Як смачно приготувати камбалу?
Те, що камбала – риба незвичайна, знають всі, хто хоч раз її бачив. Мабуть, з-за своєї оригінальності ця риба і страждає від низького попиту: здивований покупець просто не знає, як смачно приготувати камбалу, а постачальники у відповідь зменшують обсяги поставок. Відновити справедливо хороше ставлення до камбалі беремося ми, з допомогою кількох простих рецептів з доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
камбала - 500 г;
рибний бульйон - 2/3 ст.;
китайська суміш п'яти спецій - 2 ч. ложки;
устричний соус - 1 ч. ложка;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
крохмаль - 1 ст. ложка;
подрібнений часник - 1 ч. ложка;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Філе камбали натираємо китайської сумішшю п'яти спецій. На поверхні розігрітій сковороді або в сотейнику обсмажуємо часник з гострим перцем буквально півхвилини, після чого додаємо суміш устричного і соєвого соусів, а слідом заливаємо розчин крохмалю у холодному бульйоні. Поки соус загусає, швидко обсмажуємо камбалу на сильному вогні, заливаємо соусом і тушкуємо ще 6 хвилин.
Інгредієнти:
філе камбали - 500-750 м;
борошно - 1/3 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сік і цедра 1 лимона;
сухе біле вино - 1/2 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
сушений орегано і зелена цибуля - по щіпці;
вершкове масло - 6 ст. ложок.
Приготування
Очищене рибне філе приправляємо крупною сіллю з обох сторін, а потім рівномірно посипаємо борошном. Розтоплюємо пару столових ложок олії і смажимо на ньому рибу до зарум'янювання, після чого відкладаємо її в бік.
На маслі окремо смажимо пару чайних ложок залишилася після панірування борошна, заливаємо її лимонним соком в суміші з цедрою і вином, чекаємо, поки рідина випарується наполовину і вливаємо сметану. Доповнюємо соус зеленню цибулі і орегано, кладемо в нього камбалу і тушкуємо, поки соус не загусне.
Інгредієнти:
камбала - 450 г;
печериці - 200 г;
часниковий зубок;
невелика цибулина;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
томати у власному соку - 3/4 ст.;
стручкова квасоля - 1 1/2 ст.;
сік лимона - 3 ст. ложки.
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, спасеруйте гриби, часник, томати, цибулю і квасолю до напівготовності, приправити соус спеціями і лимонним соком, а потім викладіть половину у форму для запікання. Поверх соусу додайте рибне філе, залийте залишилися соусом і поставте запікатися на 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
рослинна олія - 1 л;
борошно - 1 ст.;
щіпка кайенского перцю і морської солі;
філе камбали - 900 г;
яйце;
світле пиво - 1 ст.;
скибочки лимона для подачі.
Приготування
Наливаємо олію в жаровню або казанок і ставимо підігріватися до 175-180 градусів на середньому вогні. Тим часом, ми якраз встигнемо підготувати рибне філе, очистивши його від кісток і шкіри, а потім нарізавши на скибочки при бажанні. Приправляємо камбалу кайенским перцем і сіллю. Трохи солі додаємо і в наш кляр, який складається з збитого з пивом і борошном яйця. Занурюємо шматочки риби в кляр, надлишків даємо стекти і кладемо все в розігріте масло. Виймаємо рибу з фритюру після появи характерно золотистої скоринки і викладаємо на серветках. Укупі з скибочками лимона і улюбленим білим соусом (навіть простим майонезом) виходить прекрасна закуска до келиху.
Камбала, запечена в мультиварці, готується наступним чином: спочатку в чаші на «Випікання» готується соус, а після перемикання на «Гасіння» закладається рибне філе і гаситься півгодини.
Камбала в соєвому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Філе камбали натираємо китайської сумішшю п'яти спецій. На поверхні розігрітій сковороді або в сотейнику обсмажуємо часник з гострим перцем буквально півхвилини, після чого додаємо суміш устричного і соєвого соусів, а слідом заливаємо розчин крохмалю у холодному бульйоні. Поки соус загусає, швидко обсмажуємо камбалу на сильному вогні, заливаємо соусом і тушкуємо ще 6 хвилин.
Смачний рецепт камбали тушкованої в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Очищене рибне філе приправляємо крупною сіллю з обох сторін, а потім рівномірно посипаємо борошном. Розтоплюємо пару столових ложок олії і смажимо на ньому рибу до зарум'янювання, після чого відкладаємо її в бік.
На маслі окремо смажимо пару чайних ложок залишилася після панірування борошна, заливаємо її лимонним соком в суміші з цедрою і вином, чекаємо, поки рідина випарується наполовину і вливаємо сметану. Доповнюємо соус зеленню цибулі і орегано, кладемо в нього камбалу і тушкуємо, поки соус не загусне.
Камбала, запечена в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, спасеруйте гриби, часник, томати, цибулю і квасолю до напівготовності, приправити соус спеціями і лимонним соком, а потім викладіть половину у форму для запікання. Поверх соусу додайте рибне філе, залийте залишилися соусом і поставте запікатися на 20-25 хвилин.
Як смачно посмажити камбалу в клярі?
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо олію в жаровню або казанок і ставимо підігріватися до 175-180 градусів на середньому вогні. Тим часом, ми якраз встигнемо підготувати рибне філе, очистивши його від кісток і шкіри, а потім нарізавши на скибочки при бажанні. Приправляємо камбалу кайенским перцем і сіллю. Трохи солі додаємо і в наш кляр, який складається з збитого з пивом і борошном яйця. Занурюємо шматочки риби в кляр, надлишків даємо стекти і кладемо все в розігріте масло. Виймаємо рибу з фритюру після появи характерно золотистої скоринки і викладаємо на серветках. Укупі з скибочками лимона і улюбленим білим соусом (навіть простим майонезом) виходить прекрасна закуска до келиху.
Камбала, запечена в мультиварці, готується наступним чином: спочатку в чаші на «Випікання» готується соус, а після перемикання на «Гасіння» закладається рибне філе і гаситься півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з камбали
Камбалу можна смажити, запікати, тушкувати. Запекти рибку можна з різними овочами або просто полити яким-небудь соусом. У будь-якому випадку буде
Камбала, запечена в духовці
Камбала — дуже смачна і корисна морська риба. Рецептів її приготування безліч: від смаження до гасіння. Однак, всім відомо, що одним з корисних
Як приготувати камбалу цілком у духовці?
Приготування камбали в духовці займе зовсім небагато часу і не вимагає великого уміння. Пропонуємо кілька варіантів, як запекти морську рибу цілком,
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще