Рис з морквою і цибулею - дуже популярне блюдо на сьогоднішній день, адже багато хто з нас піклуються про своє здоров'я і не їдять м'ясо. Страва добре підійде для сніданку або легкого вечері. Рис з овочами незамінний для тих, хто дотримується дієти, його готують на воді або бульйоні. У такому випадку організм отримує білки, а кількість калорій зводиться до нуля.
Рис з цибулею і морквою можна приготувати в мультиварці, що значно полегшить процес приготування. Вся справа в тому, що рис дуже легко переварити в звичайній каструлі, а в мультиварці він збереже свою розсипчастість і буде добре проварений. При приготуванні даного страви в мультиварці бажано використовувати довгозернистий рис.
Рис з цибулею і морквою в мультиварці
Інгредієнти: довгозернистий рис – 1 ст. вода; морква – 1 шт; цибуля – 1 шт; олія рослинна; сіль; свіжа зелень . Приготування Для початку почистимо цибулю з морквою. Цибулю дрібно порізати і трохи обсмажити на змащеній олією сковороді. Після додати потерту на середній тертці моркву. Все це обсмажувати протягом 3-4 хвилин до отримання легкої золотистої маси.
Поки цибулю з морквою обсмажуються, готуємо рис. Його необхідно дуже добре промити кілька разів холодною водою, щоб він не злипнувся при варінні. Злити воду і покласти з зажаркою в мультічашу, посолити, поперчити і додати туди ж трохи свіжої зелені петрушки або кропу. Готову суміш перемішати і залити необхідною кількістю води. Вибрати режим «Плов», або «Гасіння». Для запашного аромату можна додати пару зубчиків часнику і прянощів. Щоб рис вийшов ніжним треба покласти маленький шматочок вершкового масла.
Альтернативним стравою попереднього, є смажений рис з морквою і цибулею з додаванням замороженого зеленого горошку.
Смажений рис з морквою і цибулею
Інгредієнти: рис – 2 склянки; вода – 4 склянки; морква – 1 шт; цибуля – 1 шт; зелений горошок – півсклянки; олія рослинна; сіль; свіжа (сушена) зелень; часник - 2-3 зубчики; гілочка чебрецю. Приготування Цибулю і моркву почистити. У каструлю наливаємо олію, кладемо дрібно подрібнену цибулю і потерту на середній терці моркву. Злегка обсмажуємо пару хвилин. Рис промиваємо холодною водою і додаємо в каструлю. Все акуратно перемішуємо, даємо пару хвилин підсмажитися. Потім блюдо заливаємо водою, додаємо заморожений зелений горошок, подрібнений часник, перчимо і солимо. Можна додати в каструльку гілочку чебрецю для аромату. Рис з овочами накрити кришкою і залишити на деякий час до готовності.