Картопля користується великою популярністю на кухні у кожної господині і використовується для приготування різних страв. Але чи знаєте ви, існує безліч рецептів супів без картоплі. Деякі з них ми з вами сьогодні і розглянемо.
Суп з фрикадельками без картоплі
Інгредієнти: фарш м'ясний – 400 г; локшина – 30 г; вода фільтрована – 15 л; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; борошно – 1 ст. ложка; яйце – 1 шт.; спеції; свіжа зелень за бажанням. Приготування З м'ясного фаршу ліпимо руками невеликі фрикадельки. Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Морква промиваємо, обробляємо і рубаємо тоненькою соломкою. У каструлю наливаємо воду, кип'ятимо її і кидаємо фрикадельки. Як тільки вони трохи схопиться, додаємо локшину, цибулю і моркву. Варимо суп приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і подрібнюємо. Яйце збиваємо з борошном віночком до утворення однорідної суміші і обережно виливаємо її в суп, інтенсивно розмішуючи. Після цього знімаємо каструлю з вогню, підсолюємо і присипаємо суп зеленню.
Курячий суп без картоплі
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; фігурні макарони – 2 жмені; свіжа зелень; спеції. Приготування З курячої грудки знімаємо шкірку, кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Коли бульйон закипить, зливаємо його, наливаємо знову необхідну кількість води і варимо м'ясо близько години. Після закипання, знімаємо піну і додаємо сіль. Далі акуратно дістаємо курочку, остуджуємо і розбираємо на дрібні шматочки. Моркву чистимо, шаткуємо кубиками і кидаємо в бульйон разом з очищеною цілою цибулиною. Потім додаємо макарони, куряче м'ясо і варимо ще хвилин 5. Готовий суп з куркою без картоплі розливаємо по тарілках і посипаємо зеленню.
Сирний суп без картоплі
Інгредієнти: плавлений сирок – 3 шт.; масло вершкове – 50 г; цибулина – 1 шт.; цибулю зелений – 100 р; морква – 1 шт.; макарони – 100 г; копчений окіст – 300 г; спеції; часник – 2 зубчики. Приготування Спочатку готуємо овочі: моркву і цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до м'якості. Цим часом розгортаємо з упаковки плавлені сирки і рубаємо їх невеликими кубиками. Копчений окіст шаткуємо соломкою і обсмажуємо м'ясо з овочами 5 хвилин. У каструлю з киплячою водою кидаємо сирки і заважаємо до тих пір, поки кубики повністю не розчиняться. Потім додаємо готову обжарку і спеції за смаком. Доводимо суп до кипіння, видавлюємо в нього зубчик часничку і знімаємо каструлю з вогню. Подаємо готовий овочевий суп без картоплі з вершками або сметаною, прикрасивши свіжою зеленню.
Рецепт горохового супу без картоплі
Інгредієнти: м'ясний бульйон – 2 л; сухий горох – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт.; свіжа зелень і сухі коріння – за смаком; спеції; олія рослинна. Приготування Як приготувати суп без картоплі? Горох добре промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і
залишаємо на всю ніч набухати, щоб він ввібрав в себе практично всю рідину і збільшився в об'ємі. Далі висипаємо його в киплячий бульйон, зменшуємо полум'я і варимо під кришкою 30-40 хвилин, періодично знімаючи з'являється піну. Цибулину і моркву чистимо, дрібно нарізаємо і пасеруємо на олії. Потім додаємо обжарку в каструлю, приправляємо спеціями і проварюємо гороховий суп без картоплі ще хвилин 5-7. При подачі на стіл кидаємо в кожну тарілку подрібнену зелень, очищений часник, грінки їх білого хліба й шматочок вареного м'яса. За бажанням можете приготувати такий супчик з беконом, копченою грудинкою або вареною ковбасою.