» » Камбала, запечена в духовці

Камбала, запечена в духовці

Камбала, запечена в духовці
Камбала – дуже смачна і корисна риба, популярна у всіх куточках світу. Ми пропонуємо вам приготувати сьогодні запечену в духовці камбалу.

Камбала, запечена в духовці з овочами


Інгредієнти:

  • камбала – 350 г;

  • свіжі печериці – 250 г;

  • цибуля-порей – 100 г;

  • стебло селери – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • сухе біле вино – 3 ст. ложки;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • лимонний сік;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами, як запекти камбалу у фользі в духовці. Отже, спочатку готуємо рибу: робимо на ній надрізи ножем поперек і натираємо соком свіжого лимона, перемішаним зі спеціями. Залишаємо маринуватися приблизно на півгодини. Селера і очищену цибулю шаткуємо кільцями, гриби рубаємо пластинками. Після цього викладаємо овочі в сковорідку з олією і пасеруємо до напівготовності, подсаливая. Далі перекладаємо обжарку в форму, застелену фольгою. Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати зі сметаною. Цією сумішшю обмазуємо рибу з обох сторін, викладаємо на овочі, поливаємо вином, загортаємо у фольгу і ставимо хвилин на 20 в духовку, прогріту до температури 190 градусів. Після закінчення часу, камбала, запечена з овочами, готова!

    Камбала, запечена з картоплею


    Інгредієнти:

  • камбала – 800 г;

  • картопля – 450 г;

  • помідор – 200 г;

  • зелений горошок – 100 г;

  • сметана нежирна – 150 мл;

  • спеції;

  • вода фільтрована – 05 ст.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Камбалу промиваємо, очищаємо, знімаємо шкірку і скроплюємо лимонним соком. Деко для запікання промазуємо маслом і висипаємо на нього зелений горошок. Помідори обполіскуємо і нарізаємо кружечками. Викладаємо їх поверх горошку і заливаємо необхідною кількістю окропу. Камбалу натираємо спеціями, кладемо на томати, а зверху покриваємо нарізаним скибочками картоплею. В окремій тарілці змішуємо трохи рослинного масла, сіль і сметанку. Поллємо приготованим соусом наше блюдо і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20. Перед подачею, посипаємо готову рибу свіжою зеленню.

    Камбала, запечена в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • камбала – 2 шт.;

  • сир – 50 г;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте дізнаємося з вами, як можна ще смачно запекти камбалу в духовці. Тушки розморожуємо, промиваємо і просушуємо. Потім натираємо рибу спеціями і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін. Деко промазуємо жиром, перекладаємо підготовлену рибу і присипаємо тертим сиром. Ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо протягом 15 хвилин. Коли камбала буде готова, викладаємо її на тарілку, прикрашаємо петрушкою і червоним болгарським перцем.

    Камбала, запечена у фользі


    Інгредієнти:

  • камбала – 1 шт.;

  • сир твердий або ковбасний – 30 г;

  • васабі – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • майонез пісний – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – за смаком.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один цікавий
    Камбала, запечена в духовці
    рецепт приготування камбали. Отже, рибу обробляємо, потрошимо і чистимо від луски. Нарізаємо тушку на порційні шматочки, присмачую спеціями і поливаємо лимонним соком. Маринуємо морську рибку 15 хвилин, а потім, викладаємо її на фольгу і промазуємо васабі і майонезом. Твердий сир нарізаємо пластинками і покриваємо їм всю поверхню риби. Замість нього можна використовувати ковбасний сир, який додасть страві оригінальний копчений присмак. Загортаємо все у фольгу, відправляємо в духовку на 35 хвилин. Перед подаванням страву прикрашаємо рубаною свіжої зеленню або овочами на ваш розсуд. За таким же рецептом можна запекти камбалу в мультиварці.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:18
    Переглядів: 409