З камбали можна приготувати багато цікавих і корисних страв, які напевно припадуть до смаку і близьким і друзям. Цю рибку досить легко і швидко готувати, а її смакові якості завжди на висоті.
Пропонуємо вам кілька одночасно і простих і незвичайних рецептів приготування страв з камбали.
Камбала смажена в клярі з помідорами і часником
Інгредієнти: філе камбали – 550 г; помідори – 2 шт.; часник – 4 зубчики; яйце – 2 шт.; борошно – 30 г; сухарі панірувальні – 1 ст. ложка; зелень (кріп і петрушка) – за смаком; чорний і червоний перець – за смаком; рослинне масло – 90 мл; сіль – за смаком. Приготування Змішуємо борошно, панірувальні сухарі і сіль. В окремому посуді збиваємо яйця.
Філе камбали вмочаємо спочатку в яйцях, потім в паніровці і кладемо на сковороду з розпеченим маслом. Перевертаємо підсмажене з одного боку рибку, посипаємо двома видами перців, розкладаємо порізані кружальцями помідори і часник і доводимо до готовності під кришкою. Готове філе камбали з помідорами і часником посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з будь-яким гарніром або як самостійну страву.
Камбала в сметані, запечена з сиром у фользі в духовці
Інгредієнти: камбала середніх розмірів – 1 шт.; сметана – 35 г; сік лимона – 15 г; сир – 60 г; зелень кропу – 3 гілочки; сіль – за смаком; суміш перців – за смаком. Приготування Камбалу промиваємо, очищаємо, знімаємо темну шкіру, поливаємо лимонним соком, приправляємо сіллю і перцем і викладаємо світлою шкірою на блискучу сторону фольги. Зверху щедро змащуємо сметаною з рубаним кропом і посипаємо натертим сиром. Потім закриваємо фольгу будиночком, не притискаючи до риби, і печемо в розігрітій до 195 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
Після закінчення часу відкриваємо фольгу і запікаємо ще вісім хвилин.
Камбала з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти: камбала – 1 кг; картопля – 1 кг; морква – 1 шт.; печериці – 450 г; цибуля ріпчаста – 190 г; соєвий соус – за смаком; олія оливкова – 15 г; кріп – за смаком; спеції для риби – на смак; сир твердий – 140 г; сіль – за смаком. Приготування Камбалу промиваємо, обсушуємо, відрізаємо плавники і голову, очистити від нутрощів і шкіри. Потім нарізаємо на
порційні шматочки і маринуємо в соєвому соусі приблизно дві години.
Поки риба маринується, очищену картоплю нарізаємо кружальцями, моркву соломкою, гриби пластинами, а цибулю півкільцями.
Викладаємо на деко спочатку картоплю, потім гриби, моркву і цибулю. Всі шари приправляємо сіллю і спеціями. На покладені овочі маємо шматочки камбали, виливаємо соус і відправляємо страву в розігріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім присипаємо натертим твердим сиром і запікаємо ще сім хвилин.
При подачі притрушиваем рубаним кропом.