Страви з камбали
З камбали можна приготувати багато цікавих і корисних страв, які напевно припадуть до смаку і близьким і друзям. Цю рибку досить легко і швидко готувати, а її смакові якості завжди на висоті.
Пропонуємо вам кілька одночасно і простих і незвичайних рецептів приготування страв з камбали.
Інгредієнти:
філе камбали – 550 г;
помідори – 2 шт.;
часник – 4 зубчики;
яйце – 2 шт.;
борошно – 30 г;
сухарі панірувальні – 1 ст. ложка;
зелень (кріп і петрушка) – за смаком;
чорний і червоний перець – за смаком;
рослинне масло – 90 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
Змішуємо борошно, панірувальні сухарі і сіль. В окремому посуді збиваємо яйця.
Філе камбали вмочаємо спочатку в яйцях, потім в паніровці і кладемо на сковороду з розпеченим маслом. Перевертаємо підсмажене з одного боку рибку, посипаємо двома видами перців, розкладаємо порізані кружальцями помідори і часник і доводимо до готовності під кришкою. Готове філе камбали з помідорами і часником посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Інгредієнти:
камбала середніх розмірів – 1 шт.;
сметана – 35 г;
сік лимона – 15 г;
сир – 60 г;
зелень кропу – 3 гілочки;
сіль – за смаком;
суміш перців – за смаком.
Приготування
Камбалу промиваємо, очищаємо, знімаємо темну шкіру, поливаємо лимонним соком, приправляємо сіллю і перцем і викладаємо світлою шкірою на блискучу сторону фольги. Зверху щедро змащуємо сметаною з рубаним кропом і посипаємо натертим сиром. Потім закриваємо фольгу будиночком, не притискаючи до риби, і печемо в розігрітій до 195 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
Після закінчення часу відкриваємо фольгу і запікаємо ще вісім хвилин.
Інгредієнти:
камбала – 1 кг;
картопля – 1 кг;
морква – 1 шт.;
печериці – 450 г;
цибуля ріпчаста – 190 г;
соєвий соус – за смаком;
олія оливкова – 15 г;
кріп – за смаком;
спеції для риби – на смак;
сир твердий – 140 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Камбалу промиваємо, обсушуємо, відрізаємо плавники і голову, очистити від нутрощів і шкіри. Потім нарізаємо на порційні шматочки і маринуємо в соєвому соусі приблизно дві години.
Поки риба маринується, очищену картоплю нарізаємо кружальцями, моркву соломкою, гриби пластинами, а цибулю півкільцями.
Викладаємо на деко спочатку картоплю, потім гриби, моркву і цибулю. Всі шари приправляємо сіллю і спеціями. На покладені овочі маємо шматочки камбали, виливаємо соус і відправляємо страву в розігріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім присипаємо натертим твердим сиром і запікаємо ще сім хвилин.
При подачі притрушиваем рубаним кропом.
Пропонуємо вам кілька одночасно і простих і незвичайних рецептів приготування страв з камбали.
Камбала смажена в клярі з помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо борошно, панірувальні сухарі і сіль. В окремому посуді збиваємо яйця.
Філе камбали вмочаємо спочатку в яйцях, потім в паніровці і кладемо на сковороду з розпеченим маслом. Перевертаємо підсмажене з одного боку рибку, посипаємо двома видами перців, розкладаємо порізані кружальцями помідори і часник і доводимо до готовності під кришкою. Готове філе камбали з помідорами і часником посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Камбала в сметані, запечена з сиром у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Камбалу промиваємо, очищаємо, знімаємо темну шкіру, поливаємо лимонним соком, приправляємо сіллю і перцем і викладаємо світлою шкірою на блискучу сторону фольги. Зверху щедро змащуємо сметаною з рубаним кропом і посипаємо натертим сиром. Потім закриваємо фольгу будиночком, не притискаючи до риби, і печемо в розігрітій до 195 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
Після закінчення часу відкриваємо фольгу і запікаємо ще вісім хвилин.
Камбала з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Камбалу промиваємо, обсушуємо, відрізаємо плавники і голову, очистити від нутрощів і шкіри. Потім нарізаємо на порційні шматочки і маринуємо в соєвому соусі приблизно дві години.
Поки риба маринується, очищену картоплю нарізаємо кружальцями, моркву соломкою, гриби пластинами, а цибулю півкільцями.
Викладаємо на деко спочатку картоплю, потім гриби, моркву і цибулю. Всі шари приправляємо сіллю і спеціями. На покладені овочі маємо шматочки камбали, виливаємо соус і відправляємо страву в розігріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім присипаємо натертим твердим сиром і запікаємо ще сім хвилин.
При подачі притрушиваем рубаним кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати камбалу цілком у духовці?
Приготування камбали в духовці займе зовсім небагато часу і не вимагає великого уміння. Пропонуємо кілька варіантів, як запекти морську рибу цілком,
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще