Камбала – дуже смачна і корисна риба, популярна у всіх куточках світу. Ми пропонуємо вам приготувати сьогодні запечену в духовці камбалу.
Камбала, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти: камбала – 350 г; свіжі печериці – 250 г; цибуля-порей – 100 г; стебло селери – 1 шт.; часник – 1 зубчик; сухе біле вино – 3 ст. ложки; масло рослинне – 2 ст. ложки; сметана – 1 ст. ложка; лимонний сік; спеції. Приготування Давайте розглянемо з вами, як запекти камбалу у фользі в духовці. Отже, спочатку готуємо рибу: робимо на ній надрізи ножем поперек і натираємо соком свіжого лимона, перемішаним зі спеціями. Залишаємо маринуватися приблизно на півгодини. Селера і очищену цибулю шаткуємо кільцями, гриби рубаємо пластинками. Після цього викладаємо овочі в сковорідку з олією і пасеруємо до напівготовності, подсаливая. Далі перекладаємо обжарку в форму, застелену фольгою. Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати зі сметаною. Цією сумішшю обмазуємо рибу з обох сторін, викладаємо на овочі, поливаємо вином, загортаємо у фольгу і ставимо хвилин на 20 в духовку, прогріту до температури 190 градусів. Після закінчення часу, камбала, запечена з овочами, готова!
Камбала, запечена з картоплею
Інгредієнти: камбала – 800 г; картопля – 450 г; помідор – 200 г; зелений горошок – 100 г; сметана нежирна – 150 мл; спеції; вода фільтрована – 05 ст.; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Камбалу промиваємо, очищаємо, знімаємо шкірку і скроплюємо лимонним соком. Деко для запікання промазуємо маслом і висипаємо на нього зелений горошок. Помідори обполіскуємо і нарізаємо кружечками. Викладаємо їх поверх горошку і заливаємо необхідною кількістю окропу. Камбалу натираємо спеціями, кладемо на томати, а зверху покриваємо нарізаним скибочками картоплею. В окремій тарілці змішуємо трохи рослинного масла, сіль і сметанку. Поллємо приготованим соусом наше блюдо і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20. Перед подачею, посипаємо готову рибу свіжою зеленню.
Камбала, запечена в духовці з сиром
Інгредієнти: камбала – 2 шт.; сир – 50 г; перець болгарський – 1 шт.; спеції. Приготування Давайте дізнаємося з вами, як можна ще смачно запекти камбалу в духовці. Тушки розморожуємо, промиваємо і просушуємо. Потім натираємо рибу спеціями і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін. Деко промазуємо жиром, перекладаємо підготовлену рибу і присипаємо тертим сиром. Ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо протягом 15 хвилин. Коли камбала буде готова, викладаємо її на тарілку, прикрашаємо петрушкою і червоним болгарським перцем.
Камбала, запечена у фользі
Інгредієнти: камбала – 1 шт.; сир твердий або ковбасний – 30 г; васабі – 1 ч. ложка; спеції; майонез пісний – 2 ст. ложки; лимонний сік – за смаком. Приготування Пропонуємо вам ще один цікавий
рецепт приготування камбали. Отже, рибу обробляємо, потрошимо і чистимо від луски. Нарізаємо тушку на порційні шматочки, присмачую спеціями і поливаємо лимонним соком. Маринуємо морську рибку 15 хвилин, а потім, викладаємо її на фольгу і промазуємо васабі і майонезом. Твердий сир нарізаємо пластинками і покриваємо їм всю поверхню риби. Замість нього можна використовувати ковбасний сир, який додасть страві оригінальний копчений присмак. Загортаємо все у фольгу, відправляємо в духовку на 35 хвилин. Перед подаванням страву прикрашаємо рубаною свіжої зеленню або овочами на ваш розсуд. За таким же рецептом можна запекти камбалу в мультиварці.