір кулінарного мистецтва.
Далі ми розповімо, як правильно зробити шоколадну глазур з какао.
Як зварити шоколадну глазур з какао?
Незмінними компонентами для приготування шоколадної глазурі з какао є цукор, у вигляді піску або пудри, вершкове масло і безпосередньо сам порошок какао. А основою може служити залежно від рецептури молоко, сметана, вершки або вода. Від цукру залежить солодкість готової глазурі і густота, а від вершкового масла – м'якість і блиск. Варіюючи пропорціями всіх компонентів, отримуємо кожен раз новий смак, густоту і м'якість, а також швидкість загустіння готової глазурі.
Як правило, для приготування шоколадної глазурі по більшості рецептів на основі додають всі інші компоненти і підігрівають до кипіння. Наносять на виріб ще гарячою і дають час на застигання.
Рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока
Інгредієнти:
Приготування
Цукрову пудру змішати з порошком какао, доливаємо гаряче молоко, розтоплене вершкове масло, за бажанням ванілін і перемішуємо до однорідної, без грудок, стану. Застосовуємо відразу ж за призначенням і даємо застигнути.
Такий рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока прекрасно підійде, як для торта, так і для прикраси різних кексів , печеньок і запіканок.
Шоколадна глазур зі сметани і какао-порошку
Інгредієнти:
Приготування
У невеликому емальованій ковшике або каструльці змішуємо сметану, цукровий пісок і порошок какао і розмішуємо до однорідного стану, додавши, за бажанням, ванілін. Ставимо на дуже маленький вогонь і підігріваємо до кипіння, не забуваючи весь час помішувати. Тепер додаємо вершкове масло, розмішуємо масу до його розчинення і покриваємо глазур'ю десерт.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити шоколадну глазур?
Глазур надає кожному кондитерському виробу вишуканий смак і ефектний зовнішній вигляд. Далі ми розповімо, як зробити шоколадну глазур самим в
Шоколадна глазур для торта
Торти і кекси часто прикрашають запашної і апетитною шоколадною глазур'ю, яку приготувати в домашніх умовах не складе великої праці. Вона робить
Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
Будь-який кондитерський виріб виходить не тільки смачним, але і апетитніше виглядає, якщо покрити його або прикрасити глазур'ю. Шоколадна глазур,
Шоколадна глазур - рецепт
Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
Молочна глазур - рецепт
Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
Глазур з сметани
Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.