Як приготувати щі з свіжої капусти?
Традиційний російський суп у своїй звичній варіації готується з кислої капусти, але рецепти далі ми вирішили присвятити порад, які стануть в нагоді в тому випадку, коли в безпосередній доступності є тільки свіжі качани. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати щі з свіжої капусти.
Інгредієнти:
курячий бульйон або вода - 2 л;
сушені білі гриби - 1/4-1/3 ст.;
відварна курятина - 300 г;
картопля (бульби середнього розміру) - 3 шт.;
свіжа капуста - 1/4 качана;
оцет - 4 ст. ложки;
цибулина і моркву середнього розміру.
Приготування
Після варіння курятини у вас залишається приголомшливий бульйон, який ми і маємо намір використовувати як базу для щів. Кладемо в проціджений бульйон кубики картоплі і нашатковані капустяне листя. Варимо овочі на мінімальному вогні 30 хвилин, а тим часом вимочуємо гриби в гарячій воді. Через півгодини додаємо розм'якшені білі гриби в бульйон.
У сковороді пасеруємо цибулю з морквою. Хвилин через 6-7 додаємо зажарку в щі разом з нарізаною курятиною і оцтом. Останній можете додавати за власним розсудом, в залежності від того, наскільки кислі щі ви віддаєте перевагу. Дайте щам настоятися під кришкою хвилин 10-15 а потім розливайте по тарілках і доповнюйте порції свіжою зеленню і сметаною.
Інгредієнти:
овочевий бульйон - 4 л;
молода капуста - 750 г;
порей (біла частина) - 1 шт.;
морква, ріпчаста цибуля - 1 шт.;
бульби картоплі - 2 шт.;
часникові зубки - 4 шт.;
листя лавра - 3 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
пажитник, горошини запашного перцю - по 1 ч. ложці.
Приготування
Якщо є бажання отримати більш ароматні щі, то використовуйте в основі супу бульйон з грибів та овочів, але якщо часу на завчасну варіння бульйону немає, то в якості основи чудово підійде і звичайна чиста вода – під час варіння овочі і лавр віддадуть їй свій аромат.
У киплячий бульйон кладемо кубики картоплі і лавр. Варимо суп до тієї пори, поки бульби не розм'якшаться. Тим часом на розтопленому маслі пасеруємо цибулю і порей з морквою і часником. Коли зажарка дійде до напівготовності, присмачую її запашним перцем і гуньбою, а потім перекладаємо в вируючий бульйон. Так як в рамках даного рецепту ми використовуємо молоду капусту, варити її тривалий час не потрібно, буквально 10 хвилин цілком вистачить для того, щоб листя стали м'якими, а це, в свою чергу, означає, що готові щі.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 600 г;
вода - 4 л;
томатна паста - 90 г;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
свіжа молода капуста - 2/3 качана;
квашена капуста - 2 1/2 ст.;
морква - 2-4 шт.;
ріпчаста цибуля - 2-4 шт.;
картопля - 3 шт.;
сушені білі гриби - 10 шт.
Приготування
Промите м'ясо кладемо на дно жаровні або каструлі і заливаємо водою. За бажанням, разом з м'ясом, у каструлю покладіть 6-8 горошин перцю і пару-трійку листів лавра. Ставимо каструлю або жаровню на вогонь і приступаємо до варінні бульйону, яка триватиме до півтора годин. Цього часу вистачить на те, щоб запарити гриби окропом. До речі, не забувайте періодично очищати бульйон від шуму на поверхні, інакше він вийде каламутним.
Коли бульйон буде готовий, його треба пропустити через марлевий відріз або сито з дрібними отворами, і повернути на плиту разом з кубиками картоплі. Поки нарізані бульби варяться, спасеруйте цибулю з морквою, додайте до зажарки томатну пасту і нарізані білі гриби, а решту після вимочування грибів рідина влийте в бульйон. Переміщаємо зажарку в суп, разом з двома видами капусти. Варимо щі з свіжої та квашеної капусти з томатною пастою ще 20 хвилин, потім подаємо зі сметаною.
Смачні щі з свіжої капусти з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Після варіння курятини у вас залишається приголомшливий бульйон, який ми і маємо намір використовувати як базу для щів. Кладемо в проціджений бульйон кубики картоплі і нашатковані капустяне листя. Варимо овочі на мінімальному вогні 30 хвилин, а тим часом вимочуємо гриби в гарячій воді. Через півгодини додаємо розм'якшені білі гриби в бульйон.
У сковороді пасеруємо цибулю з морквою. Хвилин через 6-7 додаємо зажарку в щі разом з нарізаною курятиною і оцтом. Останній можете додавати за власним розсудом, в залежності від того, наскільки кислі щі ви віддаєте перевагу. Дайте щам настоятися під кришкою хвилин 10-15 а потім розливайте по тарілках і доповнюйте порції свіжою зеленню і сметаною.
Вегетаріанські щі з свіжої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Якщо є бажання отримати більш ароматні щі, то використовуйте в основі супу бульйон з грибів та овочів, але якщо часу на завчасну варіння бульйону немає, то в якості основи чудово підійде і звичайна чиста вода – під час варіння овочі і лавр віддадуть їй свій аромат.
У киплячий бульйон кладемо кубики картоплі і лавр. Варимо суп до тієї пори, поки бульби не розм'якшаться. Тим часом на розтопленому маслі пасеруємо цибулю і порей з морквою і часником. Коли зажарка дійде до напівготовності, присмачую її запашним перцем і гуньбою, а потім перекладаємо в вируючий бульйон. Так як в рамках даного рецепту ми використовуємо молоду капусту, варити її тривалий час не потрібно, буквально 10 хвилин цілком вистачить для того, щоб листя стали м'якими, а це, в свою чергу, означає, що готові щі.
М'ясні щі з свіжої та квашеної капусти – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промите м'ясо кладемо на дно жаровні або каструлі і заливаємо водою. За бажанням, разом з м'ясом, у каструлю покладіть 6-8 горошин перцю і пару-трійку листів лавра. Ставимо каструлю або жаровню на вогонь і приступаємо до варінні бульйону, яка триватиме до півтора годин. Цього часу вистачить на те, щоб запарити гриби окропом. До речі, не забувайте періодично очищати бульйон від шуму на поверхні, інакше він вийде каламутним.
Коли бульйон буде готовий, його треба пропустити через марлевий відріз або сито з дрібними отворами, і повернути на плиту разом з кубиками картоплі. Поки нарізані бульби варяться, спасеруйте цибулю з морквою, додайте до зажарки томатну пасту і нарізані білі гриби, а решту після вимочування грибів рідина влийте в бульйон. Переміщаємо зажарку в суп, разом з двома видами капусти. Варимо щі з свіжої та квашеної капусти з томатною пастою ще 20 хвилин, потім подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні щі з свіжої капусти
Справжні щі готують на бульйоні з різних сортів м'яса або риби, в глиняному горщику та в російської печі. Але в цей раз ми пропонуємо рецепт
Щі з квашеної капусти в мультиварці
Рецептів приготування щів безліч. Але найулюбленіші щі у більшості людей – з квашеної капусти. Пропонуємо приготувати цей суп в мультиварці. У ній
Щи зі свіжої капусти з куркою
Далеко не кожен суп може похвалитися такою легкістю, як щі. На сьогоднішній день існує багато способів його приготування. Сьогодні ми вам пропонуємо
Суп зі свіжої капусти
Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
Борщ з буряком і свіжою капустою
Червоний борщ зі свіжої капусти з буряком на обід сподобається дорослим і дітям. Готувати його просто і легко. Виходить однаково смачно на бульйоні з
Тушкована квашена капуста з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку