Суп без картоплі
Картопля користується великою популярністю на кухні у кожної господині і використовується для приготування різних страв. Але чи знаєте ви, існує безліч рецептів супів без картоплі. Деякі з них ми з вами сьогодні і розглянемо.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 400 г;
локшина – 30 г;
вода фільтрована – 15 л;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
борошно – 1 ст. ложка;
яйце – 1 шт.;
спеції;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
З м'ясного фаршу ліпимо руками невеликі фрикадельки. Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Морква промиваємо, обробляємо і рубаємо тоненькою соломкою. У каструлю наливаємо воду, кип'ятимо її і кидаємо фрикадельки. Як тільки вони трохи схопиться, додаємо локшину, цибулю і моркву. Варимо суп приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і подрібнюємо. Яйце збиваємо з борошном віночком до утворення однорідної суміші і обережно виливаємо її в суп, інтенсивно розмішуючи. Після цього знімаємо каструлю з вогню, підсолюємо і присипаємо суп зеленню.
Інгредієнти:
куряча грудка – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
фігурні макарони – 2 жмені;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
З курячої грудки знімаємо шкірку, кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Коли бульйон закипить, зливаємо його, наливаємо знову необхідну кількість води і варимо м'ясо близько години. Після закипання, знімаємо піну і додаємо сіль. Далі акуратно дістаємо курочку, остуджуємо і розбираємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, шаткуємо кубиками і кидаємо в бульйон разом з очищеною цілою цибулиною. Потім додаємо макарони, куряче м'ясо і варимо ще хвилин 5. Готовий суп з куркою без картоплі розливаємо по тарілках і посипаємо зеленню.
Інгредієнти:
плавлений сирок – 3 шт.;
масло вершкове – 50 г;
цибулина – 1 шт.;
цибулю зелений – 100 р;
морква – 1 шт.;
макарони – 100 г;
копчений окіст – 300 г;
спеції;
часник – 2 зубчики.
Приготування
Спочатку готуємо овочі: моркву і цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Цим часом розгортаємо з упаковки плавлені сирки і рубаємо їх невеликими кубиками. Копчений окіст шаткуємо соломкою і обсмажуємо м'ясо з овочами 5 хвилин. У каструлю з киплячою водою кидаємо сирки і заважаємо до тих пір, поки кубики повністю не розчиняться. Потім додаємо готову обжарку і спеції за смаком. Доводимо суп до кипіння, видавлюємо в нього зубчик часничку і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо готовий овочевий суп без картоплі з вершками або сметаною, прикрасивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
м'ясний бульйон – 2 л;
сухий горох – 1 ст.;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
свіжа зелень і сухі коріння – за смаком;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Як приготувати суп без картоплі? Горох добре промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на всю ніч набухати, щоб він ввібрав в себе практично всю рідину і збільшився в об'ємі. Далі висипаємо його в киплячий бульйон, зменшуємо полум'я і варимо під кришкою 30-40 хвилин, періодично знімаючи з'являється піну. Цибулину і моркву чистимо, дрібно нарізаємо і пасеруємо на олії. Потім додаємо обжарку в каструлю, приправляємо спеціями і проварюємо гороховий суп без картоплі ще хвилин 5-7. При подачі на стіл кидаємо в кожну тарілку подрібнену зелень, очищений часник, грінки їх білого хліба й шматочок вареного м'яса. За бажанням можете приготувати такий супчик з беконом, копченою грудинкою або вареною ковбасою.
Суп з фрикадельками без картоплі
Інгредієнти:
Приготування
З м'ясного фаршу ліпимо руками невеликі фрикадельки. Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Морква промиваємо, обробляємо і рубаємо тоненькою соломкою. У каструлю наливаємо воду, кип'ятимо її і кидаємо фрикадельки. Як тільки вони трохи схопиться, додаємо локшину, цибулю і моркву. Варимо суп приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і подрібнюємо. Яйце збиваємо з борошном віночком до утворення однорідної суміші і обережно виливаємо її в суп, інтенсивно розмішуючи. Після цього знімаємо каструлю з вогню, підсолюємо і присипаємо суп зеленню.
Курячий суп без картоплі
Інгредієнти:
Приготування
З курячої грудки знімаємо шкірку, кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Коли бульйон закипить, зливаємо його, наливаємо знову необхідну кількість води і варимо м'ясо близько години. Після закипання, знімаємо піну і додаємо сіль. Далі акуратно дістаємо курочку, остуджуємо і розбираємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, шаткуємо кубиками і кидаємо в бульйон разом з очищеною цілою цибулиною. Потім додаємо макарони, куряче м'ясо і варимо ще хвилин 5. Готовий суп з куркою без картоплі розливаємо по тарілках і посипаємо зеленню.
Сирний суп без картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо овочі: моркву і цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Цим часом розгортаємо з упаковки плавлені сирки і рубаємо їх невеликими кубиками. Копчений окіст шаткуємо соломкою і обсмажуємо м'ясо з овочами 5 хвилин. У каструлю з киплячою водою кидаємо сирки і заважаємо до тих пір, поки кубики повністю не розчиняться. Потім додаємо готову обжарку і спеції за смаком. Доводимо суп до кипіння, видавлюємо в нього зубчик часничку і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо готовий овочевий суп без картоплі з вершками або сметаною, прикрасивши свіжою зеленню.
Рецепт горохового супу без картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати суп без картоплі? Горох добре промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на всю ніч набухати, щоб він ввібрав в себе практично всю рідину і збільшився в об'ємі. Далі висипаємо його в киплячий бульйон, зменшуємо полум'я і варимо під кришкою 30-40 хвилин, періодично знімаючи з'являється піну. Цибулину і моркву чистимо, дрібно нарізаємо і пасеруємо на олії. Потім додаємо обжарку в каструлю, приправляємо спеціями і проварюємо гороховий суп без картоплі ще хвилин 5-7. При подачі на стіл кидаємо в кожну тарілку подрібнену зелень, очищений часник, грінки їх білого хліба й шматочок вареного м'яса. За бажанням можете приготувати такий супчик з беконом, копченою грудинкою або вареною ковбасою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з червоної риби
Червона риба відноситься до одного з найбільш корисних видів риб сімейства лососевих. Головна перевага червоної риби - підвищений вміст омега-кислот,
Суп зі свіжої капусти
Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
Сирний суп з ковбасою
Всі ми з вами звикли до традиційних гарячих супів, таким як борщ, щі, гороховий супчик. Але сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт
Гороховий суп з куркою - рецепт
Пропонуємо вам на обід зварити смачний, легкий і дуже ароматний гороховий супчик з куркою, який порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми
Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо