Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт

Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт

5-07-2015, 21:54
29 095
Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
Будь-яка випічка, будь то, кекси, торти, домашнє печиво стає набагато красивіше і апетитніше, якщо її оформити за допомогою шоколадної глазурі. А уявіть собі заварне тістечко без її участі. Зовсім не той ефект, як смаковий, так і естетичний.
У рецептах приготування шоколадної глазурі використовується суміш з какао-порошку і молока з додаванням вершкового масла, яке надає блиск і м'якість продукту. Експериментуючи з пропорціями цих основних складових можна отримати глазур з різною консистенцією, відрізняється кольором, блиском, м'якістю і навіть смаком.
Цукрова пудра прискорить процес отримання шоколадної глазурі, а додавання в неї ванілі, подрібнених горіхів або кокосової стружки допоможе зробити її смак і, як наслідок украшаемую випічку особливо смачною.
Оформляти страви, як правило, рекомендують не дуже гарячою глазур'ю, щоб уникнути повного її стікання, за винятком рідкісних випадків, передбачених окремими рецептурами. Якщо ж нанести її занадто пізно, то вона ляже нерівномірно, з грудками і ваше блюдо придбає непрезентабельний вигляд.

Як зварити шоколадну глазур з какао на молоці?


Інгредієнти:

  • молоко – 3 ст. ложки;

  • порошок какао – 6 ч. ложок;

  • цукровий пісок – 5 ст. ложок;

  • вершкове масло – 45 г;

  • ваніль – за смаком.


  • Приготування
    Всі компоненти змішуємо в металевому, бажано емальованому, ковшике або в маленькій каструльці і підігріваємо на плиті на повільному вогні, безперервно помішуючи, протягом трьох-чотирьох хвилин, але часу може знадобитися і трохи більше. Перевіряємо готовність за твердіє пробної краплі на холодному блюдце.
    Приготовану шоколадну глазур негайно використовуємо за призначенням, прикрасивши зверху торт, кекс або тістечка, поки вона не встигла застигнути.

    Шоколадна глазур на молоці для торта


    Інгредієнти:

  • молоко – 3 ст. ложки;

  • какао порошок – 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра – 1/2 склянки;

  • вершкове масло – 30 г;

  • ваніль – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    У маленькій каструльці з'єднуємо цукрову пудру і какао, додаємо молоко і гарненько перемішуємо. Потім ставимо на плиту на невеликий вогонь і варимо до спінювання шоколадної маси, неперервно і інтенсивно помішуючи. Тепер знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути, приблизно сім-десять хвилин. Додаємо вершкове масло і збиваємо міксером. Таким чином, глазур для торта вийде пишніше і м'якше.
    Поміщаємо торт на решітку, встановлену на піддон, і заливаємо приготовленої глазур'ю, наливаючи її в центр торта невеликий струменем і рівномірно за допомогою лопатки розподіляючи по всій поверхні і з боків. Повністю покритий глазур'ю торт поміщаємо в холодильник для застигання.
    Вам потрібно прикрасити пиріг, торт або печиво, а ви не знаєте як це зробити, не використовуючи для глазурі масло, тоді наш наступний рецепт вам в допомогу.

    Проста шоколадна глазур з какао і молоком


    Інгредієнти:

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • какао порошок – 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра – 4 ст. ложки;

  • ваніль – за смаком.


  • Приготування
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт

    Цукрову пудру просіваємо через ситечко. Підігріваємо молоко до кипіння, заварюємо їм какао і розмішуємо до однорідності. Тепер підсипаючи цукрову пудру і безперервно заважаючи, доводимо шоколадну глазур до потрібної консистенції. В рецепті вказані пропорції для отримання середньої густоти. Якщо потрібна більш рідка глазур, то додаємо трохи молока, щоб зробити її більш щільною, підсипаємо ще пудри.
    Тепер ви знаєте, як приготувати різні варіанти шоколадної глазурі на молоці з какао. Справа за малим, спекти основу, на яку і будемо її наносити. Ну і, звичайно ж, поглинання прекрасних солодких кулінарних шедеврів, створених своїми руками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадна глазур для торта
    Шоколадна глазур для торта
    Торти і кекси часто прикрашають запашної і апетитною шоколадною глазур'ю, яку приготувати в домашніх умовах не складе великої праці. Вона робить
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
    Глазур з сметани
    Глазур з сметани
    Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.
    Глазур для печива
    Глазур для печива
    Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,