Як приготувати відбивні з яловичини на сковороді?
Якщо ви - не прихильник вегетаріанства, то наша сьогоднішня стаття напевно буде вам корисна. Ми розповімо, як правильно приготувати смачні і соковиті відбивні з яловичини на сковороді.
Для вдалого результату вибираємо свіжу, не стару яловичину або телятину світло-червоного кольору, без прожилок і плівок. Ідеальним варіантом для приготування відбивних буде парна яловича вирізка.
Промиту і обов'язково просушену яловичину нарізаємо впоперек м'ясних волокон на скибочки товщиною приблизно від одного до півтора сантиметрів і відбиваємо кулінарним молоточком, але не дуже тонко, м'ясо не повинно просвічуватися.
Щоб зберегти соковитість готового страви не будемо солити відбивні заздалегідь, а зробимо це у кінці смаження. Для цієї ж мети можемо використовувати різні кляры. Вони обволікають шматочок м'яса і не дають соку витекти.
Ще одним секретом прекрасного соковитого результату при смаженні відбивних є досить висока температура поверхні сковорідки перед тим, як шматочок м'яса на ній опиниться.
Скільки смажити відбивні з яловичини, визначаємо в залежності від вибраного рецепту, товщини відбитого шматка яловичини і максимальної температури сковороди. В середньому необхідно чотири хвилини з кожної сторони для отримання рум'яного і соковитого страви. При проколюванні повинен витікати прозорий сік, це говорить нам про те, що страва готова.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 500 г;
майонез – 3 ст. ложки;
цибуля ріпчаста – 1/2 шт.;
суміш мелених перців – за смаком;
сіль – за смаком;
яйця – 2 шт.;
панірувальні сухарі – 200 г;
рослинне масло – 100 мл
Приготування
Підготовлені відбиті шматки яловичини, згідно наших рекомендацій вище, натираємо сумішшю мелених перців, промазуємо спочатку соком, віджатим з натертої половинки цибулини, потім майонезом і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім кожен скибочку мачає в перемішаних з додаванням солі яйцях, потім у панірувальних сухарях і відразу ж поміщаємо на сильно нагріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо по три-чотири хвилини з обох сторін.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 500 г;
гірчиця – 15-2 ст. ложки;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
яйця – 2 шт.;
панірувальні сухарі – 200 г;
рослинне масло – 100 мл
Приготування
Підготовлені і відбиті шматки яловичого м'яса приправляємо перцем, промазуємо гірчицею і залишаємо на один-два години. Потім кожен скибочку занурюємо у збите з сіллю яйце, потім в сухарі і кладемо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо по три-чотири хвилини з обох сторін. Подаємо гарячими.
Як посмажити відбивні з яловичини?
Для вдалого результату вибираємо свіжу, не стару яловичину або телятину світло-червоного кольору, без прожилок і плівок. Ідеальним варіантом для приготування відбивних буде парна яловича вирізка.
Промиту і обов'язково просушену яловичину нарізаємо впоперек м'ясних волокон на скибочки товщиною приблизно від одного до півтора сантиметрів і відбиваємо кулінарним молоточком, але не дуже тонко, м'ясо не повинно просвічуватися.
Щоб зберегти соковитість готового страви не будемо солити відбивні заздалегідь, а зробимо це у кінці смаження. Для цієї ж мети можемо використовувати різні кляры. Вони обволікають шматочок м'яса і не дають соку витекти.
Ще одним секретом прекрасного соковитого результату при смаженні відбивних є досить висока температура поверхні сковорідки перед тим, як шматочок м'яса на ній опиниться.
Скільки смажити відбивні з яловичини, визначаємо в залежності від вибраного рецепту, товщини відбитого шматка яловичини і максимальної температури сковороди. В середньому необхідно чотири хвилини з кожної сторони для отримання рум'яного і соковитого страви. При проколюванні повинен витікати прозорий сік, це говорить нам про те, що страва готова.
Відбивні з яловичини в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені відбиті шматки яловичини, згідно наших рекомендацій вище, натираємо сумішшю мелених перців, промазуємо спочатку соком, віджатим з натертої половинки цибулини, потім майонезом і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім кожен скибочку мачає в перемішаних з додаванням солі яйцях, потім у панірувальних сухарях і відразу ж поміщаємо на сильно нагріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо по три-чотири хвилини з обох сторін.
М'які відбивні з яловичини з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені і відбиті шматки яловичого м'яса приправляємо перцем, промазуємо гірчицею і залишаємо на один-два години. Потім кожен скибочку занурюємо у збите з сіллю яйце, потім в сухарі і кладемо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо по три-чотири хвилини з обох сторін. Подаємо гарячими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смажити відбивні?
Не кожна господиня може похвалитися вмінням приготувати по-справжньому смачну відбивну. У цій справі потрібно враховувати деякі нюанси, щоб готове
Як приготувати відбивні зі свинини?
Всі чоловіки дуже люблять м'ясні страви, особливо відбивні зі свинини. Адже вони такі смачні - з хрусткою скоринкою зовні, соковиті і м'які
Відбивні зі свинини в клярі
Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
Відбивні з яловичини - рецепт
Ще один різновид м'ясних відбивних - відбивні з яловичини, які готуються за 10-15 хвилин і здатні доповнити будь-яку трапезу своїм простим і приємним
Рулетики з начинкою з яловичини
Рулетики з начинкою з яловичини можуть стати оригінальною м'ясної закускою на вашому столі, і чудовим гарячою стравою. Навіть якщо ви ніколи не
Відбивні в мультиварці
Коли хочеться смачних відбивних, але не хочеться смажити їх на плиті, а потім і відмивати його від жиру, радимо вам звернути увагу на цю статтю. У