Вернуться назад Распечатать

Страви з камбали

Страви з камбали
З камбали можна приготувати багато цікавих і корисних страв, які напевно припадуть до смаку і близьким і друзям. Цю рибку досить легко і швидко готувати, а її смакові якості завжди на висоті.
Пропонуємо вам кілька одночасно і простих і незвичайних рецептів приготування страв з камбали.

Камбала смажена в клярі з помідорами і часником


Інгредієнти:

  • філе камбали – 550 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 30 г;

  • сухарі панірувальні – 1 ст. ложка;

  • зелень (кріп і петрушка) – за смаком;

  • чорний і червоний перець – за смаком;

  • рослинне масло – 90 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо борошно, панірувальні сухарі і сіль. В окремому посуді збиваємо яйця.
    Філе камбали вмочаємо спочатку в яйцях, потім в паніровці і кладемо на сковороду з розпеченим маслом. Перевертаємо підсмажене з одного боку рибку, посипаємо двома видами перців, розкладаємо порізані кружальцями помідори і часник і доводимо до готовності під кришкою. Готове філе камбали з помідорами і часником посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з будь-яким гарніром або як самостійну страву.

    Камбала в сметані, запечена з сиром у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • камбала середніх розмірів – 1 шт.;

  • сметана – 35 г;

  • сік лимона – 15 г;

  • сир – 60 г;

  • зелень кропу – 3 гілочки;

  • сіль – за смаком;

  • суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Камбалу промиваємо, очищаємо, знімаємо темну шкіру, поливаємо лимонним соком, приправляємо сіллю і перцем і викладаємо світлою шкірою на блискучу сторону фольги. Зверху щедро змащуємо сметаною з рубаним кропом і посипаємо натертим сиром. Потім закриваємо фольгу будиночком, не притискаючи до риби, і печемо в розігрітій до 195 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
    Після закінчення часу відкриваємо фольгу і запікаємо ще вісім хвилин.

    Камбала з картоплею і грибами в духовці


    Інгредієнти:

  • камбала – 1 кг;

  • картопля – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • печериці – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 190 г;

  • соєвий соус – за смаком;

  • олія оливкова – 15 г;

  • кріп – за смаком;

  • спеції для риби – на смак;

  • сир твердий – 140 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Камбалу промиваємо, обсушуємо, відрізаємо плавники і голову, очистити від нутрощів і шкіри. Потім нарізаємо на
    Страви з камбали
    порційні шматочки і маринуємо в соєвому соусі приблизно дві години.
    Поки риба маринується, очищену картоплю нарізаємо кружальцями, моркву соломкою, гриби пластинами, а цибулю півкільцями.
    Викладаємо на деко спочатку картоплю, потім гриби, моркву і цибулю. Всі шари приправляємо сіллю і спеціями. На покладені овочі маємо шматочки камбали, виливаємо соус і відправляємо страву в розігріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Потім присипаємо натертим твердим сиром і запікаємо ще сім хвилин.
    При подачі притрушиваем рубаним кропом.