Як приготувати курячий рулет?
Складно перерахувати всі страви, які можна приготувати з курячого м'яса. Розповімо, як приготувати курячий рулет з чорносливом із звичайного стегенця. Готується ця страва не з філе (буде занадто сухим), а саме з'єднання гомілки і стегна: м'ясо курки досить ніжне, а це – ще у міру соковите.
Інгредієнти:
окорочок курячий – 1 шт.;
сіль – 1 щіпка;
яйце – 1 шт.;
борошно пшеничне біле – 1 ст. ложка;
молоко незбиране – 2 ст. ложки;
перець мелений білий – за смаком;
масло вершкове – 10 г;
чорнослив – 6-8 шт.
Приготування
Заздалегідь розпарювала чорнослив і виймаємо кісточки. Можна сливи розрізати навпіл. Стегенце вибираємо досить великий, щоб рулет вийшов не надто дрібним. З внутрішньої сторони робимо надрізи, акуратно видаляємо кістки, підрізавши внизу і навколо хряща. Розкладаємо на обробній дошці і, накривши харчовою плівкою, злегка відбиваємо. Солимо і злегка перчимо. Якщо є бажання, можна приправити сушеними травами. З яйця, молока і борошна, збитих в однорідну масу, на вершковому маслі на невеликій сковороді смажимо плоский млинець-омлет. Не засмажуємо – він повинен тільки схопитися. М'ясо поміщаємо на злегка змащений шматок харчової плівки. Укладаємо омлет на м'ясну підкладку, зверху – чорнослив.
Якщо хочете приготувати курячий рулет з сиром, замість чорносливу покладіть нарізану брусочками сир, наприклад, «Російський» або «Естонський». За допомогою плівки щільно скрутіть рулет і оберніть його цією плівкою. Обв'яжіть згорток кухарським шпагатом або просто білими нитками.
Готувати рулет можна двома способами: відварити або запекти. Відварювати рулет будемо в підсоленій воді близько години, а запікати – на решітці в духовій шафі близько 40 хвилин. У будь-якому разі, дуже ретельно звертайте плівку, щоб всередину не потрапила вода, а сік не витікав.
Возитися з обробленням стегенця клопітно, можна поступити простіше: приготувати рулет із курячого фаршу. Важливо правильно вибрати фарш: він не повинен бути сухим (тільки з філе), інакше страва вийде несмачним. Ну, а щоб він не розпався, приготуємо курячий рулет з желатином.
Інгредієнти:
желатин – 10 г;
фарш курячий – 1 кг;
перець мелений запашний – 1 щіпка;
перепелині яйця – 10 шт.;
сіль – за смаком.
Приготування
Желатин замочуємо заздалегідь в 100 мл теплої води, тим часом варимо круто перепелині яйця. Залишаємо їх хвилин на 5 в холодній воді, потім знімаємо шкаралупу. Фарш солимо і перчимо. Коли желатин розчинився, проціджуємо його і вливаємо у фарш, добре перемішуємо. Розстилаємо лист фольги, трохи змащуємо її маслом, розподіляємо фарш. Укладаємо яйця і, піднімаючи краї фольги, формуємо рулет. Щільно запаковуємо в 2-3 шару фольги і кладемо на деко. Печеться рулет хвилин 40 якщо хочете його злегка підрум'янити – в кінці процесу відкрийте верхній шар фольги.
Як приготувати курячий рулет із чорносливом?
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь розпарювала чорнослив і виймаємо кісточки. Можна сливи розрізати навпіл. Стегенце вибираємо досить великий, щоб рулет вийшов не надто дрібним. З внутрішньої сторони робимо надрізи, акуратно видаляємо кістки, підрізавши внизу і навколо хряща. Розкладаємо на обробній дошці і, накривши харчовою плівкою, злегка відбиваємо. Солимо і злегка перчимо. Якщо є бажання, можна приправити сушеними травами. З яйця, молока і борошна, збитих в однорідну масу, на вершковому маслі на невеликій сковороді смажимо плоский млинець-омлет. Не засмажуємо – він повинен тільки схопитися. М'ясо поміщаємо на злегка змащений шматок харчової плівки. Укладаємо омлет на м'ясну підкладку, зверху – чорнослив.
Якщо хочете приготувати курячий рулет з сиром, замість чорносливу покладіть нарізану брусочками сир, наприклад, «Російський» або «Естонський». За допомогою плівки щільно скрутіть рулет і оберніть його цією плівкою. Обв'яжіть згорток кухарським шпагатом або просто білими нитками.
Готувати рулет можна двома способами: відварити або запекти. Відварювати рулет будемо в підсоленій воді близько години, а запікати – на решітці в духовій шафі близько 40 хвилин. У будь-якому разі, дуже ретельно звертайте плівку, щоб всередину не потрапила вода, а сік не витікав.
Возитися з обробленням стегенця клопітно, можна поступити простіше: приготувати рулет із курячого фаршу. Важливо правильно вибрати фарш: він не повинен бути сухим (тільки з філе), інакше страва вийде несмачним. Ну, а щоб він не розпався, приготуємо курячий рулет з желатином.
Курячий рулет з фаршу з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Желатин замочуємо заздалегідь в 100 мл теплої води, тим часом варимо круто перепелині яйця. Залишаємо їх хвилин на 5 в холодній воді, потім знімаємо шкаралупу. Фарш солимо і перчимо. Коли желатин розчинився, проціджуємо його і вливаємо у фарш, добре перемішуємо. Розстилаємо лист фольги, трохи змащуємо її маслом, розподіляємо фарш. Укладаємо яйця і, піднімаючи краї фольги, формуємо рулет. Щільно запаковуємо в 2-3 шару фольги і кладемо на деко. Печеться рулет хвилин 40 якщо хочете його злегка підрум'янити – в кінці процесу відкрийте верхній шар фольги.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий рулет - рецепт
Курячий рулет - це цікаве рішення для хазяєчок, які люблять дивувати рідних новими стравами. Гаряча закуска у вигляді рулету, може готуватися в
Курячий рулет в духовці
Якщо вам захотілося чого-небудь незвичайного, смачного і красивого - курячий рулет, запечений в духовці відмінно підійде! Такий рулетик цілком можна
Курячий рулет з желатином
Курячий рулет з желатином - не саме легке в приготуванні блюдо, але зате на вашому святковому столі буде яскрава і смачна закуска. А наші рецепти
Рулети з желатином
Рулети з желатином - це просте холодець з м'яса, риби і т. д., тільки має форму рулетиків. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цієї закуски,
М'ясний рулет з яйцем
На будь-який святковий стіл необхідно смачне і презентабельне гаряче блюдо. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ніжний м'ясний рулет з
Рулет із курячого фаршу
Рулети є прикрасою будь-якого святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про цікавий і оригінальному варіанті м'ясного рулету. Давайте детально