» » Рис з морквою і цибулею

Рис з морквою і цибулею

Рис з морквою і цибулею
Рис з морквою і цибулею - дуже популярне блюдо на сьогоднішній день, адже багато хто з нас піклуються про своє здоров'я і не їдять м'ясо. Страва добре підійде для сніданку або легкого вечері. Рис з овочами незамінний для тих, хто дотримується дієти, його готують на воді або бульйоні. У такому випадку організм отримує білки, а кількість калорій зводиться до нуля.
Рис з цибулею і морквою можна приготувати в мультиварці, що значно полегшить процес приготування. Вся справа в тому, що рис дуже легко переварити в звичайній каструлі, а в мультиварці він збереже свою розсипчастість і буде добре проварений. При приготуванні даного страви в мультиварці бажано використовувати довгозернистий рис.

Рис з цибулею і морквою в мультиварці


Інгредієнти:

  • довгозернистий рис – 1 ст.

  • вода;

  • морква – 1 шт;

  • цибуля – 1 шт;

  • олія рослинна;

  • сіль;

  • свіжа зелень .


  • Приготування
    Для початку почистимо цибулю з морквою. Цибулю дрібно порізати і трохи обсмажити на змащеній олією сковороді. Після додати потерту на середній тертці моркву. Все це обсмажувати протягом 3-4 хвилин до отримання легкої золотистої маси.
    Поки цибулю з морквою обсмажуються, готуємо рис. Його необхідно дуже добре промити кілька разів холодною водою, щоб він не злипнувся при варінні. Злити воду і покласти з зажаркою в мультічашу, посолити, поперчити і додати туди ж трохи свіжої зелені петрушки або кропу. Готову суміш перемішати і залити необхідною кількістю води. Вибрати режим «Плов», або «Гасіння». Для запашного аромату можна додати пару зубчиків часнику і прянощів. Щоб рис вийшов ніжним треба покласти маленький шматочок вершкового масла.
    Альтернативним стравою попереднього, є смажений рис з морквою і цибулею з додаванням замороженого зеленого горошку.

    Смажений рис з морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • рис – 2 склянки;

  • вода – 4 склянки;

  • морква – 1 шт;

  • цибуля – 1 шт;

  • зелений горошок – півсклянки;

  • олія рослинна;

  • сіль;

  • свіжа (сушена) зелень;
  • Рис з морквою і цибулею

  • часник - 2-3 зубчики;

  • гілочка чебрецю.


  • Приготування
    Цибулю і моркву почистити. У каструлю наливаємо олію, кладемо дрібно подрібнену цибулю і потерту на середній терці моркву. Злегка обсмажуємо пару хвилин. Рис промиваємо холодною водою і додаємо в каструлю. Все акуратно перемішуємо, даємо пару хвилин підсмажитися. Потім блюдо заливаємо водою, додаємо заморожений зелений горошок, подрібнений часник, перчимо і солимо. Можна додати в каструльку гілочку чебрецю для аромату. Рис з овочами накрити кришкою і залишити на деякий час до готовності.
    Додав: admin | 5-07-2015, 22:39
    Переглядів: 3305