Чи знаєте ви, що спочатку шоколадної глазур'ю покривали тільки шалено дорогі і вишукані кондитерські вироби через досить високу вартість какао? І спробувати такий шедевр кулінарії вдавалося лише обраним.
В наші дні приготування шоколадної глазурі доступно кожному, достатньо лише бажання і приготованого кондитерського виробу, на яке ми і будемо її наносити. Завдяки тонкому шоколадним смаком будь-яка банальна випічка перетворюється на справжній витвір кулінарного мистецтва.
Далі ми розповімо, як правильно зробити шоколадну глазур з какао.
Як зварити шоколадну глазур з какао?
Незмінними компонентами для приготування шоколадної глазурі з какао є цукор, у вигляді піску або пудри, вершкове масло і безпосередньо сам порошок какао. А основою може служити залежно від рецептури молоко, сметана, вершки або вода. Від цукру залежить солодкість готової глазурі і густота, а від вершкового масла – м'якість і блиск. Варіюючи пропорціями всіх компонентів, отримуємо кожен раз новий смак, густоту і м'якість, а також швидкість загустіння готової глазурі.
Як правило, для приготування шоколадної глазурі по більшості рецептів на основі додають всі інші компоненти і підігрівають до кипіння. Наносять на виріб ще гарячою і дають час на застигання.
Рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока
Інгредієнти: какао порошок – 3 ст. ложки; пудра цукрова – 120 г; молоко – 5 ст. ложок; масло вершкове розм'якшене – 15 ст. ложки; ванілін. Приготування Цукрову пудру змішати з порошком какао, доливаємо гаряче молоко, розтоплене вершкове масло, за бажанням ванілін і перемішуємо до однорідної, без грудок, стану. Застосовуємо відразу ж за призначенням і даємо застигнути.
Такий рецепт шоколадної глазурі з какао-порошку і молока прекрасно підійде, як для торта, так і для прикраси різних кексів , печеньок і запіканок.
Шоколадна глазур зі сметани і какао-порошку
Інгредієнти: какао порошок – 3 ст. ложки; цукровий пісок – 3 ст. ложки; сметана – 3 ст. ложок; масло вершкове розм'якшене – 50 г; ванілін – за бажанням. Приготування У невеликому емальованій ковшике або каструльці змішуємо сметану, цукровий пісок і порошок какао і розмішуємо до однорідного стану, додавши, за бажанням, ванілін. Ставимо на дуже маленький вогонь і підігріваємо до кипіння, не забуваючи весь час помішувати. Тепер додаємо вершкове масло, розмішуємо масу до його розчинення і покриваємо глазур'ю десерт.