Складно перерахувати всі страви, які можна приготувати з курячого м'яса. Розповімо, як приготувати курячий рулет з чорносливом із звичайного стегенця. Готується ця страва не з філе (буде занадто сухим), а саме з'єднання гомілки і стегна: м'ясо курки досить ніжне, а це – ще у міру соковите.
Як приготувати курячий рулет із чорносливом?
Інгредієнти: окорочок курячий – 1 шт.; сіль – 1 щіпка; яйце – 1 шт.; борошно пшеничне біле – 1 ст. ложка; молоко незбиране – 2 ст. ложки; перець мелений білий – за смаком; масло вершкове – 10 г; чорнослив – 6-8 шт. Приготування Заздалегідь розпарювала чорнослив і виймаємо кісточки. Можна сливи розрізати навпіл. Стегенце вибираємо досить великий, щоб рулет вийшов не надто дрібним. З внутрішньої сторони робимо надрізи, акуратно видаляємо кістки, підрізавши внизу і навколо хряща. Розкладаємо на обробній дошці і, накривши харчовою плівкою, злегка відбиваємо. Солимо і злегка перчимо. Якщо є бажання, можна приправити сушеними травами. З яйця, молока і борошна, збитих в однорідну масу, на вершковому маслі на невеликій сковороді смажимо плоский млинець-омлет. Не засмажуємо – він повинен тільки схопитися. М'ясо поміщаємо на злегка змащений шматок харчової плівки. Укладаємо омлет на м'ясну підкладку, зверху – чорнослив.
Якщо хочете приготувати курячий рулет з сиром, замість чорносливу покладіть нарізану брусочками сир, наприклад, «Російський» або «Естонський». За допомогою плівки щільно скрутіть рулет і оберніть його цією плівкою. Обв'яжіть згорток кухарським шпагатом або просто білими нитками.
Готувати рулет можна двома способами: відварити або запекти. Відварювати рулет будемо в підсоленій воді близько години, а запікати – на решітці в духовій шафі близько 40 хвилин. У будь-якому разі, дуже ретельно звертайте плівку, щоб всередину не потрапила вода, а сік не витікав.
Возитися з обробленням стегенця клопітно, можна поступити простіше: приготувати рулет із курячого фаршу. Важливо правильно вибрати фарш: він не повинен бути сухим (тільки з філе), інакше страва вийде несмачним. Ну, а щоб він не розпався, приготуємо курячий рулет з желатином.
Курячий рулет з фаршу з желатином
Інгредієнти: желатин – 10 г; фарш курячий – 1 кг; перець мелений запашний – 1 щіпка; перепелині яйця – 10 шт.; сіль – за смаком. Приготування Желатин замочуємо заздалегідь в 100 мл теплої води, тим часом варимо круто перепелині яйця. Залишаємо їх хвилин на 5 в холодній воді, потім знімаємо шкаралупу. Фарш солимо і перчимо. Коли желатин розчинився, проціджуємо його і вливаємо у фарш, добре перемішуємо. Розстилаємо лист фольги, трохи змащуємо її маслом, розподіляємо фарш. Укладаємо яйця і, піднімаючи краї фольги, формуємо рулет. Щільно запаковуємо в 2-3 шару фольги і кладемо на деко. Печеться рулет хвилин 40 якщо хочете його злегка підрум'янити – в кінці процесу відкрийте верхній шар фольги.