» » Щи зі свіжої капусти з куркою

Щи зі свіжої капусти з куркою

Щи зі свіжої капусти з куркою
Традиційні російські щі цілком допустимо варити на основі не тільки кислої, але і свіжої капусти. В останньому випадку, для додання страві характерною кислинки, прийнято додавати трохи столового оцту і супроводжувати страва порцією сметани, але не будемо поспішати з подробицями, адже саме про них ми поговоримо в рецептах далі.

Щі зі свіжою капустою і куркою


Почнемо з самого традиційного рецепту російських щей – варіації з додаванням курячого фаршу.
Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 6 ст.;

  • фарш з курки або індички - 500 г;

  • качан молодої капусти;

  • ріпчаста цибуля - 60 г;

  • картопля (велика) - 1 шт.;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • часник - 3 зубки;

  • оцет - 45 мл;

  • морква - 60 р.


  • Приготування
    Розігрійте трохи олії прямо в каструлі і використовуйте його для пасерування подрібненого цибулі з морквою. Коли овочі придбають характерний золотистий відтінок, з'єднайте їх з часником і лавром, а відчувши аромат останніх, відразу кладіть курячий фарш. Коли курятина схопиться зі всіх сторін, покладіть тонко нашатковану молоду капусту, скибочки картоплі, і залийте готовим бульйоном. Щи зі свіжої капусти з куркою варяться досить швидко: як тільки картопля розм'якшиться, можна прибирати посуд з вогню і вливати бульйон оцет.

    Щи зі свіжої капусти з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 40 г;

  • часник - 5 зубків;

  • томати у власному соку - 200 г;

  • курятина (червоне м'ясо) - 450 г;

  • молода капуста - 1 качан;

  • білі гриби (сушені) - 45 г;

  • картопляні бульби - 2 шт.;

  • вода - 2 л;

  • ріпчаста цибуля - 70 р.


  • Приготування
    Перед тим, як взятися за приготування щів із свіжої капусти з куркою, сушені гриби залийте окропом і залиште насититися вологою. Після, гриби відіжміть і наріжте, а відвар змішати з водою для бульйону.
    Грудинку наріжте соломкою і обсмажте в сотейнику чекаючи витоплювання жиру, який прекрасно годиться для пасерування цибулі, часнику і грибів. Коли шматочки цибулі придбають легкий золотистий відтінок, кладемо до засмажки нарізану курятину. Як тільки м'ясо побіліє, змішуємо його з нашаткованим листям молодої капусти і картоплею, переміщаємо інгредієнти зі сковороди в каструлю і заливаємо водою або бульйоном. У даному рецепті ви можете використовувати томатну пасту, але натуральність консервованих томатів викликає більшу довіру, а тому пюрируйте плоди виделкою або блендером і кашку додайте в бульйон. Тримайте щи зі свіжої капусти з куркою на плиті близько 40 хвилин. Кислоти, яку дадуть страви томати, буде цілком достатньо, але ви спокійно можете підлити ще трохи оцту.

    Смачні щі з свіжої капусти з куркою


    Інгредієнти:

  • нашатковані капустяне листя - 4 ст.;

  • картопля - 350 г;

  • курячі ковбаски - 500 г;

  • морква - 150 г;
  • Щи зі свіжої капусти з куркою

  • бульйон курячий - 2 л;

  • ріпчаста цибуля - 100 г;

  • горошини запашного перцю, сушений кріп - за смаком.


  • Приготування
    Спершу обсмажте кружечки курячих ковбасок на сухій сковороді. Коли з ковбасок почне вытапливаться жир, додайте до них овочі – подрібнений цибулю з морквою. Слідом покладіть горошини перцю і всипте щедру щіпка сушеного кропу. Коли зажарка підрум'яниться, перекладіть її в каструлю з картоплею і капустяним листям. Залийте овочі і ковбаски гарячим бульйоном і варіть суп півгодини або до тих пір, поки кубики картоплі не розм'якшаться.
    Якщо ж ви вирішите зварити щі з свіжої капусти з куркою в мультиварці, то приготуйте засмажку з курячих ковбасок і овочів використовуючи «Випічку», а після додавання решти інгредієнтів і рідини перейдіть на «Гасіння». Так як в мультиварці всі страви готуються довше, замість запланованих 30 хвилин виставте на таймері годину.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:21
    Переглядів: 411