Як приготувати камбалу цілком у духовці?
Окрім приємного смаку, камбала має і дивовижний зовнішній вигляд, завдяки якому риба, запечена навіть на самому елементарному рецептом, здатна стати повноцінним прикрасою столу. Про те, як приготувати камбалу цілком у духовці читайте в рецептах далі.
Інгредієнти:
лимони - 2 шт.;
пучок петрушки;
часникові зубки - 2 шт.;
очищена камбала - 2 тушки;
оливкова олія - 50 мл;
вершкове масло - 30 р.
Приготування
Поки духовка розігрівається до покладених 190 градусів, нарізаємо один з лимонів кружечками і змішуємо зі стеблами петрушки, половиною її листя і розтертим в пасту часником. Ароматна цитрусова суміш послужить начинкою для риби, яку слід розмістити в очищеній черевної порожнини. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Поливаємо олією викладену на деко рибу, слідом приправляємо її морською сіллю і свіжомеленим перцем. Ставимо камбалу на 12-15 хвилин у духовку, а після вилучення поливаємо соком, що залишився лимона.
Подаємо в супроводі листового салату і келиха Шардоне.
Інгредієнти:
велика камбала - 1 шт.;
сметана - 50 г;
вершковий сир - 50 г;
зелень цибулі і кропу;
щіпка сушеного чебрецю ;
твердий сир - 40 г;
суміш мелених перців, морська сіль.
Приготування
Якщо ви байдужі до своєрідного запаху шкіри камбали, то можете залишати її на рибі, в іншому випадку зніміть її. Очистіть рибу від нутрощів, зріжте плавники і голову. Змішайте сметану з вершковим сиром в однорідну пасту, додайте до неї нарізану зелень (буквально по чайній ложці), чебрець і спеції. Змастіть сметанним соусом поверхню риби і поставте камбалу в духовку на 15 хвилин при 220 градусах. У фіналі посипте рибу сиром і дайте йому схопитися золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
велика камбала;
оливкова олія - 1/2 ст.;
часникові зубки - 2 шт.;
жменя зелені петрушки;
червоний винний оцет - 30 мл;
лимон - 1 шт.
Приготування
Розітріть часникові зубки з сіллю в пасту змішайте з оливковою олією, оцтом, соком половинки лимона – маринад для камбали, яка буде запікатися в духовці, готовий. Залийте ним рибу і залиште на півгодини в прохолоді. Духовку розігрійте до 200 градусів, перекладіть рибу на деко і запікайте 15-20 хвилин. Подавати камбалу запечену в духовці слід з картоплею, легким салатом, вином і часточкою лимона.
Камбала з лимоном в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Поки духовка розігрівається до покладених 190 градусів, нарізаємо один з лимонів кружечками і змішуємо зі стеблами петрушки, половиною її листя і розтертим в пасту часником. Ароматна цитрусова суміш послужить начинкою для риби, яку слід розмістити в очищеній черевної порожнини. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Поливаємо олією викладену на деко рибу, слідом приправляємо її морською сіллю і свіжомеленим перцем. Ставимо камбалу на 12-15 хвилин у духовку, а після вилучення поливаємо соком, що залишився лимона.
Подаємо в супроводі листового салату і келиха Шардоне.
Камбала в сметані запечена з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви байдужі до своєрідного запаху шкіри камбали, то можете залишати її на рибі, в іншому випадку зніміть її. Очистіть рибу від нутрощів, зріжте плавники і голову. Змішайте сметану з вершковим сиром в однорідну пасту, додайте до неї нарізану зелень (буквально по чайній ложці), чебрець і спеції. Змастіть сметанним соусом поверхню риби і поставте камбалу в духовку на 15 хвилин при 220 градусах. У фіналі посипте рибу сиром і дайте йому схопитися золотистою скоринкою.
Рецепт камбали з лимоном і часником в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть часникові зубки з сіллю в пасту змішайте з оливковою олією, оцтом, соком половинки лимона – маринад для камбали, яка буде запікатися в духовці, готовий. Залийте ним рибу і залиште на півгодини в прохолоді. Духовку розігрійте до 200 градусів, перекладіть рибу на деко і запікайте 15-20 хвилин. Подавати камбалу запечену в духовці слід з картоплею, легким салатом, вином і часточкою лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з камбали
Камбалу можна смажити, запікати, тушкувати. Запекти рибку можна з різними овочами або просто полити яким-небудь соусом. У будь-якому випадку буде
Камбала, запечена в духовці
Камбала — дуже смачна і корисна морська риба. Рецептів її приготування безліч: від смаження до гасіння. Однак, всім відомо, що одним з корисних
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще