Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадна глазур для торта

Шоколадна глазур для торта

5-07-2015, 21:55
2 472
Шоколадна глазур для торта
Якщо часу до свята залишилося мало, можна прикрасити десерт просто – шоколадна глазур не тільки зробить поверхню торта рівною і гладкою, але і поліпшить його смак.
Розповімо, як приготувати шоколадну глазур для торта. Це не дуже складно, пропонуємо вам кілька рецептів далі.

Дзеркальна шоколадна глазур для торта


Найпростіше готується шоколадна глазур з шоколаду. Цей продукт можна використовувати і як крем для тістечок, і просто намазувати на печиво. Для того, щоб зварити глазур, знадобиться всього 2 складових.
Інгредієнти:

  • чорний шоколад (не менше 56%) – 06 кг (3 великі плитки);

  • масло «Селянське» – 03 кг


  • Приготування
    Шоколадна глазур з шоколаду готується на водяній бані, так що спершу підберемо ємності: їх знадобиться 2 такого обсягу, щоб одна занурювалася в іншу, але при цьому вода, налита в велику ємність, не повинна заливатися в меншу.
    Отже, встановлюємо ємності, у велику наливаємо трохи води і ставимо на вогонь. Коли вода нагріється як слід, розтоплюємо масло – воно плавиться легше і швидше. В рідке масло поступово додаємо дрібно покришений шоколад. Помішуємо безперервно, тому що суміш швидко густіє і починає підгоряти у стінок. Коли весь шоколад розтанув, а глазур стала однорідною – вона готова.
    Таким чином, з масла і шоколаду виходить дзеркальна шоколадна глазур – при застиганні вона красиво блищить. Однак це досить калорійний продукт.

    Легка шоколадна глазур для торта


    Розповімо, що робити, якщо потрібно прикрасити десерт, але при цьому хочеться, щоб калорій було поменше. Варимо просту глазур з какао.
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;

  • вода – 05 склянки;

  • какао-порошок – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Щоб зварити цю глазур, першим ділом готуємо сироп: у гарячу воду всипаємо цукор і на повільному вогні варимо суміш так довго, щоб отримати не расплывающуюся на нігті краплю. Як тільки сироп зварився, потроху вводимо какао, ретельно перетираючи його з рідиною. Досить швидко цукор почне кристалізуватися у стінок. Якщо не розтирати масу, вона підгорить, так що будьте уважні і акуратні. Глазур застигає швидко, тому наносити її треба теплою.
    Не обов'язково варити крем для прикраси десерту. Якщо торт містить желе, гарячий шоколадний шар наносити не можна. У цьому випадку приготуємо глазур без термічної обробки.

    Шоколадна глазур з какао і сметани


    Інгредієнти:

  • цукор – 1/2 склянки;

  • сметана жирністю не менше 20% – 150 г;

  • ванілін – 2 пакетика;

  • какао-порошок – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Оскільки сметану прогрівати не рекомендують, цукор краще змолоти в пудру – так він легше розчиниться. Змішуємо сухі продукти: какао-порошок перетираємо з пудрою і ваніліном. Якщо використовуєте ванільний цукор, сміливі його теж. Додайте в суміш сметану потроху, щоб уникнути появи грудок. Ретельно перемішуйте до отримання гладкою, блискучою, однорідної маси. Можна використовувати міксер, тоді шоколадна глазур для торта вийде більш повітряної.
    Можна приготувати насичену глазур, додавши до шоколаду какао – цей рецепт підійде, якщо не вдалося знайти шоколад з високим вмістом какао. Розповімо, як зробити шоколадну глазур з какао-порошку, шоколаду і молока.

    Глазур з шоколаду і какао


    Інгредієнти:
    Шоколадна глазур для торта


  • какао-порошок – 4 ст. ложки;

  • цукор – 1/3 склянки;

  • молоко – 1/2 склянки;

  • шоколад чорний – 1 плитка;

  • масло вершкове – 1/4 пачки.


  • Приготування
    Нагрійте молоко, розчиніть з них масло. Поступово додайте шоколадну крихту, варіть до повного з'єднання інгредієнтів, помішуйте. Цукор змішайте з какао і тонкою цівкою влийте молочно-шоколадну суміш. Розтирайте до розчинення цукру. Глазур готова, наносите її гарячою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем для шоколадного бісквіта
    Крем для шоколадного бісквіта
    Зробити торт з шоколадного бісквіта неможливо без смачного і ароматного крему. Він може бути приготований на основі самих різних продуктів –
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
    Будь-який кондитерський виріб виходить не тільки смачним, але і апетитніше виглядає, якщо покрити його або прикрасити глазур'ю. Шоколадна глазур,
    Як варити какао?
    Як варити какао?
    Какао готувати дуже просто, якщо купити розчинний напій. Але все ж, набагато смачніше і корисніше варити какао самим. І це зовсім не складно! Деякі
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
    Глазур з сметани
    Глазур з сметани
    Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.