Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити шоколадну глазур?

Як зробити шоколадну глазур?

5-07-2015, 22:53
829
Як зробити шоколадну глазур?
Глазур на шоколадній основі – мабуть, найпопулярніше покриття для десертів, ймовірно, саме тому рецептів її існує неймовірно багато і кожен з них має своє практичне значення. Який глазурі віддати перевагу можна визначити, спираючись на необхідні смак і консистенцію, а ми надамо вам деякі з основних рецептів та технік, які можуть стати в нагоді.

Шоколадна глазур з шоколаду


Шоколадна глазур по цьому рецепту виходить щільною і має матовий фініш, що робить її неймовірно схожою з чистим покриттям з розтопленого шоколаду, правда, крім самого шоколаду, в її основу включений міцно заварений кави, наділяє покриття чудовим ароматом.
Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 290 г;

  • міцно заварений кави - 120 мл


  • Приготування
    Технологія приготування даної глазурі дуже нагадує технологію приготування шоколадного ганаша . Тільки зварений і максимально гарячий кави виливають поверх раскрошенного чорного шоколаду і залишають все на 5 хвилин. За цей час жар від кави розтопить шоколадні шматочки і глазур можна буде легко перемішати. Після перемішування, переконайтеся в тому, що глазур вийшла однорідною, а при необхідності, якщо шматки не розтопленого шоколаду все ж будуть виявлені, розмістіть ємність над водяною банею.

    Як приготувати шоколадну глазур для торта?


    Зрозуміло, торт і будь-яку габаритну випічку можна покрити шоколадною глазур'ю-ганашем, але для зручності роботи з великими виробами глазур повинна бути трохи більш густий, саме тому в її склад додають кукурудзяний сироп – класичний інгредієнт багатьох десертів, який легко знайти в магазинах для кондитерів.
    Інгредієнти:

  • шоколадна крихта - 1/2 ст.;

  • вершки жирні (33%) - 120 мл;

  • кукурудзяний сироп - 30 мл


  • Приготування
    Перелийте жирні вершки в каструлю або сотейник і поставте на вогонь. Щоб на поверхні не утворилася плівка, розігрівайте вершки до початку кипіння, безперервно перемішуючи. Залийте вершками шоколад і залиште майбутню глазур на пару хвилин. Все швидко перемішайте і влийте кукурудзяний сироп. Після повторного перемішування глазур слід остудити ще хвилин 10 і можна приступати до покриття торта.

    Як зробити шоколадну глазур зі сметани і какао?


    Ця глазур хоч і є глазур'ю з технологічної точки зору, але все одно може бути використана для покриття виробів м'яким шаром шоколаду, який не буде застигати повністю навіть після витримування в холодильнику.
    Інгредієнти:

  • какао-порошок - 40 г;

  • цукор - 25 г;

  • сметана - 60 г;

  • масло вершкове - 45 р.


  • Приготування
    Змішавши в сотейнику какао зі сметаною і цукром, поставте суміш на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Швидко приберіть сметану з вогню і додайте вершкове масло. Дайте глазурі охолонути до теплого стану перед тим, як використовувати її за призначенням.

    Дзеркальна шоколадна глазур


    Секрет дзеркального фінішу шоколадної глазурі криється в додаванні желатину в склад стандартної суміші на основі какао. Перед тим, як приступати до роботи із цією глазур'ю, переконайтеся, що ваші вироби мають ідеально гладку поверхню й сильно охолоджені.
    Інгредієнти:

  • желатин - 2 ч. ложки;
  • Як зробити шоколадну глазур?

  • холодна вода - 90 мл;

  • жирні вершки - 90 мл;

  • цукор - 140 г;

  • какао-порошок - 50 р.


  • Приготування
    Залийте желатин половиною холодної води і залиште на той час, що піде на підготовку решти інгредієнтів. Змішайте воду, що залишилася з вершками і цукром, поставте посуд з отриманою сумішшю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Приберіть ємність з вогню і розчиніть набряклий желатин. Після того, як желатин повністю розчиниться, додайте какао-порошок, ретельно все перемішайте і пропустіть через сито. Остудіть глазур до кімнатної температури і використовуйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадна глазур для торта
    Шоколадна глазур для торта
    Торти і кекси часто прикрашають запашної і апетитною шоколадною глазур'ю, яку приготувати в домашніх умовах не складе великої праці. Вона робить
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
    Шоколадна глазур з какао та молока - рецепт
    Будь-який кондитерський виріб виходить не тільки смачним, але і апетитніше виглядає, якщо покрити його або прикрасити глазур'ю. Шоколадна глазур,
    Шоколадна глазур - рецепт
    Шоколадна глазур - рецепт
    Кондитерська глазур - тягуча солодка густа рідина на основі цукрової пудри з додаванням інших компонентів, призначена для покриття різних солодощів.
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур - рецепт
    Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд. Пропонуємо вашій
    Глазур з сметани
    Глазур з сметани
    Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.
    Глазур для пончиків
    Глазур для пончиків
    Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,