Окрім приємного смаку, камбала має і дивовижний зовнішній вигляд, завдяки якому риба, запечена навіть на самому елементарному рецептом, здатна стати повноцінним прикрасою столу. Про те, як приготувати камбалу цілком у духовці читайте в рецептах далі.
Камбала з лимоном в духовці
Інгредієнти: лимони - 2 шт.; пучок петрушки; часникові зубки - 2 шт.; очищена камбала - 2 тушки; оливкова олія - 50 мл; вершкове масло - 30 р. Приготування Поки духовка розігрівається до покладених 190 градусів, нарізаємо один з лимонів кружечками і змішуємо зі стеблами петрушки, половиною її листя і розтертим в пасту часником. Ароматна цитрусова суміш послужить начинкою для риби, яку слід розмістити в очищеній черевної порожнини. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з оливковою. Поливаємо олією викладену на деко рибу, слідом приправляємо її морською сіллю і свіжомеленим перцем. Ставимо камбалу на 12-15 хвилин у духовку, а після вилучення поливаємо соком, що залишився лимона.
Подаємо в супроводі листового салату і келиха Шардоне.
Камбала в сметані запечена з сиром в духовці
Інгредієнти: велика камбала - 1 шт.; сметана - 50 г; вершковий сир - 50 г; зелень цибулі і кропу; щіпка сушеного чебрецю ; твердий сир - 40 г; суміш мелених перців, морська сіль. Приготування Якщо ви байдужі до своєрідного запаху шкіри камбали, то можете залишати її на рибі, в іншому випадку зніміть її. Очистіть рибу від нутрощів, зріжте плавники і голову. Змішайте сметану з вершковим сиром в однорідну пасту, додайте до неї нарізану зелень (буквально по чайній ложці), чебрець і спеції. Змастіть сметанним соусом поверхню риби і поставте камбалу в духовку на 15 хвилин при 220 градусах. У фіналі посипте рибу сиром і дайте йому схопитися золотистою скоринкою.
Рецепт камбали з лимоном і часником в духовці
Інгредієнти: велика камбала; оливкова олія - 1/2 ст.; часникові зубки - 2 шт.; жменя зелені петрушки; червоний винний оцет - 30 мл; лимон - 1 шт. Приготування Розітріть часникові зубки з сіллю в пасту змішайте з оливковою олією, оцтом, соком половинки лимона – маринад для камбали, яка буде запікатися в духовці, готовий. Залийте ним рибу і залиште на півгодини в прохолоді. Духовку розігрійте до 200 градусів, перекладіть рибу на деко і запікайте 15-20 хвилин. Подавати камбалу запечену в духовці слід з картоплею, легким салатом, вином і часточкою лимона.